We know Estonia
9.6.2022 | Estonia

Test your knowledge of Estonia in our June Quiz!

Photo Andrei Chertkov

Test your knowledge of Estonia in our June Quiz!

 

1. According to opinion polls, which political party is currently the most popular in Estonia?

A. The Center Party

B. Reform Party

C. Ekre

 

2. Approximately how many kilometres is Pärnu from Tallinn?

A. About 130

B. About 150

C. About 180

 

3. In which city is the Ilmarine Theater located?

A. Pärnu

B. Tartu

C. Narva

 

4. Who is the Prime Minister of Estonia?

A. Jüri Ratas

B. Kaja Kallas

C. Yevgeny Ossinovsky

 

5. What is the old folk name in Estonian for June?

A. Jaanikuu

B. Soekuu

C. Suvekuu

 

6. Which city is the “summer capital” of Estonia?

A. Kuressaare

B. Haapsalu

C. Pärnu

 

7. When did Estonian people get their family names?

A. In the 17th century

B. In the 18th century

C. In the 19th century

 

8. Which Estonian municipality consists of about thirty islands and islets?

A. Kihnu

B. Ruhnu

C. Muhu

 

9. Which Estonian city was historically known by its German name Wesenberg?

A. Rakvere

B. Paide

C. Kunda

 

10. How long is the total length of the coastline of Saaremaa?

A. 254 km

B. 554 km

C. 854 km

 

11. In what year was the Tartu Peace Treaty between Estonia and Soviet Russia concluded?

A. 1918

B. 1920

C. 1922

 

12. What was the employment rate in Estonia (aged 15-74) in the first quarter of 2022?

A. 69%

B. 72%

C. 75%

 

Answers: 1. B, 2. A, 3. C, 4. B, 5. A, 6. C, 7. C, 8. B, 9. A, 10. C, 11. B, 12. A

 

To learn more about this and similar topics
Estonia Quiz

2.7.2022 | Leisure

There are 136 campsites in Estonia for those travelling with a motorhome. Here we present 20 of the best.

There are 136 campsites in Estonia for those travelling with a motorhome. Here we present 20 of the best.

Northern Estonia Vanamõisa Caravanpark 1 If you don’t want to go too far from Tallinn, then a good place … Read more

1.7.2022 | Estonia

Paldiksi-Kapellskär ferry to be replaced temporarily with Tallink’s Regal Star vessel

Paldiksi-Kapellskär ferry to be replaced temporarily with Tallink’s Regal Star vessel

From July 2 to July 11, Tallink’s vessel Sailor, which operates on its Paldiksi-Kapellskär route, will be replaced by … Read more

1.7.2022 | Estonia

Current temperatures likely to be the hottest this summer

Current temperatures likely to be the hottest this summer

According to the latest forecasts of the Estonian Environment Agency. The current temperatures of around 30oC are likely to … Read more

30.6.2022 | Leisure

Tartu’s popular summer Car-Free Avenue opens tomorrow with a concert from Stefan and Justament

Tartu’s popular summer Car-Free Avenue opens tomorrow with a concert from Stefan and Justament

On July 1, the popular Car-Free Avenue will return to the centre of Tartu. This year, Vabaduse Puiestee will … Read more

30.6.2022 | Estonia

Parental gender benefit gap at lowest ever levels

Parental gender benefit gap at lowest ever levels

According to Statistics Estonia, in 2021, the average monthly parental benefit was 1,205 euros for women and 1,463 … Read more

29.6.2022 | Culture

Tartu celebrates ‘City Day’ today with over 20 concerts

Tartu celebrates ‘City Day’ today with over 20 concerts

Today, Wednesday 29 June, Tartu will celebrate its annual City Day. To mark the day, over 20 concerts will … Read more

29.6.2022 | Leisure

A cozy day in the fascinating world of science

A cozy day in the fascinating world of science

The Science Center AHHAA has two main exhibitions, with the themes of technology and nature. In addition to the … Read more

28.6.2022 | Estonia

Tickets for WTA 250 Tallinn Open go on sale today

Tickets for WTA 250 Tallinn Open go on sale today

Today, June 28, tickets for the WTA 250 Tallinn Open have gone on sale. The women’s tennis tournament, which … Read more