We know Estonia
5.10.2022 | Estonia

Test your knowledge of Estonia in our October Quiz

Photo Andrei Chertkov

Test your knowledge of Estonia in our October Quiz

 

1. How long was the city wall surrounding Tallinn at its maximum in the 17th century?

A. About 2.5 km

B. About 5 km

C. About 7.5 km

 

2. Which city is the “autumn capital” of Estonia?

A. Tartu

B. Narva

C. Rakvere

 

3. Which party is leading the Estonian government?

A. Centre Party

B. Conservative People’s Party (EKRE)

C. Reform Party

 

4. What was the unemployment rate in Estonia in the second quarter of this year?

A. 3.8

B. 5,8

C. 7,8

 

5. What is the old folk name for October in Estonian?

A. Vihmakuu

B. Tumekuu

C. Viinakuu

 

6. Where is Kuivastu harbour located?

A. Hiiumaa

B. Muhu

C. Saaremaa

 

7. What kind of fish is used to make “Sprots”?

A. Sprat

B. Herring

C. Cod

 

8. In which year were the first parliamentary elections held in Estonia?

A. 1906

B. 1920

C. 1932

 

9. Which Estonia city was called Arensburg in the Middle Ages?

A. Pärnu

B. Rakvere

C. Kuressaare

 

10. In which city does Eesti Draamateater operate?

A. Tartu

B. Tallinn

C. Pärnu

 

11. Who is the president of Estonia?

A. Alar Karis

B. Toomas Hendrik Ilves

C. Siim Kallas

 

12. In which year did the Soviet air force bomb Tallinn?

A. 1939

B. 1941

C. 1944

 

Answers: 1. A, 2. B, 3. C, 4. B, 5. C, 6. B, 7. A, 8. B, 9. C, 10. B, 11. A, 12. C

 

To learn more about this and similar topics
Alar Karis Arensburg Eesti Draamateater Kuivastu Reform party Siim Kallas Toomas Hendrik Ilves

23.6.2024 | Estonia

The Baltic Guide wishes everyone a wonderful and relaxing Midsummer

The Baltic Guide wishes everyone a wonderful and relaxing Midsummer

19.6.2024 | Estonia

Unpacking Estonia’s marriage trends

Unpacking Estonia’s marriage trends

As the wedding season blossoms, newly published data from Statistics Estonia sheds light on what the trends in Estonian … Read more

13.6.2024 | Estonia

Using a taxi in Tallinn

Using a taxi in Tallinn

Getting a taxi is easy in Tallinn. When you arrive at the port or airport, there is often a … Read more

13.6.2024 | Estonia

Estonia’s population predicted to fall to 1.2 million by 2085

Estonia’s population predicted to fall to 1.2 million by 2085

According to the latest population projections the population by Statistics Estonia, the population of the country is expected to … Read more

10.6.2024 | Estonia

Exciting events in Estonia this week

Exciting events in Estonia this week

01–30.06 Saaremaa Peony Festival, Saaremaa 09.06–11.09 Nargenfestival, All over Estonia 12.06 Imany ”Voodoo Cello”, Tallinn 13–16.06 Sõru Jazz, Hiiumaa … Read more

9.6.2024 | Estonia

Number of tourists visiting Estonia falls by 7%

Number of tourists visiting Estonia falls by 7%

According to data released by Statistics Estonia, accommodation establishments served nearly 234,000 tourists in April 2024, which was 7 … Read more

5.6.2024 | Estonia

A festival dedicated to guitar music

A festival dedicated to guitar music

The Tallinn Guitar Festival will take place from June 9-14 this year. The annual event showcases a diverse range … Read more

5.6.2024 | Estonia

Life expectancy in Estonia reaches all-time high

Life expectancy in Estonia reaches all-time high

According to data just released by Statistics Estonia, the average life expectancy in the country was 79 years in … Read more