Tuoretta tietoa Virosta
21.3.2022 | Viro

Maaliskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Teksti Timo Huttunen
Kuva Andrei Chertkov

Maaliskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mikä suursaarista on pinta-alaltaan pienin?

A. Muhu

B. Saarenmaa

C. Hiidenmaa

 

2. Minä vuonna Virosta tuli Naton jäsen?

A. 1999

B. 2004

C. 2011

 

3. Mikä kuva on Virossa tehdyissä kolikoissa?

A. Haarapääsky

B. Ruiskukka

C. Viron kartta

 

4. Mikä nykyään Venäjälle kuuluva kaupunki kuului vuosina 1920–1944 Virolle?

A. Smolnik

B. Petseri

C. Värska

 

5. Kenelle pyhimykselle ristiritarit pyhittivät 1200-luvun alussa valloittamansa Viron?

A. Neitsyt Maarialle

B. Tuomas Akvinolaiselle

C. Pyhälle Yrjänälle

 

6. Mikä puolue ei ole edustettuna Viron hallituksessa?

A. Keskustapuolue

B. Sosiaalidemokraattinen puolue

C. Reformipuolue

 

7. Minä vuonna Tallinnan nykyinen raatihuone valmistui?

A. 1404

B. 1604

C. 1804

 

8. Kuinka paljon Virossa on viroa äidinkielenään puhuvia ihmisiä?

A. Noin 615 000

B. Noin 915 000

C. Noin 1 215 000

 

9. Mikä on Viron läntisin kaupunki?

A. Kärdla

B. Pärnu

C. Kuressaare

 

10. Minä vuonna solmittiin Viron ja Neuvosto-Venäjän välillä Tarton rauhansopimus?

A. 1918

B. 1920

C. 1922

 

11. Minä vuonna Viron nykyinen perustuslaki astui voimaan?

A. 1918

B. 1945

C. 1992

 

12. Minä vuonna Virosta tuli YK:n jäsen?

A. 1991

B. 2001

C. 2011

 

Vastaukset: 1. A, 2. B, 3. C, 4. B, 5. A, 6. B, 7. A, 8. B, 9. C, 10. B, 11. C, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta
Hiidenmaa Kuressaare Kärdla Muhu Nato Petseri Pärnu Saarenmaa

28.2.2024 | Luonto

Viro on pienentynyt neljällä neliökilometrillä

Viro on pienentynyt neljällä neliökilometrillä

Viron maanmittausviraston laatimassa uudessa kartassa Viron maa-ala on pienentynyt neljä kilometriä. Mutta kompensoiva uutinen on se, että maassa onkin … Lue lisää

24.2.2024 | Viro

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää Viron itsenäisyyspäivää 24.2.2024!

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää Viron itsenäisyyspäivää 24.2.2024!

22.2.2024 | Viro

Lukuisia yleisötapahtumia ympäri Viroa

Lukuisia yleisötapahtumia ympäri Viroa

Haapsalu Kilohailiuinti talviuintikeskuksessa Mikä on sen virkistävämpää, kun aloittaa itsenäisyyspäivä lipunnoston jälkeen avantouinnilla ja saunomalla. Näin tehdään Haapsalussa, jossa … Lue lisää

12.2.2024 | Viro

Tulevana kesänä Tallinnassa luvassa uusia liikennejärjestelyjä 

Tulevana kesänä Tallinnassa luvassa uusia liikennejärjestelyjä 

Tulevana kesänä Tallinnassa odotettavissa jälleen monia uusia liikennejärjestelyjä uuden satamasta lähtevän raitiovaunulinjan rakennustöistä johtuen. ERR kirjoittaa artikkelissaan, että rakennustyöt … Lue lisää

8.2.2024 | Viro

Viron valtiollinen ansiomerkki myönnettiin 151 kansalaiselle

Viron valtiollinen ansiomerkki myönnettiin 151 kansalaiselle

Viron presidentti Alar Karis myönsi eilen yhteensä 151 ansiomitalia kansalaisille, jotka tavalla tai toisella ovat edistäneet Viron kulttuuria, yhteiskuntaa, … Lue lisää

2.2.2024 | Viro

Virossa asuvien tyytyväisyyttä mitattiin

Virossa asuvien tyytyväisyyttä mitattiin

Viron valtionkansian tiedotteen mukaan joulukuussa 2023 tehdyn mielipidemittauksen tulokset eivät osoita suuria muutoksia syyskuussa 2023 toteutetun tutkimuksen tuloksiin. Tuoreimmat … Lue lisää

1.2.2024 | Viro

Vuonna 2023 vähittäiskaupan liikevaihto laski 8 prosenttia

Vuonna 2023 vähittäiskaupan liikevaihto laski 8 prosenttia

Viron Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vähittäiskauppaa harjoittavien yritysten yhteenlaskettu liikevaihto Virossa vuonna 2023 oli 10,5 miljardia euroa. Vuoteen 2022 verrattuna … Lue lisää

31.1.2024 | Viro

Kumpi heistä on Suomen tuleva presidentti?

Kumpi heistä on Suomen tuleva presidentti?

Suomi-Seura ry järjestää virtuaalisen vaalipaneelin torstaina 1.2.2024 klo 11–12. Mukana presidentinvaalien finalistit Alexander StubbjaPekka Haavisto. Tilaisuuden juontaa ulkosuomalaistoimittajaKari … Lue lisää