We know Estonia
10.5.2022 | Estonia

Test your knowledge of Estonia in our May Quiz!

Photo Andrei Chertkov

Test your knowledge of Estonia in our May Quiz!

 

1. Who is the Prime Minister of Estonia?

A. Liina Kersna

B. Kaja Kallas

C. Kersti Kaljulaid

 

2. Who is the coach of the Estonian national basketball team?

A. Jukka Toijala

B. Lassi Tuovi

C. Gordon Herbert

 

3. Which country ruled Southern Estonia from 1561 to 1629?

A. Sweden

B. Russia

C. Poland

 

4. What is the average altitude in Estonia?

A. About 20 meters

B. About 50 meters

C. About 150 meters

 

5. What is the old folk name for May in Estonian?

A. Taimekuu

B. Kevadkuu

C. Lehekuu

 

6. When did the “Voice of America” start broadcasting in Estonia?

A. 1945

B. 1951

C. 1964

 

7. What is the Estonian national flower?

A. Daisy

B. Poppy

C. Cornflower

 

8. What is the lowest air temperature ever measured in Estonia?

A. -33.5 °

B. -43.5 °

C. -53.5 °

 

9. What was Estonia’s GDP in 2021?

A. About € 19.6 billion

B. About € 25.6 billion

C. About € 31.6 billion

 

10. In what year were the first free elections held in Estonia?

A. 1919

B. 1938

C. 1991

 

11. How much of Tartu’s city centre was destroyed in World War II?

A. About 25 per cent

B. About 50 per cent

C. About 75 per cent

 

12. What was the unemployment rate in Estonia in the fourth quarter of 2021?

A. 5.2

B. 7.2

C. 9.2

 

Answers: 1. B, 2. A, 3. C, 4. B, 5. C, 6. B, 7. C, 8. B, 9. B, 10. A, 11. B, 12. A

 

To learn more about this and similar topics
Cornflower Daisy Estonia Quiz Jukka Toijala Kersti Kaljulaid Poppy Tartu Voice of America

14.8.2022 | Estonia

Over 50,000 Ukrainian refugees now in Estonia

Over 50,000 Ukrainian refugees now in Estonia

According to statistics from the Social Insurance Board, 50,347 refugees from Ukraine are now residing in Estonia. Since the … Read more

12.8.2022 | Estonia

Paide Opinion Festival begins today

Paide Opinion Festival begins today

Today sees the beginning of the 2-day Paide Arvamusfestival (Opinion Festival). The festival, which is celebrating its 10th edition, … Read more

11.8.2022 | Estonia

Estonia’s tax revenues up 16% in first half of 2022

Estonia’s tax revenues up 16% in first half of 2022

In the first half of 2022, Estonia’s tax revenues rose by 15.9 per cent to 5.62 billion euros. In … Read more

10.8.2022 | Estonia

Foreign tourists spent €320 million in Estonia in the second quarter of 2022

Foreign tourists spent €320 million in Estonia in the second quarter of 2022

According to data from Eesti Bank, foreign tourists spent a total of €320 million euros in Estonia in the … Read more

10.8.2022 | Estonia

How to travel easily and comfortably in Tallinn

How to travel easily and comfortably in Tallinn

Visitor to Tallinn are increasingly heading out of the Old Town and the city centre to visit the many … Read more

9.8.2022 | Estonia

Trade up in June, despite imports from Russia and Belarus being down

Trade up in June, despite imports from Russia and Belarus being down

According to Statistics Estonia, in June 2022, Estonia’s exports of goods increased by 26% and imports by 24% compared … Read more

8.8.2022 | Estonia

Foreign tourists continue to find their way back to Estonia, while domestic tourism sets all-time records

Foreign tourists continue to find their way back to Estonia, while domestic tourism sets all-time records

According to the latest data Statistics Estonia, in the month of June, Estonian accommodation establishments served nearly 337,000 tourists, … Read more

7.8.2022 | Estonia

Tallink records highest passengers numbers in 3 years in July

Tallink records highest passengers numbers in 3 years in July

The number of passengers travelling with Tallink ferries in July was the highest in almost three years. In July, … Read more