We know Estonia
10.5.2022 | Estonia

Test your knowledge of Estonia in our May Quiz!

Photo Andrei Chertkov

Test your knowledge of Estonia in our May Quiz!

 

1. Who is the Prime Minister of Estonia?

A. Liina Kersna

B. Kaja Kallas

C. Kersti Kaljulaid

 

2. Who is the coach of the Estonian national basketball team?

A. Jukka Toijala

B. Lassi Tuovi

C. Gordon Herbert

 

3. Which country ruled Southern Estonia from 1561 to 1629?

A. Sweden

B. Russia

C. Poland

 

4. What is the average altitude in Estonia?

A. About 20 meters

B. About 50 meters

C. About 150 meters

 

5. What is the old folk name for May in Estonian?

A. Taimekuu

B. Kevadkuu

C. Lehekuu

 

6. When did the “Voice of America” start broadcasting in Estonia?

A. 1945

B. 1951

C. 1964

 

7. What is the Estonian national flower?

A. Daisy

B. Poppy

C. Cornflower

 

8. What is the lowest air temperature ever measured in Estonia?

A. -33.5 °

B. -43.5 °

C. -53.5 °

 

9. What was Estonia’s GDP in 2021?

A. About € 19.6 billion

B. About € 25.6 billion

C. About € 31.6 billion

 

10. In what year were the first free elections held in Estonia?

A. 1919

B. 1938

C. 1991

 

11. How much of Tartu’s city centre was destroyed in World War II?

A. About 25 per cent

B. About 50 per cent

C. About 75 per cent

 

12. What was the unemployment rate in Estonia in the fourth quarter of 2021?

A. 5.2

B. 7.2

C. 9.2

 

Answers: 1. B, 2. A, 3. C, 4. B, 5. C, 6. B, 7. C, 8. B, 9. B, 10. A, 11. B, 12. A

 

To learn more about this and similar topics
Cornflower Daisy Estonia Quiz Jukka Toijala Kersti Kaljulaid Poppy Tartu Voice of America

22.6.2022 | Estonia

Additional trips added to Saaremaa ferry route over busy Midsummer period

Additional trips added to Saaremaa ferry route over busy Midsummer period

The Transport Administration has announced that additional ferry trips have been added to the Virtsu– Kuivastu route linking the … Read more

18.6.2022 | Estonia

Elisa launches the first new generation 5G network in Estonia

Elisa launches the first new generation 5G network in Estonia

Yesterday, entertainment and communication service provider Elisa launched the first 5G network in Estonia operating on a real 5G … Read more

16.6.2022 | Estonia

Tallinn’s Ülemiste City moves away from single-use packaging

Tallinn’s Ülemiste City moves away from single-use packaging

The business district, Ülemiste City in Tallinn, has begun a partnership with the company Ringo Eco to reduce … Read more

15.6.2022 | Estonia

Lux Express introduce summer bus routes from Tartu to both Kuressaare and Narva-Jõesuu

Lux Express introduce summer bus routes from Tartu to both Kuressaare and Narva-Jõesuu

The bus operator Lux Express will begin operating two summer season routes from Tartu, from this Friday (June 17). … Read more

15.6.2022 | Estonia

2.3 magnitude earthquake detected of north-west coast of Estonia

2.3 magnitude earthquake detected of north-west coast of Estonia

On Monday morning at 6:10 am, the Finnish-Estonian seismic monitoring system recorded a 2.3 magnitude earthquake west of Paldiski … Read more

12.6.2022 | Estonia

University of Tartu among top 300 best universities in the world

University of Tartu among top 300 best universities in the world

According to the latest QS World University Rankings, the University of Tartu ranked 296th, up four places on the … Read more

10.6.2022 | Estonia

Deadline to apply for energy subsidies in Tallinn this Sunday

Deadline to apply for energy subsidies in Tallinn this Sunday

Residents of Tallinn have until Sunday, June 12, to apply for subsidies to help with the cost of energy … Read more

10.6.2022 | Leisure

camera icon10
Tallinn’s Patarei Sea Fortress set to be renovated by 2025

Tallinn’s Patarei Sea Fortress set to be renovated by 2025

Developer US Real Estate has announced plans to begin renovations of the Patarei Sea Fortress this year. The project, … Read more