Tuoretta tietoa Virosta
21.3.2022 | Viro

Maaliskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Teksti Timo Huttunen
Kuva Andrei Chertkov

Maaliskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mikä suursaarista on pinta-alaltaan pienin?

A. Muhu

B. Saarenmaa

C. Hiidenmaa

 

2. Minä vuonna Virosta tuli Naton jäsen?

A. 1999

B. 2004

C. 2011

 

3. Mikä kuva on Virossa tehdyissä kolikoissa?

A. Haarapääsky

B. Ruiskukka

C. Viron kartta

 

4. Mikä nykyään Venäjälle kuuluva kaupunki kuului vuosina 1920–1944 Virolle?

A. Smolnik

B. Petseri

C. Värska

 

5. Kenelle pyhimykselle ristiritarit pyhittivät 1200-luvun alussa valloittamansa Viron?

A. Neitsyt Maarialle

B. Tuomas Akvinolaiselle

C. Pyhälle Yrjänälle

 

6. Mikä puolue ei ole edustettuna Viron hallituksessa?

A. Keskustapuolue

B. Sosiaalidemokraattinen puolue

C. Reformipuolue

 

7. Minä vuonna Tallinnan nykyinen raatihuone valmistui?

A. 1404

B. 1604

C. 1804

 

8. Kuinka paljon Virossa on viroa äidinkielenään puhuvia ihmisiä?

A. Noin 615 000

B. Noin 915 000

C. Noin 1 215 000

 

9. Mikä on Viron läntisin kaupunki?

A. Kärdla

B. Pärnu

C. Kuressaare

 

10. Minä vuonna solmittiin Viron ja Neuvosto-Venäjän välillä Tarton rauhansopimus?

A. 1918

B. 1920

C. 1922

 

11. Minä vuonna Viron nykyinen perustuslaki astui voimaan?

A. 1918

B. 1945

C. 1992

 

12. Minä vuonna Virosta tuli YK:n jäsen?

A. 1991

B. 2001

C. 2011

 

Vastaukset: 1. A, 2. B, 3. C, 4. B, 5. A, 6. B, 7. A, 8. B, 9. C, 10. B, 11. C, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta
Hiidenmaa Kuressaare Kärdla Muhu Nato Petseri Pärnu Saarenmaa

29.6.2022 | Vapaa-aika

Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.

Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.

Pohjois-Viro Vanamõisa Caravanpark 1Jos ei halua lähteä kovin pitkälle Tallinnasta, niin silloin hyvä leiriytymispaikka on Vanamõisan karavaanaripuisto vain kuuden … Lue lisää

27.6.2022 | Vapaa-aika

Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen” 

Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen” 

Karavaanariaika on pian taas vilkkaimmillaan ja tästäkesästä odotetaan kahden koronavuoden jälkeen jopa ennätyksellistä. Markku Lehtonen on Viron leirintäalueyhdistyksen hallituksen … Lue lisää

24.6.2022 | Viro

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

20.6.2022 | Vapaa-aika

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannus on Virossa vanhalla paikallaan, eli juhannuspäivä on perjantai 24. kesäkuuta.Juhannus eli Jaanipäev on yksi vuoden tärkeimpiä juhlia Virossa. … Lue lisää

19.6.2022 | Viro

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnassa sijaitseva Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan ja aloittaa yhteistyön Ringo Eco -yhtiön kanssa vähentääkseen noutoruuan aiheuttamaa pakkausjätteen … Lue lisää

15.6.2022 | Viro

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 18 000–23 000 yliopistoa. Euroopassa on noin 4 000 yliopistoa. QS World University Rankings … Lue lisää

13.6.2022 | Vapaa-aika

camera icon10
Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna

Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna

Patarein merilinnoituksen haltija US Real Estate kertoi kunnostavansa rakennuskompleksin. Yhtiö aikoo aloittaa työt myöhemmin tänä vuonna. Rakennuttaja haluaa kunnostaa … Lue lisää

10.6.2022 | Viro

Virossa on nyt yli 40 000 ukrainalaista pakolaista

Virossa on nyt yli 40 000 ukrainalaista pakolaista

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen (PPA) mukaan 41 379 ukrainalaista pakolaista on saapunut sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuun … Lue lisää