Tuoretta tietoa Virosta
17.4.2022 | Viro

Huhtikuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Huhtikuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mikä eläin on Itämeren suurin nisäkäs?

A. Itämerennorppa

B. Pyöriäinen

C. Halli

 

2. Kuinka suuren osa Viron valtion budjetista tänä vuonna varattu puolustusmenoihin?

A. Noin 2 prosenttia

B. Noin 3,5 prosenttia

C. Noin 5 prosenttia

 

3. Mistä ajasta kertoo uusi virolainen elokuva ”Apteeker Melchior”?

A. Viikinkiajasta

B. Keskiajasta

C. Ruotsin vallan ajasta

 

4.  Minkä kuuluisan Tallinnassa sijaitsevan rakennuksen suunnittelivat suomalaisarkkitehdit Wivi Lönn ja Armas Lindgren?

A. Estonia-teatterin

B. Kumu-nykytaiteenmuseon

C. Viru-hotellin

 

5. Mikä on huhtikuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Kevadkuu

B. Porikuu

C. Jürikuu

 

6. Kuinka suuri oli työttömyysprosentti Virossa vuoden 2021 neljännellä vuosineljänneksellä?

A. 5,2 prosenttia

B. 7,2 prosenttia

C. 9,2 prosenttia

 

7. Kuka Tallinnassa syntynyt natsijohtaja tuomittiin Nürnbergin oikeudenkäynnissä kuolemaan?

A. Ernst Kaltenbrunner

B. Hjalmar Mäe

C. Alfred Rosenberg

 

8. Mikä kaupunki on pinta-alaltaan toiseksi suurin Virossa?

A. Narva

B. Rakvere

C. Tartto

 

9. Mikä sanomalehti on Konstantin Pätsin perustama Tallinnassa vuonna 1901?

A. Rahva Hääl

B. Teataja

C. Eesti Päevaleht

 

10. Kuinka monta ukrainalaista sotapakolaista oli saapunut Viroon huhtikuun 2022 puoleenväliin mennessä?

A. Noin 10 000

B. Noin 20 000

C. Noin 30 000

 

11. Minne Suomen ja Viron yhdessä hankkima nesteytettyä maakaasua varastoiva LNG-terminaalilaiva aluksi sijoitetaan?

A. Muugan satamaan

B. Kundan satmaan

C. Paldiskin satamaan

 

12. Missä on Viron vanhin apteekki (vuodesta 1422)?

A. Tallinnan raatihuoneentorilla

B. Tarton raatihuoneentorilla

C. Tallinnan Toompeanmäellä

 

Vastaukset: 1. C, 2. B, 3. B, 4. A, 5. C, 6. A, 7. C, 8. A, 9. B, 10. C, 11. C, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta
Alfred Rosenberg Apteeker Melchior Konstantin Päts Kumu muuga paldiski Rakvere tallinnan raatihuoneentori

11.5.2026 | Mainos | Viro

Miksi valita Tallinnassa hotelli Airbnb:n sijaan – erityisesti kesällä?

Mainos Miksi valita Tallinnassa hotelli Airbnb:n sijaan – erityisesti kesällä?

Kesä on matkailun vilkkainta sesonkiaikaa. Tallinnassa riittää elämää, tapahtumia ja pitkiä valoisia päiviä, jotka tuovat kaupungin parhaat puolet esiin. … Lue lisää

8.5.2026 | Viro

Näistä puhutaan

Näistä puhutaan

Kohu klassikkosinapista – Põltsamaa sinep lähti Virosta Virolaisten rakastama klassikkotuote, Põltsamaa sinep, on ajautunut keskelle kohua, joka on herättänyt … Lue lisää

6.5.2026 | Mainos | Viro

Tallinnaan ja takaisin – tuomisina iloisia muistoja ja turvallisia tuliaisia

Mainos Tallinnaan ja takaisin – tuomisina iloisia muistoja ja turvallisia tuliaisia

Tallinna on yksi suomalaisten kestosuosikeista, eikä syyttä. Lyhyt merimatka vie lähes huomaamatta tunnelmaan, jossa arkiset kiireet jäävät taakse ja … Lue lisää

6.5.2026 | Mainos | Ravintolat

Suomalaisten suosikkikaraoke keskellä Tallinnaa

Mainos Suomalaisten suosikkikaraoke keskellä Tallinnaa

Tallinna on suomalaisille tuttu matkakohde, mutta harva paikka vie arjesta juhlatunnelmaan yhtä mutkattomasti kuin vanhankaupungin Helsinki Karaoke Baar. Viru-kadun … Lue lisää

1.5.2026 | Viro

A cappella -konsertti ”Soiva hiljaisuus”

A cappella -konsertti ”Soiva hiljaisuus”

”Helisev vaikus” eli ”Soiva hiljaisuus” on vain yhtenä iltana tarjoutuva, täysin ihmisäänten varassa toteutuva musiikkielämys. Konsertti järjestetään 8.5. Tallinnan … Lue lisää

28.4.2026 | Viro

Narvan turvallisin karavaanariparkki

Narvan turvallisin karavaanariparkki

”Uskaltaako Itä-Viroon ajaa matkailuautolla?” on turismi-infopisteille usein esitetty ja karavaanariharrastajien keskustelupalstoilla toistuva kysymys. Vihoviimeinenkin epäilijä voi nyt vakuuttua siitä, … Lue lisää

24.4.2026 | Viro

Saarenmaa + Hiidenmaa = 1

Saarenmaa + Hiidenmaa = 1

Tiesitkö, että kuluva vuosi on Viron toiseksi suurimmalla saarella eli Hiidenmaalla majakoiden teemavuosi, sillä Kõpun majakka on ollut toiminnassa … Lue lisää

21.4.2026 | Viro

Google Maps näyttää pyöräilyreitit nyt Virossakin 

Google Maps näyttää pyöräilyreitit nyt Virossakin 

Viikonloppuna Google lisäsi Viron sellaisten maiden joukkoon, joissa sen Maps-karttasovellus näyttää erikseen myös pyöräilijöille reitin, navigointiohjeet ja arvion paikasta … Lue lisää