Tuoretta tietoa Virosta
16.1.2022 | Viro

Tammikuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Tammikuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuinka paljon ihmisiä asui Tallinnassa 1400-luvulla?

A. Noin 2 000

B. Noin 8 000

C. Noin 18 000

 

2. Mikä on Viron kansalliskukka?

A. Ruiskukka

B. Unikko

C. Päivänkakkara

 

3. Minkä maan laivasto suojeli Viroa meren puolelta vapaussodan aikana 1918?

A. Iso-Britannian

B. Venäjän

C. Saksan

 

4. Kuinka suuri Virossa oli sairaanhoitajien ja kätilöiden keskimääräinen bruttokuukausipalkka vuonna 2021?

A. 1 101 euroa

B. 1 601 euro

C. 2 101 euroa

 

5. Kuinka pitkä matka on Tallinnasta Narvaan?

A. Noin 110 km

B. Noin 160 km

C. Noin 210 km

 

6. Kuinka monenneksi suurin järvi Euroopassa on Peipsijärvi?

A. Toiseksi

B. Viidenneksi

C. Kahdeksanneksi

 

7. Mikä on pinta-alaltaan Viron suurin kansallispuisto?

A. Soomaan kansallispuisto

B. Lahemaan kansallispuisto

C. Matsalun kansallispuisto

 

8. Mikä oli Tallinnan ympärillä olleen muinaismaakunnan nimi?

A. Revala

B. Sakala

C. Ugandi

 

9. Kuinka paljon Tallink kuljetti matkustajia vuonna 2021?

A. Noin 2 miljoonaa

B. Noin 3 miljoonaa

C. Noin 5 miljoonaa

 

10. Kuka oli Viron pääministeri vuosina 1990–1992?

A. Edgar Savisaar

B. Lennart Meri

C. Tiit Vähi

 

11. Mikä on Viron ”talvipääkaupunki”?

A. Narva

B. Otepää

C. Valga

 

12. Minä vuonna perustettiin Neuvosto-Viron ensimmäinen kolhoosi?

A. 1940

B. 1944

C. 1947

 

Vastaukset: 1. B, 2. A, 3. A, 4. C, 5. C, 6. B, 7. B, 8. A, 9. B, 10. A, 11. B, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta
Edgar Savisaar kolhoosi lahemaan kansallispuisto Lennart Meri Otepää Revala Sakala valga

19.5.2022 | Historia

Lauantaina on Museoyö – tapahtumaan osallistuu yli 200 museota ympäri Viroa 

Lauantaina on Museoyö – tapahtumaan osallistuu yli 200 museota ympäri Viroa 

Kerran vuodessa, toukokuisena lauantai-iltana museot ympäri Viroa avaavat ovensa vieraille ilmaiseksi. Museoyö on Viron suurin museotapahtuma. Tänä vuonna ympäri … Lue lisää

18.5.2022 | Viro

Tallinnan ravintolat ovat saaneet uuden alun

Tallinnan ravintolat ovat saaneet uuden alun

Koronapandemia kuritti yli kahden vuoden ajan Viron ravintoloita. Matkustusrajoitusten ja ihmisten pelon vuoksi ulkomaalaisten turistien määrä maassa romahti. Vaikka … Lue lisää

14.5.2022 | Historia

<strong>Suomalaisturismin symboli<br>Viru-hotelli täytti 50 vuotta </strong>

Suomalaisturismin symboli
Viru-hotelli täytti 50 vuotta 

Vaikka turistimatkoja Suomesta ”Eestiin” tehtiin jo 1960-luvulla, on vuonna 1972 avautunut Viru-hotelli symbolisoinnut aina suomalaismatkailua Virossa. “Sen lisäksi, että … Lue lisää

11.5.2022 | Viro

Touko-kesäkuun The Baltic Guide -lehti on ilmestynyt

Touko-kesäkuun The Baltic Guide -lehti on ilmestynyt

Vuoden 2022 touko-kesäkuun The Baltic Guide kertoo Viron oopperakesästä ja Kalamajan museosta sekä maan tärkeimmistä puheenaiheista. Taidemuseo Kumu esittelee … Lue lisää

11.5.2022 | Viro

Matkailijoiden määrä kasvoi maaliskuussa lähes 300 prosenttia

Matkailijoiden määrä kasvoi maaliskuussa lähes 300 prosenttia

Viron tilastokeskuksen mukaan Viron majoitusliikkeissä oli maaliskuussa 2022 noin 192 000 matkailijaa, mikä on 276 prosenttia enemmän kuin viime … Lue lisää

10.5.2022 | Viro

Toukokuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Toukokuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Kuka on Viron pääministeri? A. Liina Kersna B. Kaja Kallas C. Kersti Kaljulaid 2. Kuka on Viron … Lue lisää

9.5.2022 | Viro

Jalkapallojoukkue FC Flora kohtaa Kiovan Dynamon hyväntekeväisyyspelissä Tallinnassa 13. toukokuuta

Jalkapallojoukkue FC Flora kohtaa Kiovan Dynamon hyväntekeväisyyspelissä Tallinnassa 13. toukokuuta

Ukrainalainen Kiovan Dynamo -jalkapallojoukkue kohtaa Viron pääsarjassa pelaavan FC Floran hyväntekeväisyyspelissä 13. toukokuuta kello 19. Pelin nimi on ”Match … Lue lisää

8.5.2022 | Viro

The Baltic Guide toivottaa hyvää äitienpäivää!

The Baltic Guide toivottaa hyvää äitienpäivää!