 |

|
 |
 |

Kerget taimetoitu
|
 Taimetoidu restoran Silvoplee on hellitanud vegetariaanlaste maitsorganeid juba paar aastat. Hakaniemes saab traditsioonilise lihatoidu austaja veenduda selles, et ka taimetoidul ei puudu oma v�lu.

Desserdiks sobib suurep�raselt marjakook. |
|

|

|

ilvoples suhtutakse toidusse kompromissitult ja asjatundlikult. Klientuuri moodustavad nii tervislike kui ka eetiliste p�hjuste t�ttu taimetoitu eelistavad inimesed. Vaatamata toitumisharjumustele tasub Silvoplesse minna neilgi, kes otsivad kordumatuid maitseelamusi.
Elava toidu koolkonna esindajad piirduvad vaid kuumutamata toore taimetoiduga. Enamik rahuldub siiski taimsetest toorainetest valmistatud suppide, ahjuroogade ja �k�psetistega. Restoran Silvoples leiavad samast letist sobiva toidu m�lema suuna pooldajad. Sooja toitu on iga p�ev neli erinevat ja pidevalt vahelduvat varian ti. K�lmad hapendatud suupisted, salatid, idud, merevetikad ja melonid kuuluvad igap�evasesse men��sse. Taimetoidu restoranis on toorainete p�ritolu suhtes karm kord. Silvoples ei kasutata loomseid rasvaineid, kunstlikke magusaineid ega ka liigselt kalorivaeseid aineid. Vajadusel piirdutakse taime�li, sojapiima, suhkru ja meega. Toorained hangitakse kui v�hegi v�imalik otse tootjatelt, kusjuures eelistatud on looduslikes tingimustes kasvavad taimed. Ka imporditav toore on suures osas looduslikes tingimustes kasvatatud.
Taimetoidu k�rvale sobib h�sti vein v�i �lu, m�lemate valik on Silvoples loomulikult rikkalik.
Et taimetoit on kerge, siis on eriti soodne see, et maksta tuleb vastavalt annuse kaalule. Isev�tuletilt valitakse meelep�rane kogus, mille j�rel portsjon kaalutakse kassa juures. K�ik maksab 98 marka/ kg ja keskmiselt kulub �he eine peale 40- 60 marka. P�evasupp maksab 26 marka. Supi juurde kuuluvad restorani k��gis valmistatud kuklid.
K�lastusp�eval men��s olnud kardemoniriis seostus idamaise k��giga, hautatud juurviljad esindasid traditsioonilist Soome k��ki ja k��slauk ning k�rvits viitasid Vahemeremaadele. Hapukapsas ja porgand olid v�ga maitsvad nagu ka merevetikad. Idud ja v�rsed olid ootusp�rase maitsega. Esmakordselt restorani k�lastajal tasub n�u k�sida kompetentsetelt teenindajatelt v�i alustada v�ikeste kogustega proovides v�imalikult palju erinevaid toite. Kui miski meeldima hakkab, saab seda juurde v�tta. Desserdiks sobib suurep�raselt elava toidu p�him�tetele vas tavalt valmistatud marjakook, mille alus on �k�psetatud� kuivatatud puuviljadest ja kookosest. P�rast taimetoidu s��mist on enesetunne kerge ja meeldiv. V�gisi tundub, et oled teinud endale heateo.
Silvople sisustus ei ole �le disainitud vaid l�htub eesk�tt heast maitsest. Umbes 70 istekohta on paigutatud ruumikasse saali lahedalt ja paraja hingamisruumiga. Seintel ripub kunstiteoseid ja laudadel on alati v�rskeid lilli. Rahulik taustamuusika ja v�ikese purskkaevu vulin t�iendavad restorani �rna milj��d. Restorani omanik on teatrilavalt, filmidest ja televisioonist tuttav n�itleja Satu Silvo.
Silvoplee. Toinen linja 3, 00530 Helsinki. Tel. +358 (0) 9 726 0900
|
|