Tuoretta tietoa Virosta
4.10.2022 | Viro

Lokakuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Lokakuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuinka pitkä oli Tallinnaa ympäröivä kaupunginmuuri?

A. Noin 2,5 km

B. Noin 5 km

C. Noin 7,5 km

 

2. Mikä kaupunki on Viron ”syyspääkaupunki”?

A. Tartto

B. Narva

C. Rakvere

 

3. Mikä puolue on johtaa Viron hallitusta?

A. Keskustapuolue

B. Konservatiivinen kansanpuolue

C. Reformipuolue 

 

4. Kuinka suuri oli työttömyysprosentti Virossa tämän vuoden toisella vuosineljänneksellä?

A. 3,8

B. 5,8

C. 7,8

 

5. Mikä on lokakuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Vihmakuu

B. Tumekuu

C. Viinakuu

 

6. Missä sijaitsee Kuivastun satama?

A.  Hiidenmaalla

B. Muhumaalla

C. Saarenmaalla

 

7. Mistä kalasta tehdään Virossa säilykkeenä myytäviä ”Sprotteja”?

A. Kilohailista

B. Silakasta

C. Turskasta

 

8. Minä vuonna Virossa olivat ensimmäiset parlamenttivaalit?

A. 1906

B. 1920

C. 1932

 

9. Minkä kaupungin nimi oli keskiajalla Arensburg?

A. Pärnun

B. Rakveren

C. Kuressaaren

 

10. Missä kaupungissa toimii Eesti Draamateater?

A. Tartossa

B. Tallinnassa

C. Pärnussa

 

11. Kuka on Viron presidentti?

A. Alar Karis

B. Toomas Hendrik Ilves

C. Siim Kallas 

 

12. Minä vuonna Neuvostoliiton ilmavoimat pommittivat Tallinnaa?

A. 1939

B. 1941

C. 1944

 

Vastaukset: 1. A, 2. B, 3. C, 4. B, 5. C, 6. B, 7. A, 8. B, 9. C, 10. B, 11. A, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta
Arensburg Eesti Draamateater Kuivastu reformipuolue Siim Kallas Toomas Hendrik Ilves

4.12.2022 | Viro

Miksi Viron naistennis on nyt huipulla?

Miksi Viron naistennis on nyt huipulla?

Tennis voi Virossa paremmin kuin koskaan. Varsinkin naispelaajat ovat menestyneet ja ovat olleet jo muutaman vuoden aivan maailman kärjessä. … Lue lisää

4.12.2022 | Mainos | Ostokset

camera icon9
Löydä erityiset lahjat Tallinnan museomyymälöistä

Mainos Löydä erityiset lahjat Tallinnan museomyymälöistä

Jos etsit erityisiä ja epätavallisia lahjoja, museomyymälä on juuri oikea paikka! Seuraavassa on listattu seitsemän Tallinnan kiehtovinta ja omaleimaisinta … Lue lisää

23.11.2022 | Viro

Joulukuusi oli jo keskiajalla Tallinnan Raatihuoneentorilla

Joulukuusi oli jo keskiajalla Tallinnan Raatihuoneentorilla

Raatihuoneentori on ollut keskiajalta lähtien Tallinnan alakaupungin keskus, kauppapaikka ja juhla-aukio. Torilta alkavat Vanhankaupungin vanhimmat kadut: Apteegi, Dunkri, Kinga … Lue lisää

19.11.2022 | Viro

Yli kolme neljästä virolaisesta puhuu jotain vierasta kieltä

Yli kolme neljästä virolaisesta puhuu jotain vierasta kieltä

Väestönlaskentatietojen mukaan arviolta 76 prosenttia Viron väestöstä puhuu jotain vierasta kieltä. Kun kymmenen vuotta sitten Viron puhutuin vieras kieli … Lue lisää

14.11.2022 | Viro

Matkailulehti Wanderlust: ”Tallinna on yksi Euroopan halutuimmista matkailukohteista”

Matkailulehti Wanderlust: ”Tallinna on yksi Euroopan halutuimmista matkailukohteista”

Yksi Ison-Britannian suosituimmista matkailulehdistä Wanderlust palkitsi Tallinnan toisella sijalla Euroopan halutuimman kaupungin kategoriassa. Voittaja oli Kroatian Dubrovnik ja kolmannelle sijalle … Lue lisää

14.11.2022 | Mainos | Vapaa-aika

camera icon5
Virumaa on kuin minikokoinen Viro

Mainos Virumaa on kuin minikokoinen Viro

Historiallisen merkityksensä myötä Virumaa-sanasta on johdettu kutsumanimi koko valtiolle ja kansalle. Mitä kiehtovaa seudulla nykyisin on? He, jotka ovat … Lue lisää

14.11.2022 | Mainos | Vapaa-aika

Sipulitie‭ ‬‮!‬–‭ ‬yksi alue‭, ‬kaksi kansakuntaa‭, ‬kolme kulttuuria

Mainos Sipulitie‭ ‬‮!‬–‭ ‬yksi alue‭, ‬kaksi kansakuntaa‭, ‬kolme kulttuuria

Suuren Peipsijärven rannalla olevalla Sipulitiellä tekeminen jatkuu myös syksyllä ja talvella. Tietysti kesäaikana vaihtoehtoja on enemmän, mutta kylmä sää … Lue lisää

13.11.2022 | Viro

Tallink lisää vuoroja Helsinki–Tallinna-reitille joulukuun alussa

Tallink lisää vuoroja Helsinki–Tallinna-reitille joulukuun alussa

Tallink lisää Helsinki–Tallinna-reitin vuoroja 8. joulukuuta alkaen tuomalla reitille jopa neljä täysin uutta päivittäistä laivavuoroa Star-aluksellaan. Tallinkin uusin laiva … Lue lisää