Tuoretta tietoa Virosta
19.2.2022 | Viro

Helmikuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Julius Jansson / Unsplash

Helmikuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mikä valtio tunnusti ensimmäisenä Viron itsenäisyyden vuonna 1991?

A. Ruotsi

B. Islanti

C. Norja

 

2. Minä vuonna jäi kiinni Viron viimeinen neuvostomiehitystä vastustava ”metsäveli” August Sabbe?

A. 1958

B. 1968

C. 1978

 

3. Kuinka monta lintulajia pesii Virossa säännöllisesti?

A. 107

B. 207

C. 307

 

4. Mitä puoluetta edustaa nyt korruptiosta syytteessä oleva entinen ministeri Mailis Reps?

A. Keskustapuoluetta

B. Sosiaalidemokraatteja

C. Reformipuoluetta

 

5. Mikä on helmikuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Talvekuu

B. Lumekuu

C. Küünlakuu

 

6. Milloin Virossa otettiin käyttöön euro?

A. Vuonna 2002

B. Vuonna 2007

C. Vuonna 2011

 

7. Kuinka suuri oli työttömyysprosentti Virossa vuoden 2021 neljännellä vuosineljänneksellä?

A. 3,2 prosenttia

B. 5,2 prosenttia

C. 7,2 prosenttia

 

8. Kuka on Viron ulkoministeri?

A. Eva-Maria Liimets

B. Riina Solman

C. Liina Kersna

 

9. Mitä kaupunkia kutsutaan Viron sydämeksi?

A. Pärnua

B. Paidea

C. Narvaa

 

10. Kuinka paljon merenpinnan yläpuolelle kohoaa Viron korkein paikka, Iso Munamäki (Suur Munamägi)?

A. 318 metriä

B. 818 metriä

C. 1 818 metriä

 

11. Mikä on Viron tärkein vientiartikkeli?

A. Puu ja puutuotteet

B. Mineraalituotteet

C. Koneet ja laitteet

 

12. Mihin uskoon kääntyivät monet virolaiset talonpojat 1840-luvulla?

A. Ortodokseiksi

B. Kalvinisteiksi

C. Katolisiksi

 

Vastaukset: 1. B, 2. C, 3. B, 4. A, 5. C, 6. C, 7. B, 8. A, 9. B, 10. A, 11. C, 12. A

 

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta
euro iso munamäki Mailis Reps metsäveli Narva paide Pärnu Viron ulkoministeri

29.6.2022 | Vapaa-aika

Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.

Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.

Pohjois-Viro Vanamõisa Caravanpark 1Jos ei halua lähteä kovin pitkälle Tallinnasta, niin silloin hyvä leiriytymispaikka on Vanamõisan karavaanaripuisto vain kuuden … Lue lisää

27.6.2022 | Vapaa-aika

Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen” 

Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen” 

Karavaanariaika on pian taas vilkkaimmillaan ja tästäkesästä odotetaan kahden koronavuoden jälkeen jopa ennätyksellistä. Markku Lehtonen on Viron leirintäalueyhdistyksen hallituksen … Lue lisää

24.6.2022 | Viro

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

20.6.2022 | Vapaa-aika

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannus on Virossa vanhalla paikallaan, eli juhannuspäivä on perjantai 24. kesäkuuta.Juhannus eli Jaanipäev on yksi vuoden tärkeimpiä juhlia Virossa. … Lue lisää

19.6.2022 | Viro

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnassa sijaitseva Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan ja aloittaa yhteistyön Ringo Eco -yhtiön kanssa vähentääkseen noutoruuan aiheuttamaa pakkausjätteen … Lue lisää

15.6.2022 | Viro

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 18 000–23 000 yliopistoa. Euroopassa on noin 4 000 yliopistoa. QS World University Rankings … Lue lisää

13.6.2022 | Vapaa-aika

camera icon10
Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna

Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna

Patarein merilinnoituksen haltija US Real Estate kertoi kunnostavansa rakennuskompleksin. Yhtiö aikoo aloittaa työt myöhemmin tänä vuonna. Rakennuttaja haluaa kunnostaa … Lue lisää

10.6.2022 | Viro

Virossa on nyt yli 40 000 ukrainalaista pakolaista

Virossa on nyt yli 40 000 ukrainalaista pakolaista

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen (PPA) mukaan 41 379 ukrainalaista pakolaista on saapunut sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuun … Lue lisää