Tuoretta tietoa Virosta
9.5.2021 | Viro

Toukokuun toinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Toukokuun toinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Missä kaupungissä järjestetään kesäisin oopperapäivät?

A. Kuressaaressa

B. Pärnussa

C. Tartossa

 

2. Kuinka monta heinäsirkkalajia on Virossa?

A. Noin 10

B. Noin 20

C. Noin 40

 

3. Kuinka monta puoluetta on edustettuna Viron hallituksessa?

A. Yksi

B. Kaksi

C. Kolme

 

4. Kuinka suuri oli työttömyysprosentti Virossa vuoden 2020 viimeisellä vuosineljänneksellä?

A. 7,4

B. 9,4

C. 11,4

 

5. Mistä kaupungissa on paikka nimeltä Afrikan ranta (Aafrika rand)?

A. Pärnusta

B. Kuressaaresta

C. Haapsalusta

 

6. Mikä kuva on Viron valtion vaakunassa?

A. Kolme leijonaa

B. Kolme kotkaa

C. Kolme villisikaa

 

7. Kuka määräsi, että Tallinnaan tehdään Kadriorgin puisto?

A. Iivana Julma 

B. Katariina Suuri

C. Pietari Suuri

 

8. Minä vuonna valmistui Tarton yliopiston päärakennus?

A. 1705 

B. 1805

C. 1905

 

9.  Kuinka monta virolaista pakeni neuvostomiehitystä länteen vuonna 1944?

A. Noin 40 000

B. Noin 80 000

C. Noin 120 000

 

10. Milloin perunan kasvatus yleistyi Viron pelloilla?

A. Noin vuonna 1650

B. Noin vuonna 1750

C. Noin 1850

 

11. Kuinka monta ihmistä asui Tallinnassa vuoden 2021 alussa?

A. 395 338

B. 445 338

C. 495 338

 

12. Mikä on Anu Talin ammatti?

A. Kapellimestari

B. Taidemalari

C. Runoilija

 

Vastaukset: 1. A, 2. B, 3. B, 4. A, 5. C, 6. A, 7. C, 8. B, 9. B, 10. C, 11. B, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

22.6.2021 | Viro

Viron koronatilanne 22.6.2021: 37 uutta tartuntaa

Viron koronatilanne 22.6.2021: 37 uutta tartuntaa

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 37 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 584, joista … Lue lisää

21.6.2021 | Viro

Tänään helpottuu liikkuminen Suomen ja Viron välillä

Tänään helpottuu liikkuminen Suomen ja Viron välillä

  Suomen uusien matkustusohjeiden mukaan työmatkaliikenne sallitaan 21.6. alkaen myös laivoilla. Tämä koskee erityisesti virolaisia matkustajia. Aiemmin työmatkaliikenne oli sallittu … Lue lisää

18.6.2021 | Viro

Viron koronatilanne 18.6.2021: 56 uutta tartuntaa – Vuorokaudessa annettiin 13 250 rokotetta

Viron koronatilanne 18.6.2021: 56 uutta tartuntaa – Vuorokaudessa annettiin 13 250 rokotetta

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 56 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 832, joista … Lue lisää

17.6.2021 | Ravintolat

Liiva on Muhun saaren elävä keskus

Liiva on Muhun saaren elävä keskus

Mantereelta Saarenmaalle seilaava autolautta rantautuu Muhun saarelle. Noin neljännestunnin ajomatkan päässä Kuivastun satamasta on Muhun keskus, Liiva. Pienestä kylästä löytyy … Lue lisää

16.6.2021 | Viro

Koronarajoitusten purkaminen jatkuu

Koronarajoitusten purkaminen jatkuu

  Viron nopeasti parantuneen koronatartuntatilanteen vuoksi rajoituksia puretaan nopeaan tahtiin. Tämän mahdollistaa maan onnistunut rokotusohjelma. Tällä hetkellä lähes puolet maan aikuisväestöstä … Lue lisää

15.6.2021 | Viro

Viron koronatilanne 15.6.2021: 61 uutta tartuntaa – Lähes puolet aikuisväestöstä on saanut rokotteen

Viron koronatilanne 15.6.2021: 61 uutta tartuntaa – Lähes puolet aikuisväestöstä on saanut rokotteen

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 61 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 4 740, joista … Lue lisää

14.6.2021 | Vapaa-aika

Kesän festivaalit ja ulkoilmakonsertit alkoivat

Kesän festivaalit ja ulkoilmakonsertit alkoivat

Kesäkuun aikana on Käsmussa jäjestetty jo useana viikonloppuna ulkoilmakonsertteja, joissa esiintyjinä on ollut virolaisia laulajia ja yhtyeitä. Käsmu sijaitsee meren … Lue lisää

13.6.2021 | Viro

Kesäkuun toinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kesäkuun toinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

  1. Kuinka suuri on Tallinnan vanhankaupungin pinta-ala? A. 3,5 ha B. 35 ha C. 350 ha   2. Mitä … Lue lisää

Suunnittele tulevia matkoja valtavan juttuarkistomme avulla.

Pidä Viro mielessä!

Mene juttuarkistoon PDF
Sulge