Tuoretta tietoa Virosta
28.11.2021 | Viro

Marraskuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Marraskuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuka on kirjoittanut virolaisille tärkeän kirjan Totuus ja oikeus (Tõde ja õigus)?

A. Anton Hansen Tammsaare

B. Lydia Koidula

C. Juhan Smuul

 

2. Kuinka paljon virolaisia pakeni maasta venäläisten valloittaessa Viron vuonna 1944?

A. Noin 20 000

B. Noin 80 000

C. Noin 160 000

 

3. Kuka on Ott Tänak?

A. Elokuvaohjaaja

B. Suurliikemies

C. Rallikuski

 

4. Kuka on virolaisen Ekre-puolueen johtaja?

A. Mart Helme

B. Martin Helme

C. Peeter Helme

 

5. Mikä on Viron eteläisin maakunta?

A. Pärnumaa

B. Tartumaa

C. Võrumaa

 

6. Minä vuonna valmistui Estonia-teatterirakennus?

A. 1886

B. 1913

C. 1938

 

7. Mikä on ainoa Virossa jalostettu koirarotu?

A. Eestinajokoira

B. Saarenmaan noutaja

C. Vironkarhukoira

 

8. Kuinka suuri oli keskimääräinen bruttokuukausipalkka Virossa vuoden 2021 kolmannella vuosineljänneksellä?

A. 1 153 euroa

B. 1 353 euroa

C. 1 553 euroa

 

9. Missä kaupungissa järjestettiin ensimmäiset laulujuhlat vuonna 1869?

A. Tartossa

B. Pärnussa

C. Tallinnassa

 

10. Minä vuonna Viron perustuslaki on tehty?

A. 1918

B. 1945

C. 1992

 

11. Minkä maan alaisuudessa Etelä-Viro oli vuosina 1561–1629?

A. Ruotsin

B. Puolan

C. Venäjän

 

12. Mikä on pinta-alaltaan Viron suurin saari?

A. Hiidenmaa

B. Muhu

C. Saarenmaa

 

Vastaukset: 1. A, 2. B, 3. C, 4. B, 5. C, 6. B, 7. A, 8. C, 9. A, 10. C, 11. B, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta
Hiidenmaa keskipalkka Virossa Laulujuhlat martin helme Muhu Ott Tänak Saarenmaa Tammsaare

16.1.2022 | Viro

Tammikuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Tammikuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Kuinka paljon ihmisiä asui Tallinnassa 1400-luvulla? A. Noin 2 000 B. Noin 8 000 C. Noin 18 000 … Lue lisää

14.1.2022 | Viro

Koronatartuntojen määrä kasvussa – rajoituksiin ei muutoksia, koska terveydenhoidon kuormitus ei ole lisääntynyt

Koronatartuntojen määrä kasvussa – rajoituksiin ei muutoksia, koska terveydenhoidon kuormitus ei ole lisääntynyt

Virossa sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä on vakiintunut, vaikka koronan omikronmuunnoksen aiheuttamien tartuntojen määrä kasvaa. Viron koronatoimet, kuten rajoitusten kiristäminen … Lue lisää

13.1.2022 | Viro

Tallinnan Kaubamajan viereen rakennetaan 106 metriä korkea hotelli ja toimistorakennus

Tallinnan Kaubamajan viereen rakennetaan 106 metriä korkea hotelli ja toimistorakennus

Tartu maantien ja Gonsiori-kadun kulmaan rakennetaan 30-kerroksinen, 106 metriä korkea liikerakennus ja hotelli. Suunniteltu pinta-ala on 9 000 m2. … Lue lisää

12.1.2022 | Viro

Vuoden 2022 ensimmäinen The Baltic Guide -paperilehti on nyt jakelussa

Vuoden 2022 ensimmäinen The Baltic Guide -paperilehti on nyt jakelussa

Vuoden 2022 ensimmäinen The Baltic Guide -paperilehtipantiin jakelukoreihin keskiviikkona 12. tammikuuta. Lehti on ilmainen. Virosta kertovaa, suomenkielistä The Baltic … Lue lisää

12.1.2022 | Viro

Säännöllinen lentoyhteys Helsingin ja Pärnun välillä aukeaa toukokuussa

Säännöllinen lentoyhteys Helsingin ja Pärnun välillä aukeaa toukokuussa

Lentoyhtiö Nyxair aloittaa suorat lennot Helsingistä Pärnun uudistetulle lentokentälletoukokuusta alkaen. Edestakaisia lentoja on säännöllisesti kahdesti viikossa. Nyxair toimii … Lue lisää

11.1.2022 | Viro

Sairaalahoidossa 251 ja tehohoidossa 18 koronapotilasta

Sairaalahoidossa 251 ja tehohoidossa 18 koronapotilasta

Virossa sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä on vakiintunut, vaikka koronan omikronmuunnoksen aiheuttamien tartuntojen määrä kasvaa. Viron koronatoimet, kuten rajoitusten kiristäminen … Lue lisää

10.1.2022 | Viro

Yli vuoden tauon jälkeen The Baltic Guide -lehti on taas ilmestynyt

Yli vuoden tauon jälkeen The Baltic Guide -lehti on taas ilmestynyt

Vuoden ensimmäisessä The Baltic Guidessa on ajankohtaisia aiheita Virosta. Kannattaako Virosta hankkia asunto? Miten vuokrat ja omistusasuntojen hinnat ovat kehittyneet? … Lue lisää

10.1.2022 | Viro

Matkustusmääräykset vuoden 2022 alussa Suomessa ja Virossa

Matkustusmääräykset vuoden 2022 alussa Suomessa ja Virossa

(Artikkelia korjattu 10. tammikuuta kello 15.00) The Baltic Guide kokosi yhteen Suomessa ja Virossa koronan takia voimassa olevat … Lue lisää