Tuoretta tietoa Virosta
17.4.2022 | Viro

Huhtikuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Huhtikuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mikä eläin on Itämeren suurin nisäkäs?

A. Itämerennorppa

B. Pyöriäinen

C. Halli

 

2. Kuinka suuren osa Viron valtion budjetista tänä vuonna varattu puolustusmenoihin?

A. Noin 2 prosenttia

B. Noin 3,5 prosenttia

C. Noin 5 prosenttia

 

3. Mistä ajasta kertoo uusi virolainen elokuva ”Apteeker Melchior”?

A. Viikinkiajasta

B. Keskiajasta

C. Ruotsin vallan ajasta

 

4.  Minkä kuuluisan Tallinnassa sijaitsevan rakennuksen suunnittelivat suomalaisarkkitehdit Wivi Lönn ja Armas Lindgren?

A. Estonia-teatterin

B. Kumu-nykytaiteenmuseon

C. Viru-hotellin

 

5. Mikä on huhtikuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Kevadkuu

B. Porikuu

C. Jürikuu

 

6. Kuinka suuri oli työttömyysprosentti Virossa vuoden 2021 neljännellä vuosineljänneksellä?

A. 5,2 prosenttia

B. 7,2 prosenttia

C. 9,2 prosenttia

 

7. Kuka Tallinnassa syntynyt natsijohtaja tuomittiin Nürnbergin oikeudenkäynnissä kuolemaan?

A. Ernst Kaltenbrunner

B. Hjalmar Mäe

C. Alfred Rosenberg

 

8. Mikä kaupunki on pinta-alaltaan toiseksi suurin Virossa?

A. Narva

B. Rakvere

C. Tartto

 

9. Mikä sanomalehti on Konstantin Pätsin perustama Tallinnassa vuonna 1901?

A. Rahva Hääl

B. Teataja

C. Eesti Päevaleht

 

10. Kuinka monta ukrainalaista sotapakolaista oli saapunut Viroon huhtikuun 2022 puoleenväliin mennessä?

A. Noin 10 000

B. Noin 20 000

C. Noin 30 000

 

11. Minne Suomen ja Viron yhdessä hankkima nesteytettyä maakaasua varastoiva LNG-terminaalilaiva aluksi sijoitetaan?

A. Muugan satamaan

B. Kundan satmaan

C. Paldiskin satamaan

 

12. Missä on Viron vanhin apteekki (vuodesta 1422)?

A. Tallinnan raatihuoneentorilla

B. Tarton raatihuoneentorilla

C. Tallinnan Toompeanmäellä

 

Vastaukset: 1. C, 2. B, 3. B, 4. A, 5. C, 6. A, 7. C, 8. A, 9. B, 10. C, 11. C, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta
Alfred Rosenberg Apteeker Melchior Konstantin Päts Kumu muuga paldiski Rakvere tallinnan raatihuoneentori

13.2.2026 | Viro

Viron itsenäisyyspäivän paraati

Viron itsenäisyyspäivän paraati

Tiistaina 24. helmikuuta suuri joukko virolaisia ja myös Virossa vierailevia matkailijoita kerääntyy Tallinnan Vapaudenaukiolle todistamaan yhtä maan tärkeimmistä vuosittaisista … Lue lisää

8.2.2026 | Viro

Kansainväliset Tourest 2026 -matkamessut

Kansainväliset Tourest 2026 -matkamessut

Kansainväliset matkailualan Tourest-messut järjestetään Tallinnassa 13.-15. helmikuuta järjestyksessään nyt jo 33. kertaa. Alan ammattiväki Virosta sekä eri ulkomaiden kohteista … Lue lisää

6.2.2026 | Viro

Ülemiste haluaa 24/7-kaupunginosaksi

Ülemiste haluaa 24/7-kaupunginosaksi

Tallinnassa lentokentän sekä Narvaan ja Tarttoon vievän rautatien välissä sijaitseva Ülemiste City -toimistotaloalue muuntuu jo lähivuosina matkailijoita ja asukkaita … Lue lisää

3.2.2026 | Viro

Uusi satamaterminaali A valmis jouluksi 2028?

Uusi satamaterminaali A valmis jouluksi 2028?

Tallinnan satamassa Eckerö Linen ja Viking Linen käyttämä A-terminaalirakennus on odottanut uudistumista jo varsin pitkään. Kokonaan uusien, noin 30 … Lue lisää

1.2.2026 | Mainos | Ostokset

Prisman helmikuun tarjoukset

Mainos Prisman helmikuun tarjoukset

27.1.2026 | Viro

sTARTUp Day jo tällä viikolla Tartossa

sTARTUp Day jo tällä viikolla Tartossa

Viroa ylistetään kansainvälisesti maana, jossa toimii eniten startup-yrityksiä asukasmäärään suhteutettuna eli noin yksi jokaista tuhatta asukasta kohden. Virolla on … Lue lisää

26.1.2026 | Mainos | Viro

Anna Tarton talven lämmittää sydämesi

Mainos Anna Tarton talven lämmittää sydämesi

Juhlakausi kestää Tarton Joulukaupungissa tavallista pidempään Juhlien jälkeenkin Tarton sydän hehkuu talvista valoa. Raatihuoneentorilla ulkojäärata on avoinna pitkälle uuteen … Lue lisää

26.1.2026 | Mainos | Viro

camera icon5
Nyt lähdetään Itä-Viroon!

Mainos Nyt lähdetään Itä-Viroon!

Viron pisimmät hiekkarannat Melkein kymmenen kilometriä puhdasta ja häikäisevän kaunista hiekkaa! Yksi Viron kauneimmista hiekkarannoista on Narva-Jõesuussa. Kaupungin uusi … Lue lisää