Tuoretta tietoa Virosta
1.3.2021 | Viro

Maaliskuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Maaliskuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuinka monta saarta on Virossa?

A. Noin 300

B. Noin 800

C. Noin 1 500

 

2. Mikä on Tallinnan vanhin katu?

A. Lai

B. Pikk jalg

C. Viru

 

3. Missä Viron maakunnassa on vähiten asukkaita?

A. Saarenmaalla

B. Läänemaalla

C. Hiidenmaalla

 

4. Kuinka korkea on Tallinnan televisiotorni?

A. 214 metriä

B. 314 metriä

C. 414 metriä

 

5. Mikä on maaliskuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Paastukuu

B. Kevadkuu

C. Lihavõttekuu

 

6. Toisessa maailmansodassa Tallinna joutui Neuvostoliiton suurten ilmapommitusten kohteeksi maaliskuussa. Minä vuonna?

A. 1943

B. 1944

C. 1945

 

7. Kuinka suuri on liikevaihtevero Virossa?

A. 20 prosenttia

B. 22 prosenttia

C. 24 prosenttia

 

8. Kuinka pitkä matka on Tallinnasta Pärnuun?

A. Noin 40  km

B. Noin 90 km

C. Noin 130 km

 

9. Kuka omistaa Tallinnan sataman?

A. Yksityinen kiinteistöyhtiö

B. Tallinnan kaupunki

C. Viron valtio

 

10. Mikä oli neuvostoaikaisen pioneerijärjestön tunnuslause?

A. Alati valmis! (aina valmiina!)

B. Elagu revolutsioon! (eläköön vallankumous!)

C. Õpi, õpi, õpi! (opi, opi, opi!)

 

11. Kuinka paljon rajanylitykset vähenivät Virossa vuonna 2020 verrattuna vuoteen 2019?

A. 57 prosentta

B. 77 prosenttia

C. 97 prosenttia

 

12. Mikä on Viron vuoden 2021 lintu?

A. Kottarainen

B. Varpunen

C. Punatulkku

 

Vastaukset: 1. C, 2. B, 3. C, 4. B, 5. A, 6. B, 7. A, 8. C, 9. C, 10. A, 11. B, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

13.8.2022 | Viro

Ulkomaiset matkailijat käyttivät Virossa 320 miljoonaa euroa vuoden 2022 toisella vuosineljänneksellä

Ulkomaiset matkailijat käyttivät Virossa 320 miljoonaa euroa vuoden 2022 toisella vuosineljänneksellä

Virossa vierailevien ulkomaalaisten matkailijoiden määrä kasvoi peräti 537 prosenttia viime vuoden toiseen vuosineljännekseen verrattuna. Viron pankin tietojen mukaan ulkomaalaiset … Lue lisää

12.8.2022 | Viro

Ensi sunnuntaina on jäätelöjuhlat Tallinnan Laululavalla

Ensi sunnuntaina on jäätelöjuhlat Tallinnan Laululavalla

Viron suurin jäätelöjuhla esittelee satoja erilaisia ​​kylmiä jälkiruokia Tallinnan Laululavalla 14. elokuuta, kello 11–18. Ulkoilmatapahtuman aikana voi maistella erilaisia … Lue lisää

11.8.2022 | Viro

Inflaatio lähti Virossa laukkaamaan, mutta miksi?

Inflaatio lähti Virossa laukkaamaan, mutta miksi?

Monet hinnat ovat nousseet Virossa kaksinumeroisia prosenttilukuja kevään aikana. Eurostatin tämän vuoden kesäkuussa julkaiseman arvion mukaan Viron tämänhetkinen inflaatio … Lue lisää

10.8.2022 | Viro

Majoittuvien ulkomaalaisten matkailijoiden määrä kasvoi kesäkuussa lähes 400 prosenttia verrattuna vuoteen 2021

Majoittuvien ulkomaalaisten matkailijoiden määrä kasvoi kesäkuussa lähes 400 prosenttia verrattuna vuoteen 2021

Viron tilastokeskuksenmukaan Viron majoitusliikkeissä yöpyi kesäkuussa 2022 lähes 337 000 matkailijaa. Määrä on 56 prosenttia enemmän kuin viime vuoden … Lue lisää

9.8.2022 | Viro

Miten liikkua helposti ja mukavasti Tallinnassa

Miten liikkua helposti ja mukavasti Tallinnassa

Todellinen Tallinnan kävijä suuntaa matkansa yhä useammin myös Vanhankaupungin ja keskustan ulkopuolelle. Ydinkeskustan ulkopuolella ovat myös monet ravintolat sekä … Lue lisää

8.8.2022 | Viro

Virossa viidesosalla väestöstä on yliopistotutkinto

Virossa viidesosalla väestöstä on yliopistotutkinto

Vuoden 2021 väestönlaskennan tiedot osoittavat, että korkeasti koulutettujen osuus Virossa kasvaa ja pelkän peruskoulutuksen saaneiden osuus laskee. Virossa viidesosa … Lue lisää

5.8.2022 | Vapaa-aika

Ironman Tallinn on ensi lauantaina – Tallinnan keskustan liikennejärjestelyihin tulee muutoksia

Ironman Tallinn on ensi lauantaina – Tallinnan keskustan liikennejärjestelyihin tulee muutoksia

Ironman Tallinn -kilpailu järjestetään lauantaina 6. elokuuta. Ironman eli teräsmieskilpailu eli triathlonkisa on uinnin, pyöräilyn ja juoksun yhdistelmälaji. Tallinnan … Lue lisää

26.7.2022 | Viro

Viro teki EU:lle ehdotuksen kommunismin aiheuttamien rikosten vahvemmasta tuomitsemisesta

Viro teki EU:lle ehdotuksen kommunismin aiheuttamien rikosten vahvemmasta tuomitsemisesta

Pääministeri Kaja Kallas allekirjoitti 22. heinäkuuta Viron, Latvian, Liettuan, Puolan ja Romanian kanssa yhteisen vetoomuksen Euroopan unionin päättäjille. Vetoomuksessa … Lue lisää