We know Estonia
5.10.2022 | Estonia

Test your knowledge of Estonia in our October Quiz

Photo Andrei Chertkov

Test your knowledge of Estonia in our October Quiz

 

1. How long was the city wall surrounding Tallinn at its maximum in the 17th century?

A. About 2.5 km

B. About 5 km

C. About 7.5 km

 

2. Which city is the “autumn capital” of Estonia?

A. Tartu

B. Narva

C. Rakvere

 

3. Which party is leading the Estonian government?

A. Centre Party

B. Conservative People’s Party (EKRE)

C. Reform Party

 

4. What was the unemployment rate in Estonia in the second quarter of this year?

A. 3.8

B. 5,8

C. 7,8

 

5. What is the old folk name for October in Estonian?

A. Vihmakuu

B. Tumekuu

C. Viinakuu

 

6. Where is Kuivastu harbour located?

A. Hiiumaa

B. Muhu

C. Saaremaa

 

7. What kind of fish is used to make “Sprots”?

A. Sprat

B. Herring

C. Cod

 

8. In which year were the first parliamentary elections held in Estonia?

A. 1906

B. 1920

C. 1932

 

9. Which Estonia city was called Arensburg in the Middle Ages?

A. Pärnu

B. Rakvere

C. Kuressaare

 

10. In which city does Eesti Draamateater operate?

A. Tartu

B. Tallinn

C. Pärnu

 

11. Who is the president of Estonia?

A. Alar Karis

B. Toomas Hendrik Ilves

C. Siim Kallas

 

12. In which year did the Soviet air force bomb Tallinn?

A. 1939

B. 1941

C. 1944

 

Answers: 1. A, 2. B, 3. C, 4. B, 5. C, 6. B, 7. A, 8. B, 9. C, 10. B, 11. A, 12. C

 

To learn more about this and similar topics
Alar Karis Arensburg Eesti Draamateater Kuivastu Reform party Siim Kallas Toomas Hendrik Ilves

29.5.2024 | Estonia

Take part in a weekend of fun in Narva

Take part in a weekend of fun in Narva

The biggest event of the month in Narva will take place this weekend – May 31 to June 2. … Read more

21.5.2024 | Culture

Estonian museums saw a bumper year in 2023  with 2.5 million visits

Estonian museums saw a bumper year in 2023  with 2.5 million visits

According to data released by Statistics Estonia, Estonian museums had a remarkable year in 2023, attracting nearly 2.5 million … Read more

17.5.2024 | Estonia

The happiest people in the Baltics are…

The happiest people in the Baltics are…

According to the latest Estonian Social Survey, Estonians are the happiest among the Baltic nations, with 50.1 per cent … Read more

13.5.2024 | Estonia

Tallinn’s tram service will be disrupted this summer

Tallinn’s tram service will be disrupted this summer

Road works in front of the passenger terminals of the port of Tallinn and in the downtown will continue … Read more

12.5.2024 | Estonia

In March, 14% more foreign tourists came to Estonia

In March, 14% more foreign tourists came to Estonia

According to recent data released by Statistics Estonia, there was a significant rise in the number of foreign tourists … Read more

9.5.2024 | Estonia

Tommy Cash to perform at free concert in Tallinn today

Tommy Cash to perform at free concert in Tallinn today

Today, May 9, to mark Europe Day there will be a free concert in Tallinn’s Freedom Square. Top musicians … Read more

7.5.2024 | Estonia

Estonia’s economic woes continue

Estonia’s economic woes continue

According to a flash estimate by Statistics Estonia, the economy of the country contracted by 2.1 per cent in … Read more

3.5.2024 | Estonia

Retail trade turnover fell by 4% in March

Retail trade turnover fell by 4% in March

According to data released by Statistics Estonia, in March 2024, the turnover of retail trade companies was 851 million … Read more