Tuoretta tietoa Virosta
6.6.2021 | Viro

Kesäkuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Kesäkuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mihin kielikuntaan viro kuuluu?

A. Koilliskaukaasialaiseen

B. Indoeurooppalaiseen

C. Uralilaiseen

 

2. Mikä on Viron kansalliseläin?

A. Susi

B. Kettu

C. Karhu

 

3. Minä vuonna Virosta tuli YK:n jäsen?

A. 1988

B. 1991

C. 1993

 

4. Minkä kaupungin saksankielinen nimi on Wesenberg?

A. Kundan

B. Paiden

C. Rakveren

 

5. Missä Viron maakunnassa on eniten asukkaita?

A. Harjumaalla

B. Itä-Virumaalla

C. Tartumaalla

 

6. Kuinka suuri oli työttömyysprosentti Virossa vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä?

A. 5,1

B. 7,1

C. 9,1

 

7. Minä vuonna neuvostojoukot tekivät virolaisten pakkosiirrot Siperiaan eli kesäkuun kyyditykset (juuniküüditamine)?

A. 1940

B. 1941

C. 1942

 

8. Kuka on Tallinnan kaupunginjohtaja?

A. Jüri Ratas

B. Kaja Kallas

C. Mihhail Kõlvart

 

9. Millä saarella ovat kylät Saxby, Norrby ja Sviby?

A. Vormsilla

B. Kihnussa

C. Ruhnussa

 

10. Minä vuonna solmittiin Viron ja Neuvosto-Venäjän välillä Tarton rauha?

A. 1918

B. 1919

C. 1920

 

11. Kuinka monta ihmistä maailmassa puhuu äidinkielenään viroa?

A. Noin 880 000

B. Noin 1 080 000

C. Noin 1 280 000

 

12. Millä vuosisadalla Tallinnasta tuli Hansaliiton jäsen?

A. 1200-luvulla

B. 1300-luvulla

C. 1400-luvulla

 

Vastaukset: 1. C, 2. A, 3. B, 4 C, 5. A, 6. B, 7. B, 8. C, 9. A, 10. C, 11. B, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

27.7.2021 | Viro

Viron koronatilanne 27.7.2021: 193 uutta tartuntaa – Rokottamattomien rajoituksia kiristetään

Viron koronatilanne 27.7.2021: 193 uutta tartuntaa – Rokottamattomien rajoituksia kiristetään

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 193 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 243, joista … Lue lisää

26.7.2021 | Viro

Viro kiristää koronarajoituksia elokuun alussa – Rokotetut pääsevät suurtapahtumiin

Viro kiristää koronarajoituksia elokuun alussa – Rokotetut pääsevät suurtapahtumiin

  Virossa koronapassi tulee pakolliseksi. 2. elokuuta voimaan tuleva rajoitus vaikuttaa kansalaisten elämään monin tavoin. Esimerkiksi suurempiin tapahtumiin pääsee vain … Lue lisää

26.7.2021 | Viro

Suomalaisten matkustaminen Viroon voi vaikeutua lähitulevaisuudessa – Täysin rokotetut saavat tulla maahan vapaasti

Suomalaisten matkustaminen Viroon voi vaikeutua lähitulevaisuudessa – Täysin rokotetut saavat tulla maahan vapaasti

  Viron hallitus on päättänyt, että maista, joissa ilmaantuvuusluku on alle 75, saa tulla Viroon ilman rajoituksia, testejä, todistuksia tai … Lue lisää

25.7.2021 | Vapaa-aika

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

  1. Mistä Viron kaupungissa on paikka nimeltä Afrikan ranta (Aafrika rand)? A. Haapsalusta B. Pärnusta C. Kuressaaresta   2. … Lue lisää

24.7.2021 | Viro

Haverin takia oli Saarenmaan autolautoille kilometrien pituinen jono – Vaurioituneen Tõll-lautan tilalle tuotiin Hiidenmaalta korvaava alus

Haverin takia oli Saarenmaan autolautoille kilometrien pituinen jono – Vaurioituneen Tõll-lautan tilalle tuotiin Hiidenmaalta korvaava alus

  Keskiviikkona 21. heinäkuuta ajoi toinen Viron mantereen ja Saarenmaan välillä liikennöivistä autolautoista päin Kuivastun sataman ramppia. Sekä ramppi että … Lue lisää

23.7.2021 | Viro

Viron koronatilanne 23.7.2021: 84 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku on pienempi kuin Suomessa

Viron koronatilanne 23.7.2021: 84 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku on pienempi kuin Suomessa

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 84 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 2 842, joista … Lue lisää

20.7.2021 | Viro

Viron koronatilanne 20.7.2021: 81 uutta tartuntaa – Rokotteen on saanut yli 600 000 ihmistä

Viron koronatilanne 20.7.2021: 81 uutta tartuntaa – Rokotteen on saanut yli 600 000 ihmistä

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 81 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 119, joista … Lue lisää

18.7.2021 | Viro

Heinäkuun toinen Virova. Testaa tietosi Virosta!

Heinäkuun toinen Virova. Testaa tietosi Virosta!

  1. Kuinka monta saarta on Virossa? A. Noin 300 B. Noin 800 C. Noin 1 500   2. Mikä … Lue lisää