Tuoretta tietoa Virosta
2.5.2021 | Viro

Toukokuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Toukokuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuinka monta prosenttia virolaisista asuu kaupungeissa?

A. Noin 60

B. Noin 70

C. Noin 80

 

2. Kuinka pitkä on Viron ja Latvian välinen maaraja?

A. Noin 350 km

B. Noin 550 km

C. Noin 750 km

 

3. Mistä kalasta valmistetaan Virossa säilykepurkeissa myytävät ”sprotid”?

A. Silakasta

B. Muikusta

C. Kilohailista

 

4. Mikä kaupunki ei ollut hansakaupunki?

A. Pärnu

B. Viljandi

C. Haapsalu

 

5. Mikä on toukokuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Kevadkuu

B. Taimekuu

C. Lehekuu

 

6. Kuinka suuri oli Viron asukasluku vuoden 2021 alussa?

A. 1 129 460

B. 1 329 460

C. 1 529 460

 

7. Mikä kuva on Sakun kunnan vaakunassa?

A. Oluttuoppi

B. Sammakko

C. Ruiskukka

 

8. Kuinka suuri asukastiheys on Virossa?

A. Noin 15 asukasta/km2

B. Noin 30 asukasta/km2 

C. Noin 60 asukasta/km2

 

9. Missä kaupungissa presidentti Lennart Meri syntyi?

A. Tallinassa

B. Tartossa

C. Pärnussa

 

10. Minä vuonna Saksa valloitti Viron toisen maailmansodan aikana?

A. 1940

B. 1941

C. 1942

 

11. Mikä on Viron suurilevikkisin päivälehti?

A. Postimees

B. Eesti Päevaleht

C. Õhtuleht

 

12. Mikä oli Kuresaaren nimi neuvostoaikana?

A. Arensburg

B. Wildenberg

C. Kingissepa

 

Vastaukset: 1. B, 2. A, 3. C, 4. C, 5. C, 6. B, 7. A, 8. B, 9. A, 10. B, 11. A, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

24.6.2021 | Viro

Kesäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kesäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

  1. Mikä on Viron kansalliskivi? A. Granitti B. Kalkkikivi C. Moreeni   2. Minkä maan kanssa Virolla ei ole … Lue lisää

23.6.2021 | Viro

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää Viron juhannusta!

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää Viron juhannusta!

   

23.6.2021 | Viro

Populistinen Ekre-puolue lisää kannatustaan

Populistinen Ekre-puolue lisää kannatustaan

  Reformipuolueen kannatus on matalimmalla tasolla sitten vuoden 2019 alun, kertoo Norstat Eesti AS:n tekemä mielipidemittaus. Reformipuolue on hallitusta johtava … Lue lisää

22.6.2021 | Viro

Viron koronatilanne 22.6.2021: 37 uutta tartuntaa

Viron koronatilanne 22.6.2021: 37 uutta tartuntaa

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 37 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 584, joista … Lue lisää

21.6.2021 | Viro

Tänään helpottuu liikkuminen Suomen ja Viron välillä

Tänään helpottuu liikkuminen Suomen ja Viron välillä

  Suomen uusien matkustusohjeiden mukaan työmatkaliikenne sallitaan 21.6. alkaen myös laivoilla. Tämä koskee erityisesti virolaisia matkustajia. Aiemmin työmatkaliikenne oli sallittu … Lue lisää

18.6.2021 | Viro

Viron koronatilanne 18.6.2021: 56 uutta tartuntaa – Vuorokaudessa annettiin 13 250 rokotetta

Viron koronatilanne 18.6.2021: 56 uutta tartuntaa – Vuorokaudessa annettiin 13 250 rokotetta

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 56 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 832, joista … Lue lisää

17.6.2021 | Ravintolat

Liiva on Muhun saaren elävä keskus

Liiva on Muhun saaren elävä keskus

Mantereelta Saarenmaalle seilaava autolautta rantautuu Muhun saarelle. Noin neljännestunnin ajomatkan päässä Kuivastun satamasta on Muhun keskus, Liiva. Pienestä kylästä löytyy … Lue lisää

16.6.2021 | Viro

Koronarajoitusten purkaminen jatkuu

Koronarajoitusten purkaminen jatkuu

  Viron nopeasti parantuneen koronatartuntatilanteen vuoksi rajoituksia puretaan nopeaan tahtiin. Tämän mahdollistaa maan onnistunut rokotusohjelma. Tällä hetkellä lähes puolet maan aikuisväestöstä … Lue lisää

Suunnittele tulevia matkoja valtavan juttuarkistomme avulla.

Pidä Viro mielessä!

Mene juttuarkistoon PDF
Sulge