Tuoretta tietoa Virosta
5.12.2021 | Vapaa-aika

Joulukuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Joulukuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mikä on joulupukki Viroksi?

A. Jõulupukk

B. Jõuluvana

C. Näärivana

 

2. Kuka on Tallinnan kaupunginjohtaja?

A. Taavi Aas

B. Edgar Savisaar

C. Mihhail Kõlvart

 

3. Kuinka monta metriä on Viron maaperän keskimääräinen korkeus merenpinnasta?

A. Noin 50

B. Noin 100

C. Noin 150

 

4. Mikä maa hallitsi Etelä-Viroa vuosina 1561–1629?

A. Ruotsi

B. Preussi

C. Puola

 

5. Mikä on joulukuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Näärikuu

B. Jõulukuu

C. Kuusekuu

 

6. Minkä vuoden joulukuussa kommunistit yrittivät vallankaappausta Virossa?

A. 1924

B. 1931

C. 1938

 

7. Kuinka monta jokea ja puroa laskee Peipsijärveen?

A. 37

B. 137

C. 237

 

8. Kuinka suuri oli työttömyysprosentti Virossa vuoden 2021 kolmannella vuosineljänneksellä?

A. 5,7

B. 7,7

C. 9,7

 

9. Kuka on ralliautoilija Ott Tänakin manageri?

A. Timo Jouhki

B. Markko Märtin

C. Juha Kankkunen

 

10. Mihin sotaan joutuivat monet virolaismiehet vuosina 1904–1905?

A. Venäjän-Japanin sotaan

B. Krimin sotaan

C. Ensimmäiseen maailmansotaan

 

11. Mikä on Läänemaan maakuntakeskus?

A. Pärnu

B. Haapsalu

C. Vormsi

 

12. Mikä maa tunnusti ensimmäisenä Viron uudelleen itsenäistymisen elokuussa 1991?

A. Suomi

B. Ruotsi

C. Islanti

 

Vastaukset: 1. B, 2. C, 3. A, 4. C, 5. B, 6. A, 7. C, 8. A, 9. B, 10. A, 11. B, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta
Haapsalu Islanti joulupukki jõuluvana Markko Märtin Mihhail Kõlvart Preussi Pärnu

6.12.2021 | Ostokset

Piritan luostari muuttuu neljän päivän ajaksi joulumaaksi

Piritan luostari muuttuu neljän päivän ajaksi joulumaaksi

Piritan luostarin joulumaa järjestetään 16.–19. joulukuuta Piritan luostarin raunioiden alueella. Tapahtuman aikana on konsertteja, esityksiä, työpajoja ja joulumyyjäiset. Viime … Lue lisää

2.12.2021 | Vapaa-aika

camera icon12
Tallinkin rakenteilla olevan MyStar-laivan sisustuskuvat julkaistiin

Tallinkin rakenteilla olevan MyStar-laivan sisustuskuvat julkaistiin

Tallinkin uusinta MyStar-laivaa rakennetaan parhaillaan Rauma Marine Constructionin telakalla Raumalla. Itämeren ympäristöystävällisimmän LNG-käyttöisen laivan sisustussuunnittelusta vastaa suomalainen sisustusarkkitehtitoimisto dSign … Lue lisää

1.12.2021 | Vapaa-aika

Vanhankaupungin luistinrata on auki!

Vanhankaupungin luistinrata on auki!

Tallinnan Harjukadun viheralueen päälle tehty suosittu luistinrata aloitti marraskuun lopussa jo 16. kautensa. Luistinrata sijaitsee Pyhän Nikolauksen kirkon (Niguliste … Lue lisää

21.11.2021 | Vapaa-aika

Tourest-matkamessut järjestetään Tallinnassa taas helmikuussa

Tourest-matkamessut järjestetään Tallinnassa taas helmikuussa

Viime vuonna koronapandemian vuoksi peruttu Viron ja Baltian vanhin matkamessutapahtuma Tourest järjestetään vuoden 2022 helmikuun toisena viikonloppuna Viron messukeskuksessa … Lue lisää

22.10.2021 | Vapaa-aika

Syyslomalaiset saapuvat Tallinnaan

Syyslomalaiset saapuvat Tallinnaan

Syysloma on näkynyt selvästi tällä viikolla Viron matkailussa. Aamulla kello 9.00 lähtevässä laivassa Helsingistä Tallinnaan matkustajia oli noin puolet … Lue lisää

10.10.2021 | Vapaa-aika

Lokakuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Lokakuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Mikä on Riianlahden suurin saari? A. Kihnu B. Ruhnu C. Abruka 2. Mikä on Tallinnan korkein kirkko? … Lue lisää

6.10.2021 | Vapaa-aika

Viikonloppuna ajetaan perinteinen Saarenmaan ralli

Viikonloppuna ajetaan perinteinen Saarenmaan ralli

8.–9. lokakuuta kilpaillaan Saarenmaan sorateillä jo 54. kerran Saarenmaan rallimestaruudesta. Legendaarinen ralli on järjestetty jo vuodesta 1974 lähtien. Vuodesta … Lue lisää

2.10.2021 | Vapaa-aika

Lokakuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Lokakuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Kuinka suuri oli Viron väkiluku 1. tammikuuta 2021? A. Noin 1,3 miljoonaa B. Noin 1,5 miljoonaa C. Noin … Lue lisää