Tuoretta tietoa Virosta
1.3.2021 | Viro

Maaliskuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Maaliskuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuinka monta saarta on Virossa?

A. Noin 300

B. Noin 800

C. Noin 1 500

 

2. Mikä on Tallinnan vanhin katu?

A. Lai

B. Pikk jalg

C. Viru

 

3. Missä Viron maakunnassa on vähiten asukkaita?

A. Saarenmaalla

B. Läänemaalla

C. Hiidenmaalla

 

4. Kuinka korkea on Tallinnan televisiotorni?

A. 214 metriä

B. 314 metriä

C. 414 metriä

 

5. Mikä on maaliskuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Paastukuu

B. Kevadkuu

C. Lihavõttekuu

 

6. Toisessa maailmansodassa Tallinna joutui Neuvostoliiton suurten ilmapommitusten kohteeksi maaliskuussa. Minä vuonna?

A. 1943

B. 1944

C. 1945

 

7. Kuinka suuri on liikevaihtevero Virossa?

A. 20 prosenttia

B. 22 prosenttia

C. 24 prosenttia

 

8. Kuinka pitkä matka on Tallinnasta Pärnuun?

A. Noin 40  km

B. Noin 90 km

C. Noin 130 km

 

9. Kuka omistaa Tallinnan sataman?

A. Yksityinen kiinteistöyhtiö

B. Tallinnan kaupunki

C. Viron valtio

 

10. Mikä oli neuvostoaikaisen pioneerijärjestön tunnuslause?

A. Alati valmis! (aina valmiina!)

B. Elagu revolutsioon! (eläköön vallankumous!)

C. Õpi, õpi, õpi! (opi, opi, opi!)

 

11. Kuinka paljon rajanylitykset vähenivät Virossa vuonna 2020 verrattuna vuoteen 2019?

A. 57 prosentta

B. 77 prosenttia

C. 97 prosenttia

 

12. Mikä on Viron vuoden 2021 lintu?

A. Kottarainen

B. Varpunen

C. Punatulkku

 

Vastaukset: 1. C, 2. B, 3. C, 4. B, 5. A, 6. B, 7. A, 8. C, 9. C, 10. A, 11. B, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

10.4.2021 | Viro

Tallinkin laivoilla voi tehdä perjantaisin koronaviruspikatestin

Tallinkin laivoilla voi tehdä perjantaisin koronaviruspikatestin

  Tallink tarjoaa yhteistyökumppaninsa Farmatarin kanssa laivamatkustajille perjantaisin maksullisia koronaviruspikatestejä Helsinki–Tallinna -reitillä kulkevilla aluksillaan Megastar ja Star. Antigeeni- ja vasta-ainetestit … Lue lisää

9.4.2021 | Viro

Viron koronatilanne 9.4.2021: tartuntojen määrä vähenee – Koronavirukseen on kuollut jo yli tuhat ihmistä

Viron koronatilanne 9.4.2021: tartuntojen määrä vähenee – Koronavirukseen on kuollut jo yli tuhat ihmistä

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 677 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 5 519, joista … Lue lisää

7.4.2021 | Viro

Tallinnan satama jatkoi investointeja myös koronakriisin aikana

Tallinnan satama jatkoi investointeja myös koronakriisin aikana

  Tallinnan sataman vuoden 2020 tulos oli 28,5 miljoonaa euroa, mikä on 35,8 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Tallinnan sataman … Lue lisää

6.4.2021 | Viro

Viron koronatilanne 6.4.2021: tartuntojen määrän kasvu taittunut – Ilmaantuvuusluku on jo alle tuhat

Viron koronatilanne 6.4.2021: tartuntojen määrän kasvu taittunut – Ilmaantuvuusluku on jo alle tuhat

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 899 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Tallinna on edelleen pahin tautipesäke. … Lue lisää

4.4.2021 | Viro

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää pääsiäistä!

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää pääsiäistä!

   

3.4.2021 | Viro

Huhtikuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Huhtikuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

  1. Kuinka suuri on Viron pinta-ala? A. Noin 45 000 km2 B. Noin 85 000 km2 C. Noin 155 … Lue lisää

1.4.2021 | Viro

Viron koronatilanne 1.4.2021: tartuntojen määrä laskussa – Yli 200 000 ihmistä rokotettu

Viron koronatilanne 1.4.2021: tartuntojen määrä laskussa – Yli 200 000 ihmistä rokotettu

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 832 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Tallinna on edelleen pahin tautipesäke. … Lue lisää

31.3.2021 | Viro

Erityisjärjestely Suomesta Viroon matkustaessa päättyy – 5. huhtikuuta alkaen joutuvat kaikki kymmenen päivän karanteeniin

Erityisjärjestely Suomesta Viroon matkustaessa päättyy – 5. huhtikuuta alkaen joutuvat kaikki kymmenen päivän karanteeniin

  Viro alkaa soveltaa 5. huhtikuuta alkaen Suomesta, Latviasta ja Liettuasta Viroon tuleviin henkilöihin samoja rajoituksia kuin muista Euroopan maista … Lue lisää

Suunnittele tulevia matkoja valtavan juttuarkistomme avulla.

Pidä Viro mielessä!

Mene juttuarkistoon PDF
Sulge