Tuoretta tietoa Virosta
13.6.2021 | Viro

Kesäkuun toinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Liina-Mai Kaunissaare / Unsplash

Kesäkuun toinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuinka suuri on Tallinnan vanhankaupungin pinta-ala?

A. 3,5 ha

B. 35 ha

C. 350 ha

 

2. Mitä maata vastaan monet virolaismiehet joutuivat sotimaan vuosina 1904–1905?

A. Turkkia

B. Saksaa

C. Japania

 

3. Minä vuonna Estonia-teatteri valmistui?

A. 1813

B. 1913

C. 2013

 

4. Kuinka monta heinäsirkkalajia elää Virossa?

A. 5

B. 8

C. 12

 

5. Mihin vesistöön Emajoki laskee?

A. Peipsijärveen

B. Suomenlahteen

C. Pärnun lahteen

 

6. Millä vuosisadalla virolaiset alkoivat käyttää sukunimiä?

A. 1400-luvulla

B. 1600-luvulla

C. 1800-luvulla

 

7. Mitkä ovat Viron lipun värit ylhäältä alas päin lukien?

A. sininen, valkea, musta

B. sininen, musta, valkea,

C. musta, sininen, valkea

 

8. Minä vuonna Tallinnan Kaubamaja avattiin?

A. 1940

B. 1950

C. 1960

 

9. Viron väkiluku on noin 1,3 miljoonaa. Kuinka monta virolaista oli saanut koronarokotteen kesäkuun 2021 alkuun mennessä?

A. Noin 250 000

B. Noin 450 000

C. Noin 650 000

 

10. Minkä nimistä folk-tapahtumaa Virossa ei järjestetä?

A. Saare Folk

B. Viru Folk

C. Hiiu Folk

 

11. Kuinka suuri oli keskimääräinen bruttokuukausipalkka Virossa vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä?

A. 1 473 euroa

B. 1 873 euroa

C. 2 273 euroa

 

12. Kuinka mones Viro on jalkapallon maailmanrankingissa?

A. 64.

B. 84.

C. 104.

 

Vastaukset: 1. B, 2. C, 3 B, 4. A, 5. A, 6. C, 7. B, 8. C, 9. B. 10. A, 11. A, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

27.7.2021 | Viro

Viron koronatilanne 27.7.2021: 193 uutta tartuntaa – Rokottamattomien rajoituksia kiristetään

Viron koronatilanne 27.7.2021: 193 uutta tartuntaa – Rokottamattomien rajoituksia kiristetään

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 193 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 243, joista … Lue lisää

26.7.2021 | Viro

Viro kiristää koronarajoituksia elokuun alussa – Rokotetut pääsevät suurtapahtumiin

Viro kiristää koronarajoituksia elokuun alussa – Rokotetut pääsevät suurtapahtumiin

  Virossa koronapassi tulee pakolliseksi. 2. elokuuta voimaan tuleva rajoitus vaikuttaa kansalaisten elämään monin tavoin. Esimerkiksi suurempiin tapahtumiin pääsee vain … Lue lisää

26.7.2021 | Viro

Suomalaisten matkustaminen Viroon voi vaikeutua lähitulevaisuudessa – Täysin rokotetut saavat tulla maahan vapaasti

Suomalaisten matkustaminen Viroon voi vaikeutua lähitulevaisuudessa – Täysin rokotetut saavat tulla maahan vapaasti

  Viron hallitus on päättänyt, että maista, joissa ilmaantuvuusluku on alle 75, saa tulla Viroon ilman rajoituksia, testejä, todistuksia tai … Lue lisää

25.7.2021 | Vapaa-aika

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

  1. Mistä Viron kaupungissa on paikka nimeltä Afrikan ranta (Aafrika rand)? A. Haapsalusta B. Pärnusta C. Kuressaaresta   2. … Lue lisää

24.7.2021 | Viro

Haverin takia oli Saarenmaan autolautoille kilometrien pituinen jono – Vaurioituneen Tõll-lautan tilalle tuotiin Hiidenmaalta korvaava alus

Haverin takia oli Saarenmaan autolautoille kilometrien pituinen jono – Vaurioituneen Tõll-lautan tilalle tuotiin Hiidenmaalta korvaava alus

  Keskiviikkona 21. heinäkuuta ajoi toinen Viron mantereen ja Saarenmaan välillä liikennöivistä autolautoista päin Kuivastun sataman ramppia. Sekä ramppi että … Lue lisää

23.7.2021 | Viro

Viron koronatilanne 23.7.2021: 84 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku on pienempi kuin Suomessa

Viron koronatilanne 23.7.2021: 84 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku on pienempi kuin Suomessa

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 84 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 2 842, joista … Lue lisää

20.7.2021 | Viro

Viron koronatilanne 20.7.2021: 81 uutta tartuntaa – Rokotteen on saanut yli 600 000 ihmistä

Viron koronatilanne 20.7.2021: 81 uutta tartuntaa – Rokotteen on saanut yli 600 000 ihmistä

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 81 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 119, joista … Lue lisää

18.7.2021 | Viro

Heinäkuun toinen Virova. Testaa tietosi Virosta!

Heinäkuun toinen Virova. Testaa tietosi Virosta!

  1. Kuinka monta saarta on Virossa? A. Noin 300 B. Noin 800 C. Noin 1 500   2. Mikä … Lue lisää