Tuoretta tietoa Virosta
7.11.2021 | Viro

Marraskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Stefan Hiienurm / Unsplash

Marraskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuinka suuri osa kaikista virolaisista oli saanut täyden koronaroketesarjan 4. marraskuuta 2021?

A. 37,5 prosenttia

B. 57,5 prosenttia

C. 77,5 prosenttia

 

2. Mitä Viron maaperästä löytyvää luonnonvaraa ei tällä hetkellä kaiveta?

A. Öljyliusketta

B. Kivihiiltä

C. Fosforiittia

 

3. Millä vuosisadalla Tallinnasta tuli hansakaupunki?

A. 1200-luvulla

B. 1400-luvulla

C. 1600-luvulla

 

4. Kuka on Viron presidentti?

A. Jüri Ratas

B. Alar Karis

C. Siim Kallas

 

5. Mikä on marraskuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Talvekuu

B. Jahekuu

C. Külmakuu

 

6. Kuinka suuri oli Viron väkiluku 1.1.2021?

A. 1 330 068

B. Noin 1 530 068

C. Noin 1 730 068

 

7. Mikä on Viron korkein rakennus?

A. Olevisten kirkon torni

B. Tallinnan Swissôtel

C. Tallinnan televisiotorni

 

8. Kuka oli uudelleen itsenäistyneen Viron ensimmäinen pääministeri vuonna 1991?

A. Tiit Vähi

B. Edgar Savisaar

C. Mart Laar

 

9. Kuinka suuri osa virolaisista puhui venäjää äidinkielenään ennen toista maailmansotaa?

A. Noin 5 prosenttia

B. Noin 15 prosenttia

C. Noin 30 prosenttia

 

10. Minkä kaupungin nimi oli keskiajalla Arensburg?

A. Kärdlan

B. Kuressaaren

C. Pärnun

 

11. Kuinka paljon merenpinnan yläpuolelle kohoaa Viron korkein paikka, Suur Munamägi?

A. 318 metriä

B. 818 metriä

C. 1 318 metriä

 

12. Mikä on Virossa yleisin riistalintu?

A. Sepelkyyhky

B. Sinisorsa

C. Pyy

 

Vastaukset: 1. B, 2. C, 3. A, 4. B, 5. A, 6. A, 7. C, 8. B, 9. A, 10. B, 11. A, 12. B

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta
fosforiitti hansakaupunki Kuressaare metsästys Virossa Munamägi Ratas Savisaar Viron väkiluku

20.1.2022 | Ostokset

Asunto, talo tai huvila Virosta?

Asunto, talo tai huvila Virosta?

Monella suomalaisella on varmasti käynyt mielessään asunnon tai huvilan hankinta naapurimaasta. Viron kaupungeista voi löytää unelmien kakkosasunnon, omakotitalon tai … Lue lisää

18.1.2022 | Viro

Viron koronatilanne 18.1.2022 – sairaalahoidossa 318 potilasta, tehohoitopotilaiden määrä laskee

Viron koronatilanne 18.1.2022 – sairaalahoidossa 318 potilasta, tehohoitopotilaiden määrä laskee

Virossa sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä on nousussa, koska omikronmuunnoksen aiheuttamien tartuntojen määrä kasvaa. Viron koronatoimet, kuten rajoitusten kiristäminen rokottamattomille, … Lue lisää

17.1.2022 | Mainos | Vapaa-aika

Vuoden 2022 tapahtumia Virossa

Mainos Vuoden 2022 tapahtumia Virossa

Musiikki Tallinna on Unescon musiikkikaupunki vuodesta 2022 alkaen. Tallinnalla ja koko Virolla on vahva musiikkiperinne ja nykyäänkin musiikkielämä voi … Lue lisää

16.1.2022 | Viro

Tammikuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Tammikuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Kuinka paljon ihmisiä asui Tallinnassa 1400-luvulla? A. Noin 2 000 B. Noin 8 000 C. Noin 18 000 … Lue lisää

14.1.2022 | Viro

Koronatartuntojen määrä kasvussa – rajoituksiin ei muutoksia, koska terveydenhoidon kuormitus ei ole lisääntynyt

Koronatartuntojen määrä kasvussa – rajoituksiin ei muutoksia, koska terveydenhoidon kuormitus ei ole lisääntynyt

Virossa sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä on vakiintunut, vaikka koronan omikronmuunnoksen aiheuttamien tartuntojen määrä kasvaa. Viron koronatoimet, kuten rajoitusten kiristäminen … Lue lisää

13.1.2022 | Viro

Tallinnan Kaubamajan viereen rakennetaan 106 metriä korkea hotelli ja toimistorakennus

Tallinnan Kaubamajan viereen rakennetaan 106 metriä korkea hotelli ja toimistorakennus

Tartu maantien ja Gonsiori-kadun kulmaan rakennetaan 30-kerroksinen, 106 metriä korkea liikerakennus ja hotelli. Suunniteltu pinta-ala on 9 000 m2. … Lue lisää

12.1.2022 | Viro

Vuoden 2022 ensimmäinen The Baltic Guide -paperilehti on nyt jakelussa

Vuoden 2022 ensimmäinen The Baltic Guide -paperilehti on nyt jakelussa

Vuoden 2022 ensimmäinen The Baltic Guide -paperilehtipantiin jakelukoreihin keskiviikkona 12. tammikuuta. Lehti on ilmainen. Virosta kertovaa, suomenkielistä The Baltic … Lue lisää

12.1.2022 | Viro

Säännöllinen lentoyhteys Helsingin ja Pärnun välillä aukeaa toukokuussa

Säännöllinen lentoyhteys Helsingin ja Pärnun välillä aukeaa toukokuussa

Lentoyhtiö Nyxair aloittaa suorat lennot Helsingistä Pärnun uudistetulle lentokentälletoukokuusta alkaen. Edestakaisia lentoja on säännöllisesti kahdesti viikossa. Nyxair toimii … Lue lisää