We know Estonia
4.1.2022 | Estonia

January Quiz! Test your knowledge of Estonia…

Photo Andrei Chertkov

January Quiz! Test your knowledge of Estonia…

1. Palmse Manor is in which county?

A. Lääne-Virumaa

B. Järvamaa

C. Põlvamaa

 

2. In what year did Estonia become a member of NATO?

A. 1999

B. 2004

C. 2011

 

3. How old is Estonian singer Ivo Linna?

A. 52 years

B. 62 years

C. 72 years

 

4. In what year did Estonia become independent for the first time?

A. 1917

B. 1918

C. 1919

 

5. What is the old folk name for January in Estonian?

A. Näärikuu

B. Lumekuu

C. Külmakuu

 

6. Which party is not represented in the Estonian government?

A. Estonian Centre Party

B. Social Democratic Party

C. Estonian Reform Party

 

7. What year is the first written mention of St. Olaf’s Church in Tallinn?

A. 1267

B. 1467

C. 1667

 

8. According to the Bank of Estonia (Eesti Pank), how much did Estonia’s economy grow by in 2021?

A. About 3 per cent

B. About 5 per cent

C. About 8 per cent

 

9. How many different mammal species live in Estonia?

A. 16

B. 32

C. 64

 

10. In what year was the Tartu Peace Treaty signed between Estonia and Soviet Russia?

A. 1918

B. 1920

C. 1922

 

11. Who is the Ambassador of the USA to Estonia?

A. Jeffry Levine

B. John Wiley

C. Brian Roraff

 

12. In what year did Estonia become a member of the UN?

A. 1991

B. 2001

C. 2011

 

Answers: 1. A, 2. B, 3. C, 4. B, 5. A, 6. B, 7. A, 8. C, 9. C, 10. B, 11. C, 12. A

 

 

To learn more about this and similar topics
Estonia Quiz

5.7.2022 | Estonia

The 700-year-old Tallinn Town Hall is open to the public all summer

The 700-year-old Tallinn Town Hall is open to the public all summer

Tallinn’s town hall turns 700 this year. The building is unique. It is the best-preserved town hall in all … Read more

4.7.2022 | Estonia

In memory of Žorik

In memory of Žorik

Ville Hytönen's column Ville Hytönen is a Finnish journalist-writer living in Suurupi, Harku. In January 2022, A character … Read more

3.7.2022 | Estonia

Second earthquake in two weeks hits of north-western coast of Estonia

Second earthquake in two weeks hits of north-western coast of Estonia

According to the Finnish and Estonian Seismic Monitoring System,a 1.4 magnitude earthquake was recorded in Alliklepa Bay, west of … Read more

2.7.2022 | Leisure

There are 136 campsites in Estonia for those travelling with a motorhome. Here we present 20 of the best.

There are 136 campsites in Estonia for those travelling with a motorhome. Here we present 20 of the best.

Northern Estonia Vanamõisa Caravanpark 1 If you don’t want to go too far from Tallinn, then a good place … Read more

1.7.2022 | Estonia

Paldiksi-Kapellskär ferry to be replaced temporarily with Tallink’s Regal Star vessel

Paldiksi-Kapellskär ferry to be replaced temporarily with Tallink’s Regal Star vessel

From July 2 to July 11, Tallink’s vessel Sailor, which operates on its Paldiksi-Kapellskär route, will be replaced by … Read more

1.7.2022 | Estonia

Current temperatures likely to be the hottest this summer

Current temperatures likely to be the hottest this summer

According to the latest forecasts of the Estonian Environment Agency. The current temperatures of around 30oC are likely to … Read more

30.6.2022 | Leisure

Tartu’s popular summer Car-Free Avenue opens tomorrow with a concert from Stefan and Justament

Tartu’s popular summer Car-Free Avenue opens tomorrow with a concert from Stefan and Justament

On July 1, the popular Car-Free Avenue will return to the centre of Tartu. This year, Vabaduse Puiestee will … Read more

30.6.2022 | Estonia

Parental gender benefit gap at lowest ever levels

Parental gender benefit gap at lowest ever levels

According to Statistics Estonia, in 2021, the average monthly parental benefit was 1,205 euros for women and 1,463 … Read more