JuttVarasemad numbrideesti osa
Logo

Syyskuu2001



OLED SIIN:
esikaas > artiklid
> Kerget taimetoitu

OTSING
Baltic Guide'ist



ARVUTI
EEK
=
FIM




Kerget taimetoitu

Taimetoidu restoran Silvoplee on hellitanud vegetariaanlaste maitsorganeid juba paar aastat. Hakaniemes saab traditsioonilise lihatoidu austaja veenduda selles, et ka taimetoidul ei puudu oma võlu.

Desserdiks sobib suurepäraselt marjakook.
Desserdiks sobib suurepäraselt marjakook.



silvoples suhtutakse toidusse kompromissitult ja asjatundlikult. Klientuuri moodustavad nii tervislike kui ka eetiliste põhjuste tõttu taimetoitu eelistavad inimesed. Vaatamata toitumisharjumustele tasub Silvoplesse minna neilgi, kes otsivad kordumatuid maitseelamusi.
Elava toidu koolkonna esindajad piirduvad vaid kuumutamata toore taimetoiduga. Enamik rahuldub siiski taimsetest toorainetest valmistatud suppide, ahjuroogade ja –küpsetistega. Restoran Silvoples leiavad samast letist sobiva toidu mõlema suuna pooldajad. Sooja toitu on iga päev neli erinevat ja pidevalt vahelduvat varian ti. Külmad hapendatud suupisted, salatid, idud, merevetikad ja melonid kuuluvad igapäevasesse menüüsse. Taimetoidu restoranis on toorainete päritolu suhtes karm kord. Silvoples ei kasutata loomseid rasvaineid, kunstlikke magusaineid ega ka liigselt kalorivaeseid aineid. Vajadusel piirdutakse taimeõli, sojapiima, suhkru ja meega. Toorained hangitakse kui vähegi võimalik otse tootjatelt, kusjuures eelistatud on looduslikes tingimustes kasvavad taimed. Ka imporditav toore on suures osas looduslikes tingimustes kasvatatud.
Taimetoidu kõrvale sobib hästi vein või õlu, mõlemate valik on Silvoples loomulikult rikkalik.
Et taimetoit on kerge, siis on eriti soodne see, et maksta tuleb vastavalt annuse kaalule. Isevõtuletilt valitakse meelepärane kogus, mille järel portsjon kaalutakse kassa juures. Kõik maksab 98 marka/ kg ja keskmiselt kulub ühe eine peale 40- 60 marka. Päevasupp maksab 26 marka. Supi juurde kuuluvad restorani köögis valmistatud kuklid.
Külastuspäeval menüüs olnud kardemoniriis seostus idamaise köögiga, hautatud juurviljad esindasid traditsioonilist Soome kööki ja küüslauk ning kõrvits viitasid Vahemeremaadele. Hapukapsas ja porgand olid väga maitsvad nagu ka merevetikad. Idud ja võrsed olid ootuspärase maitsega. Esmakordselt restorani külastajal tasub nõu küsida kompetentsetelt teenindajatelt või alustada väikeste kogustega proovides võimalikult palju erinevaid toite. Kui miski meeldima hakkab, saab seda juurde võtta. Desserdiks sobib suurepäraselt elava toidu põhimõtetele vas tavalt valmistatud marjakook, mille alus on “küpsetatud” kuivatatud puuviljadest ja kookosest. Pärast taimetoidu söömist on enesetunne kerge ja meeldiv. Vägisi tundub, et oled teinud endale heateo.
Silvople sisustus ei ole üle disainitud vaid lähtub eeskätt heast maitsest. Umbes 70 istekohta on paigutatud ruumikasse saali lahedalt ja paraja hingamisruumiga. Seintel ripub kunstiteoseid ja laudadel on alati värskeid lilli. Rahulik taustamuusika ja väikese purskkaevu vulin täiendavad restorani õrna miljööd. Restorani omanik on teatrilavalt, filmidest ja televisioonist tuttav näitleja Satu Silvo.
Silvoplee. Toinen linja 3, 00530 Helsinki. Tel. +358 (0) 9 726 0900








Juhtkiri. Tunnustatud restoranikultuur
Restoranikultuur on Soomes paari viimase aastakümnega teinud läbi rohkem muutusi, kui kogu eelnenud sajandi vältel.

Kuidas oleks austritega?
Särisevat mõõkkala grillirestilt ehk jahedaid austreid jää pealt? Seda ja palju muudki leiate Grill Fishist. Loomulikult värskeimas konditsioonis.

Restoranlaev Wäiski teie teenistuses!
Helsingi vähestest restoranlaevadest tuntuim on Wäiski. Pikkade traditsioonidega veesõiduki ankrupaik asub tänapäeval kiviviske kaugusel Hakanieme turust.

Sellest räägitakse
• Digi- TV alustab
• Rahvusvaheline mustlasmuusika festival
• Päikesesoojust korteritesse

Tähesõdade kunst - visioonist kinolinani
Menufilmi tegijaid ja telgitaguseid tutvustab publikule sügisel Helsingi kunstimuuseumi suurnäitus Tennisepalees.


E-mail: guidetoimetus@hotmail.com | Meediakaart
Copyright © 1999-2001 The Baltic Guide. All rights reserved.

[Tagasi esilehele]