Tuoretta tietoa Virosta
7.11.2021 | Viro

Marraskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Stefan Hiienurm / Unsplash

Marraskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuinka suuri osa kaikista virolaisista oli saanut täyden koronaroketesarjan 4. marraskuuta 2021?

A. 37,5 prosenttia

B. 57,5 prosenttia

C. 77,5 prosenttia

 

2. Mitä Viron maaperästä löytyvää luonnonvaraa ei tällä hetkellä kaiveta?

A. Öljyliusketta

B. Kivihiiltä

C. Fosforiittia

 

3. Millä vuosisadalla Tallinnasta tuli hansakaupunki?

A. 1200-luvulla

B. 1400-luvulla

C. 1600-luvulla

 

4. Kuka on Viron presidentti?

A. Jüri Ratas

B. Alar Karis

C. Siim Kallas

 

5. Mikä on marraskuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Talvekuu

B. Jahekuu

C. Külmakuu

 

6. Kuinka suuri oli Viron väkiluku 1.1.2021?

A. 1 330 068

B. Noin 1 530 068

C. Noin 1 730 068

 

7. Mikä on Viron korkein rakennus?

A. Olevisten kirkon torni

B. Tallinnan Swissôtel

C. Tallinnan televisiotorni

 

8. Kuka oli uudelleen itsenäistyneen Viron ensimmäinen pääministeri vuonna 1991?

A. Tiit Vähi

B. Edgar Savisaar

C. Mart Laar

 

9. Kuinka suuri osa virolaisista puhui venäjää äidinkielenään ennen toista maailmansotaa?

A. Noin 5 prosenttia

B. Noin 15 prosenttia

C. Noin 30 prosenttia

 

10. Minkä kaupungin nimi oli keskiajalla Arensburg?

A. Kärdlan

B. Kuressaaren

C. Pärnun

 

11. Kuinka paljon merenpinnan yläpuolelle kohoaa Viron korkein paikka, Suur Munamägi?

A. 318 metriä

B. 818 metriä

C. 1 318 metriä

 

12. Mikä on Virossa yleisin riistalintu?

A. Sepelkyyhky

B. Sinisorsa

C. Pyy

 

Vastaukset: 1. B, 2. C, 3. A, 4. B, 5. A, 6. A, 7. C, 8. B, 9. A, 10. B, 11. A, 12. B

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta
fosforiitti hansakaupunki Kuressaare metsästys Virossa Munamägi Ratas Savisaar Viron väkiluku

3.12.2021 | Viro

Koronatartuntojen ja sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä vähenee edelleen

Koronatartuntojen ja sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä vähenee edelleen

Virossa koronatartuntojen määrä laskee ja sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä vähenee. Myös lähitulevaisuus näyttää hyvältä, koska jätevesiseurannan mukaan koronaviruksen määrä … Lue lisää

2.12.2021 | Vapaa-aika

camera icon12
Tallinkin rakenteilla olevan MyStar-laivan sisustuskuvat julkaistiin

Tallinkin rakenteilla olevan MyStar-laivan sisustuskuvat julkaistiin

Tallinkin uusinta MyStar-laivaa rakennetaan parhaillaan Rauma Marine Constructionin telakalla Raumalla. Itämeren ympäristöystävällisimmän LNG-käyttöisen laivan sisustussuunnittelusta vastaa suomalainen sisustusarkkitehtitoimisto dSign … Lue lisää

1.12.2021 | Viro

Tästä päivästä alkaen pitää kaikkien Viroon saapuvien tehdä maahantuloilmoitus

Tästä päivästä alkaen pitää kaikkien Viroon saapuvien tehdä maahantuloilmoitus

Koronaviruksen omikronmutaation aiheuttaman uhkan vuoksi 1. joulukuuta alkaen pitää kaikkien Viroon saapuvien tehdä ennen maahan tuloa maahantuloilmoitus. Määräys on … Lue lisää

30.11.2021 | Viro

Sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä vähenee – Viron johtava asiantuntija: ”Vielä ei ole oikea aika höllentää rajoituksia”

Sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä vähenee – Viron johtava asiantuntija: ”Vielä ei ole oikea aika höllentää rajoituksia”

Virossa koronatartuntojen määrä on tasaantunut ja sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä vähenee. Viron koronatoimet, kuten rajoitusten kiristäminen rokottamattomille,maskin käyttöpakko, lisääntynyt … Lue lisää

28.11.2021 | Viro

Marraskuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Marraskuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Kuka on kirjoittanut virolaisille tärkeän kirjan Totuus ja oikeus (Tõde ja õigus)? A. Anton Hansen Tammsaare B. Lydia … Lue lisää

26.11.2021 | Viro

Viron koronatilanne 26.11.2021: 313 sairaalapotilasta, tartuntojen määrä laskee

Viron koronatilanne 26.11.2021: 313 sairaalapotilasta, tartuntojen määrä laskee

Virossa koronatartuntojen määrä on laskussa ja sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä vähenee. Viron koronatoimet, kuten rajoitusten kiristäminen rokottamattomille,maskin käyttöpakko, lisääntynyt … Lue lisää

25.11.2021 | Viro

Tallinnasta on tulossa ympäristökestävä matkakohde

Tallinnasta on tulossa ympäristökestävä matkakohde

Matkailun kestävää kehitystä arvioiva Global Destination Sustainability Index -ohjelma antoi Tallinnalle 49,5 pistettä. Itä-Euroopan kohteiden keskiarvo oli 45 pistettä. … Lue lisää

23.11.2021 | Viro

Viron it-sektori tarvitsee lähivuosina 7 000 työntekijää ulkomailta

Viron it-sektori tarvitsee lähivuosina 7 000 työntekijää ulkomailta

Virossa tulee tulevina vuosina olemaan pulaa it-työntekijöistä. Vaje on noin 7 000 it-ammattilaista. Viron koulutusjärjestelmä tai yritysten tekemä koulutus … Lue lisää