We know Estonia
21.3.2022 | Estonia

Test your knowledge of Estonia in our March Quiz!

Text Timo Huttunen
Photo Andrei Chertkov

Test your knowledge of Estonia in our March Quiz!

 

1. Which of the following three Estonian islands is the smallest?

A. Muhu

B. Saaremaa

C. Hiiumaa

 

2. In what year did Estonia become a member of NATO?

A. 1999

B. 2004

C. 2011

 

3. What image is on coins made in Estonia?

A. Barn Swallow

B. Cornflower

C. Map of Estonia

 

4. Which city now in Russia belonged to Estonia between 1920 and 1944?

A. Smolnik

B. Petseri

C. Värska

 

5. To which saint did the Crusaders consecrate the conquered Estonia at the beginning of the 13th century?

A. Virgin Mary

B. Thomas Aquinas

C. St. George

 

6. Which party is not represented in the Estonian government?

A. The Center Party

B. Social Democratic Party

C. Reform Party

 

7. In what year was the current Tallinn City Hall completed?

A. 1404

B. 1604

C. 1804

 

8. How many people in Estonia speak Estonian as their mother tongue?

A. About 615,000

B. About 915,000

C. About 1,215,000

 

9. What is the westernmost city in Estonia?

A. Kärdla

B. Pärnu

C. Kuressaare

 

10. In what year was the Tartu Peace Treaty signed between Estonia and Soviet Russia?

A. 1918

B. 1920

C. 1922

 

11. In what year did the current Estonian Constitution enter into force?

A. 1918

B. 1945

C. 1992

 

12. In what year did Estonia become a member of the UN?

A. 1991

B. 2001

C. 2011

 

Answers: 1. A, 2. B, 3. C, 4. B, 5. A, 6. B, 7. A, 8. B, 9. C, 10. B, 11. C, 12. A

 

To learn more about this and similar topics
Estonia NATO Estonian Constitution Estonia Quiz Estonia UN Kuressaare Muhu Quiz Estonia

2.7.2022 | Leisure

There are 136 campsites in Estonia for those travelling with a motorhome. Here we present 20 of the best.

There are 136 campsites in Estonia for those travelling with a motorhome. Here we present 20 of the best.

Northern Estonia Vanamõisa Caravanpark 1 If you don’t want to go too far from Tallinn, then a good place … Read more

1.7.2022 | Estonia

Paldiksi-Kapellskär ferry to be replaced temporarily with Tallink’s Regal Star vessel

Paldiksi-Kapellskär ferry to be replaced temporarily with Tallink’s Regal Star vessel

From July 2 to July 11, Tallink’s vessel Sailor, which operates on its Paldiksi-Kapellskär route, will be replaced by … Read more

1.7.2022 | Estonia

Current temperatures likely to be the hottest this summer

Current temperatures likely to be the hottest this summer

According to the latest forecasts of the Estonian Environment Agency. The current temperatures of around 30oC are likely to … Read more

30.6.2022 | Leisure

Tartu’s popular summer Car-Free Avenue opens tomorrow with a concert from Stefan and Justament

Tartu’s popular summer Car-Free Avenue opens tomorrow with a concert from Stefan and Justament

On July 1, the popular Car-Free Avenue will return to the centre of Tartu. This year, Vabaduse Puiestee will … Read more

30.6.2022 | Estonia

Parental gender benefit gap at lowest ever levels

Parental gender benefit gap at lowest ever levels

According to Statistics Estonia, in 2021, the average monthly parental benefit was 1,205 euros for women and 1,463 … Read more

29.6.2022 | Culture

Tartu celebrates ‘City Day’ today with over 20 concerts

Tartu celebrates ‘City Day’ today with over 20 concerts

Today, Wednesday 29 June, Tartu will celebrate its annual City Day. To mark the day, over 20 concerts will … Read more

29.6.2022 | Leisure

A cozy day in the fascinating world of science

A cozy day in the fascinating world of science

The Science Center AHHAA has two main exhibitions, with the themes of technology and nature. In addition to the … Read more

28.6.2022 | Estonia

Tickets for WTA 250 Tallinn Open go on sale today

Tickets for WTA 250 Tallinn Open go on sale today

Today, June 28, tickets for the WTA 250 Tallinn Open have gone on sale. The women’s tennis tournament, which … Read more