Tuoretta tietoa Virosta
11.12.2021 | Viro

Joulukuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Joulukuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kenen kuuluisan kirjailijan isä oli kotoisin Virosta?

A. Hermann Hessen

B. Günter Grassin

C. Heinrich Böllin

 

2. Mikä toinen ammatti oli tavallinen keskiaikaiselle parturille?

A. Suutari

B. Seppä

C. Lääkäri

 

3. Millä nimellä tunnetaan Tallinnan kansainvälinen filmifestivaali?

A. TIFF

B. PÖFF

C. TallFilmFest

 

4. Mikä Viron saarista on pinta-alaltaan suurin?

A. Hiidenmaa

B. Muhu

C. Saarenmaa

 

5. Kuinka pitkä maaraja Virolla on Venäjän kanssa?

A. Noin 230 km

B. Noin 360 km

C. Noin 490 km

 

6. Minkä valtion alaisuuteen Viro määrättiin Molotov–Ribbertrop-sopimuksessa?

A. Neuvostoliiton

B. Saksan

C. Suomen

 

7. Mikä 164 hehtaaria suuri järvi on Tallinnan vieressä?

A. Võrts-järvi

B. Peipsijärvi

C. Harku-järvi

 

8. Kuinka suuri oli Viron väkiluku 1.1.2021?

A. 1 130 068

B. 1 330 068

C. 1 530 068

 

9. Mikä seuraavista on perinteinen virolainen jouluruoka?

A. Kalkkuna

B. Lanttulaatikko

C. Verimakkara

 

10. Milloin rotta tuli Viroon?

A. 700-luvulla

B. 1200-luvulla

C. 1600-luvulla

 

11. Mikä sana tarkoittaa koiraa Võrun kielellä?

A. Peni

B. Musti

C. Topi

 

12. Kuka oli Viron ensimmäinen presidentti?

A. Johan Laidoner

B. Jaan Poska

C. Konstantin Päts

 

Vastaukset: 1. A, 2. C, 3. B, 4. C, 5. A, 6. A, 7. C, 8. B, 9. C, 10. B, 11. A, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta
Harku-järvi Jaan Poska johan laidoner Konstantin Päts Peipsijärvi pöff verimakkara Võrts-järvi

16.6.2024 | Viro

Taksin käyttö Tallinnassa

Taksin käyttö Tallinnassa

Taksin käyttö on helppoa Tallinnassa. Kun saavut satamaan, takseja on jonossa heti matkustajaterminaalin edessä. Virossa jokainen taksiyhtiö määrittelee omat … Lue lisää

14.6.2024 | Viro

Viron väestöennuste: Väkiluku laskee 1,2 miljoonaan vuoteen 2085 mennessä

Viron väestöennuste: Väkiluku laskee 1,2 miljoonaan vuoteen 2085 mennessä

Viron tilastokeskuksen uusimpien väestöennusteiden mukaan Viron väkiluvun odotetaan laskevan 1,2 miljoonaan vuoteen 2085 mennessä, vaikka elinajanodotteen ennustetaan nousevan. Viimeisin … Lue lisää

12.6.2024 | Viro

Elinajanodote Virossa noussut

Elinajanodote Virossa noussut

Viron tilastokeskuksen julkaisemien tietojen mukaan maan keskimääräinen elinajanodote on nyt 79 vuotta. Tämä on kaikkien aikojen korkein tulos ja … Lue lisää

9.6.2024 | Viro

Matka Viroon alkaa Helsingin satamasta

Matka Viroon alkaa Helsingin satamasta

Matkustajaterminaalit ovat enemmän kuin lähtöaula Monet meistä jotka matkustavat Suomen ja Viron väliä säännöllisesti, viettävät väistämättä paljon aikaa Helsingin … Lue lisää

6.6.2024 | Viro

Vietä viikonloppu kulttuurielämyksistä nauttien

Vietä viikonloppu kulttuurielämyksistä nauttien

Kesäkuun toisena viikonloppuva (7.–9.6.) järjestetään jälleen suositut Vanhankaupungin päivät Tallinnassa. Festivaali juhlistaa Vanhankaupungin vuosisatoja kestänyttä kulttuuriperintöä ja yhteisöä. Kolmen … Lue lisää

4.6.2024 | Viro

Virossa palkat ovat nousseet 8,8 % viimeisen vuoden aikana

Virossa palkat ovat nousseet 8,8 % viimeisen vuoden aikana

Viron tilastokeskuksen julkaisemien tietojen mukaan keskimääräinen bruttokuukausipalkka Virossa oli vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä 1 894 euroa, mikä on 8,8 … Lue lisää

30.5.2024 | Viro

Auton vuokraaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa

Auton vuokraaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa

Bolt ja CityBee -sovellusten ansiosta auton vuokraaminen Virossa ei ole koskaan ollut helpompaa kuin se on nyt. Matkustaja voi … Lue lisää

27.5.2024 | Mainos | Viro

camera icon8
10 parasta nähtävyyttä Tallinnassa tänä kesänä

Mainos 10 parasta nähtävyyttä Tallinnassa tänä kesänä

Jos haluatTallinnan vierailustasi elämyksellisen, kannattaa vierailla Tallinnan huippunähtävyyksissä, joista kirjoitamme artikkelissa enemmän. Useat niistä ovat juuri remontoituja ja kesän … Lue lisää