Tuoretta tietoa Virosta
2.5.2021 | Viro

Toukokuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Toukokuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuinka monta prosenttia virolaisista asuu kaupungeissa?

A. Noin 60

B. Noin 70

C. Noin 80

 

2. Kuinka pitkä on Viron ja Latvian välinen maaraja?

A. Noin 350 km

B. Noin 550 km

C. Noin 750 km

 

3. Mistä kalasta valmistetaan Virossa säilykepurkeissa myytävät ”sprotid”?

A. Silakasta

B. Muikusta

C. Kilohailista

 

4. Mikä kaupunki ei ollut hansakaupunki?

A. Pärnu

B. Viljandi

C. Haapsalu

 

5. Mikä on toukokuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Kevadkuu

B. Taimekuu

C. Lehekuu

 

6. Kuinka suuri oli Viron asukasluku vuoden 2021 alussa?

A. 1 129 460

B. 1 329 460

C. 1 529 460

 

7. Mikä kuva on Sakun kunnan vaakunassa?

A. Oluttuoppi

B. Sammakko

C. Ruiskukka

 

8. Kuinka suuri asukastiheys on Virossa?

A. Noin 15 asukasta/km2

B. Noin 30 asukasta/km2 

C. Noin 60 asukasta/km2

 

9. Missä kaupungissa presidentti Lennart Meri syntyi?

A. Tallinassa

B. Tartossa

C. Pärnussa

 

10. Minä vuonna Saksa valloitti Viron toisen maailmansodan aikana?

A. 1940

B. 1941

C. 1942

 

11. Mikä on Viron suurilevikkisin päivälehti?

A. Postimees

B. Eesti Päevaleht

C. Õhtuleht

 

12. Mikä oli Kuresaaren nimi neuvostoaikana?

A. Arensburg

B. Wildenberg

C. Kingissepa

 

Vastaukset: 1. B, 2. A, 3. C, 4. C, 5. C, 6. B, 7. A, 8. B, 9. A, 10. B, 11. A, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

1.7.2022 | Vapaa-aika

camera icon8
On aika navigoida länteen

On aika navigoida länteen

Viron länsirannikko kätkee sisälleen valtavan kerrostuman mielenkiintoista historiaa ja kulttuuria. Saksalaisia linnoja, keskiaikaisia pikkukaupunkeja ja kylpylöitä. Purjehtijalle tarjolla on … Lue lisää

29.6.2022 | Vapaa-aika

Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.

Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.

Pohjois-Viro Vanamõisa Caravanpark 1Jos ei halua lähteä kovin pitkälle Tallinnasta, niin silloin hyvä leiriytymispaikka on Vanamõisan karavaanaripuisto vain kuuden … Lue lisää

27.6.2022 | Vapaa-aika

Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen” 

Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen” 

Karavaanariaika on pian taas vilkkaimmillaan ja tästäkesästä odotetaan kahden koronavuoden jälkeen jopa ennätyksellistä. Markku Lehtonen on Viron leirintäalueyhdistyksen hallituksen … Lue lisää

24.6.2022 | Viro

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

20.6.2022 | Vapaa-aika

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannus on Virossa vanhalla paikallaan, eli juhannuspäivä on perjantai 24. kesäkuuta.Juhannus eli Jaanipäev on yksi vuoden tärkeimpiä juhlia Virossa. … Lue lisää

19.6.2022 | Viro

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnassa sijaitseva Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan ja aloittaa yhteistyön Ringo Eco -yhtiön kanssa vähentääkseen noutoruuan aiheuttamaa pakkausjätteen … Lue lisää

15.6.2022 | Viro

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 18 000–23 000 yliopistoa. Euroopassa on noin 4 000 yliopistoa. QS World University Rankings … Lue lisää

13.6.2022 | Vapaa-aika

camera icon10
Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna

Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna

Patarein merilinnoituksen haltija US Real Estate kertoi kunnostavansa rakennuskompleksin. Yhtiö aikoo aloittaa työt myöhemmin tänä vuonna. Rakennuttaja haluaa kunnostaa … Lue lisää