Tuoretta tietoa Virosta
24.6.2021 | Viro

Kesäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Erik Karits / Unsplash

Kesäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mikä on Viron kansalliskivi?

A. Granitti

B. Kalkkikivi

C. Moreeni

 

2. Minkä maan kanssa Virolla ei ole maarajaa?

A. Venäjä

B. Latvia

C. Liettua

 

3. Mikä yhtiö vastaa Manner-Viron ja Saarenmaan välisestä lauttaliikenteestä?

A. AS Tallinna Sadam

B. AS Saaremaa Laevakompanii

C. AS Tallink Grupp

 

4. Kuinka monta lintulajia pesii Virossa säännöllisesti?

A. Noin 100

B. Noin 200

C. Noin 300

 

5. Milloin Virossa alkavat koulut?

A. 1. elokuuta

B. 15. elokuuta

C. 1. syyskuuta

 

6. Minä vuonna Virossa alkoi vapaussota?

A. 1917

B. 1918

C. 1919

 

7. Millä sanalla kutsutaan viron kieltä ja kulttuuria rakastavaa ulkomaalaista henkilöä?

A. Estamore

B. Estarmas

C. Estofiili

 

6. Minä vuonna Viron televisio (Eesti Televisioon) aloitti televisiolähetykset?

A. 1955

B. 1965

C. 1975

 

9. Mikä on Viron eteläisin kaupunki?

A. Viljandi

B. Tartto

C. Valga

 

10. Minä vuonna Virosta tuli puolustusliitto NATO:n jäsen?

A. 2004

B. 2008

C. 2014

 

11. Minä vuonna Virossa loppui talonpoikien työorjuus?

A. 1656

B. 1756

C. 1856

 

12. Milloin Virossa on juhannuspäivä?

A. 24.6.

B. 25.6.

C. 20.6.–26.6.

 

Vastaukset: 1. B, 2. C, 3. A, 4. B, 5. C, 6. B, 7. C, 8. A, 9. C, 10. A, 11. C, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

27.7.2021 | Viro

Viron koronatilanne 27.7.2021: 193 uutta tartuntaa – Rokottamattomien rajoituksia kiristetään

Viron koronatilanne 27.7.2021: 193 uutta tartuntaa – Rokottamattomien rajoituksia kiristetään

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 193 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 243, joista … Lue lisää

26.7.2021 | Viro

Viro kiristää koronarajoituksia elokuun alussa – Rokotetut pääsevät suurtapahtumiin

Viro kiristää koronarajoituksia elokuun alussa – Rokotetut pääsevät suurtapahtumiin

  Virossa koronapassi tulee pakolliseksi. 2. elokuuta voimaan tuleva rajoitus vaikuttaa kansalaisten elämään monin tavoin. Esimerkiksi suurempiin tapahtumiin pääsee vain … Lue lisää

26.7.2021 | Viro

Suomalaisten matkustaminen Viroon voi vaikeutua lähitulevaisuudessa – Täysin rokotetut saavat tulla maahan vapaasti

Suomalaisten matkustaminen Viroon voi vaikeutua lähitulevaisuudessa – Täysin rokotetut saavat tulla maahan vapaasti

  Viron hallitus on päättänyt, että maista, joissa ilmaantuvuusluku on alle 75, saa tulla Viroon ilman rajoituksia, testejä, todistuksia tai … Lue lisää

25.7.2021 | Vapaa-aika

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

  1. Mistä Viron kaupungissa on paikka nimeltä Afrikan ranta (Aafrika rand)? A. Haapsalusta B. Pärnusta C. Kuressaaresta   2. … Lue lisää

24.7.2021 | Viro

Haverin takia oli Saarenmaan autolautoille kilometrien pituinen jono – Vaurioituneen Tõll-lautan tilalle tuotiin Hiidenmaalta korvaava alus

Haverin takia oli Saarenmaan autolautoille kilometrien pituinen jono – Vaurioituneen Tõll-lautan tilalle tuotiin Hiidenmaalta korvaava alus

  Keskiviikkona 21. heinäkuuta ajoi toinen Viron mantereen ja Saarenmaan välillä liikennöivistä autolautoista päin Kuivastun sataman ramppia. Sekä ramppi että … Lue lisää

23.7.2021 | Viro

Viron koronatilanne 23.7.2021: 84 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku on pienempi kuin Suomessa

Viron koronatilanne 23.7.2021: 84 uutta tartuntaa – Ilmaantuvuusluku on pienempi kuin Suomessa

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 84 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 2 842, joista … Lue lisää

20.7.2021 | Viro

Viron koronatilanne 20.7.2021: 81 uutta tartuntaa – Rokotteen on saanut yli 600 000 ihmistä

Viron koronatilanne 20.7.2021: 81 uutta tartuntaa – Rokotteen on saanut yli 600 000 ihmistä

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 81 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 3 119, joista … Lue lisää

18.7.2021 | Viro

Heinäkuun toinen Virova. Testaa tietosi Virosta!

Heinäkuun toinen Virova. Testaa tietosi Virosta!

  1. Kuinka monta saarta on Virossa? A. Noin 300 B. Noin 800 C. Noin 1 500   2. Mikä … Lue lisää