Tuoretta tietoa Virosta
6.6.2021 | Viro

Kesäkuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Kesäkuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mihin kielikuntaan viro kuuluu?

A. Koilliskaukaasialaiseen

B. Indoeurooppalaiseen

C. Uralilaiseen

 

2. Mikä on Viron kansalliseläin?

A. Susi

B. Kettu

C. Karhu

 

3. Minä vuonna Virosta tuli YK:n jäsen?

A. 1988

B. 1991

C. 1993

 

4. Minkä kaupungin saksankielinen nimi on Wesenberg?

A. Kundan

B. Paiden

C. Rakveren

 

5. Missä Viron maakunnassa on eniten asukkaita?

A. Harjumaalla

B. Itä-Virumaalla

C. Tartumaalla

 

6. Kuinka suuri oli työttömyysprosentti Virossa vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä?

A. 5,1

B. 7,1

C. 9,1

 

7. Minä vuonna neuvostojoukot tekivät virolaisten pakkosiirrot Siperiaan eli kesäkuun kyyditykset (juuniküüditamine)?

A. 1940

B. 1941

C. 1942

 

8. Kuka on Tallinnan kaupunginjohtaja?

A. Jüri Ratas

B. Kaja Kallas

C. Mihhail Kõlvart

 

9. Millä saarella ovat kylät Saxby, Norrby ja Sviby?

A. Vormsilla

B. Kihnussa

C. Ruhnussa

 

10. Minä vuonna solmittiin Viron ja Neuvosto-Venäjän välillä Tarton rauha?

A. 1918

B. 1919

C. 1920

 

11. Kuinka monta ihmistä maailmassa puhuu äidinkielenään viroa?

A. Noin 880 000

B. Noin 1 080 000

C. Noin 1 280 000

 

12. Millä vuosisadalla Tallinnasta tuli Hansaliiton jäsen?

A. 1200-luvulla

B. 1300-luvulla

C. 1400-luvulla

 

Vastaukset: 1. C, 2. A, 3. B, 4 C, 5. A, 6. B, 7. B, 8. C, 9. A, 10. C, 11. B, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

1.7.2022 | Vapaa-aika

camera icon8
On aika navigoida länteen

On aika navigoida länteen

Viron länsirannikko kätkee sisälleen valtavan kerrostuman mielenkiintoista historiaa ja kulttuuria. Saksalaisia linnoja, keskiaikaisia pikkukaupunkeja ja kylpylöitä. Purjehtijalle tarjolla on … Lue lisää

29.6.2022 | Vapaa-aika

Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.

Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.

Pohjois-Viro Vanamõisa Caravanpark 1Jos ei halua lähteä kovin pitkälle Tallinnasta, niin silloin hyvä leiriytymispaikka on Vanamõisan karavaanaripuisto vain kuuden … Lue lisää

27.6.2022 | Vapaa-aika

Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen” 

Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen” 

Karavaanariaika on pian taas vilkkaimmillaan ja tästäkesästä odotetaan kahden koronavuoden jälkeen jopa ennätyksellistä. Markku Lehtonen on Viron leirintäalueyhdistyksen hallituksen … Lue lisää

24.6.2022 | Viro

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

20.6.2022 | Vapaa-aika

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannus on Virossa vanhalla paikallaan, eli juhannuspäivä on perjantai 24. kesäkuuta.Juhannus eli Jaanipäev on yksi vuoden tärkeimpiä juhlia Virossa. … Lue lisää

19.6.2022 | Viro

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnassa sijaitseva Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan ja aloittaa yhteistyön Ringo Eco -yhtiön kanssa vähentääkseen noutoruuan aiheuttamaa pakkausjätteen … Lue lisää

15.6.2022 | Viro

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 18 000–23 000 yliopistoa. Euroopassa on noin 4 000 yliopistoa. QS World University Rankings … Lue lisää

13.6.2022 | Vapaa-aika

camera icon10
Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna

Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna

Patarein merilinnoituksen haltija US Real Estate kertoi kunnostavansa rakennuskompleksin. Yhtiö aikoo aloittaa työt myöhemmin tänä vuonna. Rakennuttaja haluaa kunnostaa … Lue lisää