Tuoretta tietoa Virosta
3.1.2022 | Viro

Tammikuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Tammikuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Missä sijaitsee Palmsen kartano?

A. Länsi-Virumaalla

B. Järvamaalla

C. Põlvamaalla

 

2. Minä vuonna Virosta tuli puolustusliitto Naton jäsen?

A. 1999

B. 2004

C. 2011

 

3. Kuinka vanha on Viron tunnetuin mieslaulaja Ivo LInna?

A. 52 vuotta

B. 62 vuotta

C. 72 vuotta

 

4. Minä vuonna Viro itsenäistyi?

A. 1917

B. 1918

C. 1919

 

5. Mikä on tammikuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Näärikuu

B. Lumekuu

C. Külmakuu

 

6. Mikä puolue ei ole edustettuna Viron hallituksessa?

A. Viron keskustapuolue

B. Sosiaalidemokraattinen puolue

C. Viron reformipuolue

 

7. Miltä vuodelta on ensimmäinen kirjallinen maininta Tallinnan Olevisten kirkosta?

A. 1267

B. 1467

C. 1667

 

8. Kuinka suuri oli talouskasvu Virossa vuonna 2021 Viron pankin (Eesti Pank) arvion mukaan?

A. Noin 3 prosenttia

B. Noin 5 prosenttia

C. Noin 8 prosenttia

 

9. Kuinka monta eri nisäkäslajia elää Viron luonnossa?

A. 16

B. 32

C. 64

 

10. Minä vuonna solmittiin Viron ja Neuvosto-Venäjän välillä Tarton rauhansopimus?

A. 1918

B. 1920

C. 1922

 

11. Kuka on Suomen Viron suurlähettiläs?

A. Aleksi Härkönen

B. Kirsti Narinen

C. Timo Kantola

 

12. Minä vuonna Virosta tuli YK:n jäsen?

A. 1991

B. 2001

C. 2011

 

Vastaukset: 1. A, 2. B, 3. C, 4. B, 5. A, 6. B, 7. A, 8. C, 9. C, 10. B, 11. C, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta
Ivo Linna Nato Olevisten kirkko palmsen kartano reformipuolue tarton rauha viron pankki Viron talouskasvu

6.2.2023 | Mainos | Ravintolat

camera icon5
Lumoava Raplamaa ei jätä kylmäksi talvellakaan

Mainos Lumoava Raplamaa ei jätä kylmäksi talvellakaan

Raplamaan maakunta sijaitsee vain 40 kilometrin päässä Tallinnasta, joten alueella on helppo vierailla. Lumisten metsien ja kauniiden suoalueiden Raplamaassa … Lue lisää

6.2.2023 | Mainos | Vapaa-aika

Etelä-Viro on mäkinen ja luminen satumaa

Mainos Etelä-Viro on mäkinen ja luminen satumaa

Etelä-Virossa on monta maakuntaa ja monta erilaista kulttuurialuetta. Alueelta löytyy vanhoja perinteitä ja tapoja, koskematonta luontoa sekä rauhaa ja … Lue lisää

6.2.2023 | Mainos | Ravintolat

Viron kuumimman lomakaupungin vuosi on täynnä tekemistä

Mainos Viron kuumimman lomakaupungin vuosi on täynnä tekemistä

Kylpyläloma Pärnussa Vuonna 1838 avattiin Pärnun ensimmäinen kylpylä. Kaupungin sijainti, lempeä hiekkaranta, raikas ilma, vehreät puistot ja kaupunkielämä yhdessä … Lue lisää

31.1.2023 | Viro

Tallink John Nurmisen Säätiö aloittavat Itämeren suojeluyhteistyön 

Tallink John Nurmisen Säätiö aloittavat Itämeren suojeluyhteistyön 

Tallink-konserni ja John Nurmisen Säätiö sopivat yhteistyöstä vuodelle 2023 Itämeren hyväksi. Tavoitteena on kerätä varoja Itämeren suojelutyöhön. Tallink ja … Lue lisää

28.1.2023 | Luonto

Vuoden 2023 eläin on liito-orava, vuoden lintu on alli ja vuoden puu on mänty

Vuoden 2023 eläin on liito-orava, vuoden lintu on alli ja vuoden puu on mänty

Liito-oravastaon viime vuosikymmeninä tullut yksi luonnonsuojelun symboleista. Liito-orava on elinympäristönsä ja suojeluasemansa ansiosta suojannut myös monia muita vanhoja metsälajeja … Lue lisää

27.1.2023 | Viro

Viron julkisti kartan väestönsuojista

Viron julkisti kartan väestönsuojista

Viron pelastuslaitos (Päästeamet) on julkaissut verkossa kartan Viron yleisistä väestönsuojista. Viimeisen vuoden aikana on perustettu kaikkiaan yli sata väestönsuojaa, … Lue lisää

24.1.2023 | Viro

Viron väkiluku kasvoi vuodessa kaksi prosenttia – Maahanmuutto vaikutti eniten syntyvyyden ollessa ennätysalhainen

Viron väkiluku kasvoi vuodessa kaksi prosenttia – Maahanmuutto vaikutti eniten syntyvyyden ollessa ennätysalhainen

Viron tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Viron väkiluku oli 1. tammikuuta 2023 1 357 739, mikä on kaksi prosenttia (25 943 … Lue lisää

23.1.2023 | Viro

Sotilaallinen apu Ukrainalle nousee yli yhteen prosenttiin Viron bruttokansantuotteesta

Sotilaallinen apu Ukrainalle nousee yli yhteen prosenttiin Viron bruttokansantuotteesta

Viron hallitus päätti puolustusministeri Hanno Pevkurin ehdotuksesta toimittaa Ukrainalle tähän mennessä suurimman aseapupaketin. Toimitus sisältää etätuli- ja panssarintorjunta-aseita sekä … Lue lisää