Tuoretta tietoa Virosta
25.7.2021 | Vapaa-aika

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mistä Viron kaupungissa on paikka nimeltä Afrikan ranta (Aafrika rand)?

A. Haapsalusta

B. Pärnusta

C. Kuressaaresta

 

2. Millä nimellä Viron historiassa tunnetaan vuodet 1625–1710?

A. Venäjän aika

B. Puolan aika

C. Ruotsin aika

 

3. Mikä yhtiö operoi lauttaliikennettä Viron mantereen ja Saarenmaan välillä?

A. TS Laevad

B. Saarenmaa Laevakompanii

C. Tallink

 

4. Kuinka vanha on pääministeri Kaja Kallas?

A. 34 vuotta

B. 44 vuotta

C. 54 vuotta

 

5. Missä järjestetään Viru Folk festivaali 6.–8. elokuuta?

A. Muhussa

B. Viljandissa

C. Käsmussa

 

6. Mikä on Viron vanhin kaupunki?

A. Tartto

B. Tallinna

C. Narva

 

7. Kuinka monta ihmistä menehtyi matkustajalaiva Estonian turmassa vuonna 1994?

A. 352

B. 552

C. 852

 

8. Minä vuonna Viroon valittiin maan ensimmäinen presidentti?

A. 1919

B. 1938

C. 1991

 

9. Minä vuonna näyteltiin Tallinnassa ensimmäinen teatteriesitys?

A. 1529

B. 1629

C. 1729

 

10. Mikä oli työttömyysprosentti Virossa vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä?

A. 4,1

B. 7,1

C. 10,1

 

11. Mikä on Viron suurin järvi?

A. Peipsijärvi

B. Võrtsjärvi

C. Ülemistejärvi

 

12. Minä vuonna Viroon perustettiin ensimmäinen kolhoosi?

A. 1940

B. 1947

C. 1956

 

Vastaukset: 1. A, 2. C, 3. A, 4. B, 5. C, 6. B, 7. C, 8. B, 9. A, 10. B, 11. A, 12. B

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

12.5.2022 | Ravintolat

Ensi viikonloppuna on Kalamaja-päivät – tapahtumassa on runsaasti monipuolista ohjelmaa koko perheelle

Ensi viikonloppuna on Kalamaja-päivät – tapahtumassa on runsaasti monipuolista ohjelmaa koko perheelle

Tallinna-päivä on 15. toukokuuta, jolloin vietetään kaupungin virallisia syntymäpäiviä. Samaan aikaan myös monet Tallinnan kaupunginosat järjestävät omia tapahtumiaan. 14.–15. … Lue lisää

27.4.2022 | Mainos | Ostokset

camera icon9
Virolaisen, venäläisen ja eurooppalaisen keittiön herkulliset maut odottavat Narvassa

Mainos Virolaisen, venäläisen ja eurooppalaisen keittiön herkulliset maut odottavat Narvassa

Ruokamarkkinat ”Narvan maut” Kevään viimeisenä lauantaina 28.5.2022, kello 12.00–15.00 järjestetään Narvanjoen rannalla, viehättävällä Joaorgin virkistysalueellajo kahdeksatta kertaa vuoden herkullisimmat … Lue lisää

24.4.2022 | Vapaa-aika

Tallinnan Kalatorilla järjestetään kalafestivaali 30. huhtikuuta

Tallinnan Kalatorilla järjestetään kalafestivaali 30. huhtikuuta

Tallinnan Kalatorilla järjestetään lauantaina 30. huhtikuuta ohjelmallinen kalafestivaali. Kalatori sijaitsee lähellä Linnahallia, osoitteessa Kalasadama 5. Kaikille avoin ja ilmainen … Lue lisää

23.4.2022 | Vapaa-aika

Kolme uutta teemareittiä tutustuttavat vierailijat Tallinnan eläintarhan asukkaisiin

Kolme uutta teemareittiä tutustuttavat vierailijat Tallinnan eläintarhan asukkaisiin

Tallinnan eläintarha on laatinut vierailijoilleen kolmekahdesta neljään kilometriä pitkää teemareittiä, jotka tekevät eläintarhakokemuksesta entistä mielenkiintoisemman. Keltainen iltahämärän reitti, oranssi … Lue lisää

13.4.2022 | Vapaa-aika

Liikenne Tallinnan ja Aegnan saaren välillä alkaa toukokuun alussa – laivamatka kestää vain puoli tuntia

Liikenne Tallinnan ja Aegnan saaren välillä alkaa toukokuun alussa – laivamatka kestää vain puoli tuntia

Tallinnan ja kaupungin lähisaarten väliä operoiva Spinnaker OÜ on hankkinut laivastoonsa Vegtind nimeä kantavan katamaraamialuksen. Nopean aluksen ansiosta yhdensuuntainen … Lue lisää

11.4.2022 | Vapaa-aika

Ensi viikonloppuna Virossa ajetaan supercrossin EM-kilpailu

Ensi viikonloppuna Virossa ajetaan supercrossin EM-kilpailu

Supercrossin EM-kilpailu ajetaan 15.–17. huhtikuuta 2022 Etelä-Virossa, Võrun kaupungin lähellä sijaitsevalla Adrenalin Arenalla. Kilpailussa on neljä luokkaa: naiset SX250 … Lue lisää

6.4.2022 | Vapaa-aika

camera icon12
Tarton Ahhaa-tiedekeskus esittelee nyt urheilua

Tarton Ahhaa-tiedekeskus esittelee nyt urheilua

Huhtikuun alussa aukesi Tartossa sijaitsevassa koko perheen Ahhaa-tiedekeskuksessa näyttely ”Ahhaa, liikunta!”. Näyttelyssä on sekä perinteisiä että epätavallisia urheiluun liittyviä … Lue lisää

1.4.2022 | Ostokset

Tallinnassa alkaa huomenna leipäfestivaali

Tallinnassa alkaa huomenna leipäfestivaali

Tallinnan matkustajasataman lähellä sijaitsevassa Kultuurikatlassa on 2.–3. huhtikuuta leipäfestivaali. Festivaali on suunnattu kaikille hyvän ruoan ystäville, jotka ovat kiinnostuneita … Lue lisää