Tuoretta tietoa Virosta
28.11.2021 | Viro

Marraskuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Marraskuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuka on kirjoittanut virolaisille tärkeän kirjan Totuus ja oikeus (Tõde ja õigus)?

A. Anton Hansen Tammsaare

B. Lydia Koidula

C. Juhan Smuul

 

2. Kuinka paljon virolaisia pakeni maasta venäläisten valloittaessa Viron vuonna 1944?

A. Noin 20 000

B. Noin 80 000

C. Noin 160 000

 

3. Kuka on Ott Tänak?

A. Elokuvaohjaaja

B. Suurliikemies

C. Rallikuski

 

4. Kuka on virolaisen Ekre-puolueen johtaja?

A. Mart Helme

B. Martin Helme

C. Peeter Helme

 

5. Mikä on Viron eteläisin maakunta?

A. Pärnumaa

B. Tartumaa

C. Võrumaa

 

6. Minä vuonna valmistui Estonia-teatterirakennus?

A. 1886

B. 1913

C. 1938

 

7. Mikä on ainoa Virossa jalostettu koirarotu?

A. Eestinajokoira

B. Saarenmaan noutaja

C. Vironkarhukoira

 

8. Kuinka suuri oli keskimääräinen bruttokuukausipalkka Virossa vuoden 2021 kolmannella vuosineljänneksellä?

A. 1 153 euroa

B. 1 353 euroa

C. 1 553 euroa

 

9. Missä kaupungissa järjestettiin ensimmäiset laulujuhlat vuonna 1869?

A. Tartossa

B. Pärnussa

C. Tallinnassa

 

10. Minä vuonna Viron perustuslaki on tehty?

A. 1918

B. 1945

C. 1992

 

11. Minkä maan alaisuudessa Etelä-Viro oli vuosina 1561–1629?

A. Ruotsin

B. Puolan

C. Venäjän

 

12. Mikä on pinta-alaltaan Viron suurin saari?

A. Hiidenmaa

B. Muhu

C. Saarenmaa

 

Vastaukset: 1. A, 2. B, 3. C, 4. B, 5. C, 6. B, 7. A, 8. C, 9. A, 10. C, 11. B, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta
Hiidenmaa keskipalkka Virossa Laulujuhlat martin helme Muhu Ott Tänak Saarenmaa Tammsaare

13.2.2026 | Viro

Viron itsenäisyyspäivän paraati

Viron itsenäisyyspäivän paraati

Tiistaina 24. helmikuuta suuri joukko virolaisia ja myös Virossa vierailevia matkailijoita kerääntyy Tallinnan Vapaudenaukiolle todistamaan yhtä maan tärkeimmistä vuosittaisista … Lue lisää

8.2.2026 | Viro

Kansainväliset Tourest 2026 -matkamessut

Kansainväliset Tourest 2026 -matkamessut

Kansainväliset matkailualan Tourest-messut järjestetään Tallinnassa 13.-15. helmikuuta järjestyksessään nyt jo 33. kertaa. Alan ammattiväki Virosta sekä eri ulkomaiden kohteista … Lue lisää

6.2.2026 | Viro

Ülemiste haluaa 24/7-kaupunginosaksi

Ülemiste haluaa 24/7-kaupunginosaksi

Tallinnassa lentokentän sekä Narvaan ja Tarttoon vievän rautatien välissä sijaitseva Ülemiste City -toimistotaloalue muuntuu jo lähivuosina matkailijoita ja asukkaita … Lue lisää

3.2.2026 | Viro

Uusi satamaterminaali A valmis jouluksi 2028?

Uusi satamaterminaali A valmis jouluksi 2028?

Tallinnan satamassa Eckerö Linen ja Viking Linen käyttämä A-terminaalirakennus on odottanut uudistumista jo varsin pitkään. Kokonaan uusien, noin 30 … Lue lisää

1.2.2026 | Mainos | Ostokset

Prisman helmikuun tarjoukset

Mainos Prisman helmikuun tarjoukset

27.1.2026 | Viro

sTARTUp Day jo tällä viikolla Tartossa

sTARTUp Day jo tällä viikolla Tartossa

Viroa ylistetään kansainvälisesti maana, jossa toimii eniten startup-yrityksiä asukasmäärään suhteutettuna eli noin yksi jokaista tuhatta asukasta kohden. Virolla on … Lue lisää

26.1.2026 | Mainos | Viro

Anna Tarton talven lämmittää sydämesi

Mainos Anna Tarton talven lämmittää sydämesi

Juhlakausi kestää Tarton Joulukaupungissa tavallista pidempään Juhlien jälkeenkin Tarton sydän hehkuu talvista valoa. Raatihuoneentorilla ulkojäärata on avoinna pitkälle uuteen … Lue lisää

26.1.2026 | Mainos | Viro

camera icon5
Nyt lähdetään Itä-Viroon!

Mainos Nyt lähdetään Itä-Viroon!

Viron pisimmät hiekkarannat Melkein kymmenen kilometriä puhdasta ja häikäisevän kaunista hiekkaa! Yksi Viron kauneimmista hiekkarannoista on Narva-Jõesuussa. Kaupungin uusi … Lue lisää