Tuoretta tietoa Virosta
25.7.2021 | Vapaa-aika

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mistä Viron kaupungissa on paikka nimeltä Afrikan ranta (Aafrika rand)?

A. Haapsalusta

B. Pärnusta

C. Kuressaaresta

 

2. Millä nimellä Viron historiassa tunnetaan vuodet 1625–1710?

A. Venäjän aika

B. Puolan aika

C. Ruotsin aika

 

3. Mikä yhtiö operoi lauttaliikennettä Viron mantereen ja Saarenmaan välillä?

A. TS Laevad

B. Saarenmaa Laevakompanii

C. Tallink

 

4. Kuinka vanha on pääministeri Kaja Kallas?

A. 34 vuotta

B. 44 vuotta

C. 54 vuotta

 

5. Missä järjestetään Viru Folk festivaali 6.–8. elokuuta?

A. Muhussa

B. Viljandissa

C. Käsmussa

 

6. Mikä on Viron vanhin kaupunki?

A. Tartto

B. Tallinna

C. Narva

 

7. Kuinka monta ihmistä menehtyi matkustajalaiva Estonian turmassa vuonna 1994?

A. 352

B. 552

C. 852

 

8. Minä vuonna Viroon valittiin maan ensimmäinen presidentti?

A. 1919

B. 1938

C. 1991

 

9. Minä vuonna näyteltiin Tallinnassa ensimmäinen teatteriesitys?

A. 1529

B. 1629

C. 1729

 

10. Mikä oli työttömyysprosentti Virossa vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä?

A. 4,1

B. 7,1

C. 10,1

 

11. Mikä on Viron suurin järvi?

A. Peipsijärvi

B. Võrtsjärvi

C. Ülemistejärvi

 

12. Minä vuonna Viroon perustettiin ensimmäinen kolhoosi?

A. 1940

B. 1947

C. 1956

 

Vastaukset: 1. A, 2. C, 3. A, 4. B, 5. C, 6. B, 7. C, 8. B, 9. A, 10. B, 11. A, 12. B

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

5.9.2021 | Vapaa-aika

Syyskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Syyskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Mikä on Viron uuden presidentin nimi? A. Siim Kallas B. Jyri Ratas C. Alar Karis 2. Mikä … Lue lisää

2.9.2021 | Ostokset

Tallinna rajoittaa syyskuusta alkaen alkoholin myyntiä yöllä

Tallinna rajoittaa syyskuusta alkaen alkoholin myyntiä yöllä

Tallinna rajoittaa öistä alkoholimyyntiä syyskuusta alkaen. Arkipäivinä ei alkoholia saa Tallinnassa myydä aamukahdesta kuuteen ja viikonloppuisin aamukolmesta seitsemään. ”Tallinnan … Lue lisää

29.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Kuinka monta vuotta on Viron presidentin toimikausi? A. Neljä B. Viisi C. Kuusi 2. Minä vuonna ristiritarit … Lue lisää

27.8.2021 | Ravintolat

Kahdesti rokotetut suomalaiset pääsevät Virossa helposti tapahtumiin ja ravintoloihin, koska Omakannan rokotustodistus oikeuttaa sisäänpääsyyn – Ilman koronatodistusta sisään ei pääse

Kahdesti rokotetut suomalaiset pääsevät Virossa helposti tapahtumiin ja ravintoloihin, koska Omakannan rokotustodistus oikeuttaa sisäänpääsyyn – Ilman koronatodistusta sisään ei pääse

26. elokuuta alkaen on Virossa jokaisen esitettävä koronatodistus urheilutapahtumissa ja -kilpailuissa, harrastustapahtumissa, yleisissä saunoissa, kylpylöissä ja uimahalleissa sekä kaikissa … Lue lisää

15.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Minä vuonna on perustettu Viron valtiollinen venäläinen teatteri (Eesti Riiklik Vene Draamateater)? A. 1928 B. 1948 C. 1968 … Lue lisää

8.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Elokuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Kuka on Viron pääministeri? A. Mailis Reps B. Kadri Simson C. Kaja Kallas 2. Kuka kirjoittanut kirjan … Lue lisää

29.7.2021 | Ravintolat

camera icon17
Kesäillan konsertteja ja terassielämää Tallinnan Rotermannin korttelissa ja Telliskivessä – katso kuvat!

Kesäillan konsertteja ja terassielämää Tallinnan Rotermannin korttelissa ja Telliskivessä – katso kuvat!

Rotermannin kortteli  Telliskivi

14.7.2021 | Ravintolat

camera icon18
Katso kuvat: Tallinnan vanhakaupunki herää, kun matkailu elpyy

Katso kuvat: Tallinnan vanhakaupunki herää, kun matkailu elpyy

Tallinnan vanhaankaupunkiin on heinäkuussa tullut matkailijoita ympäri maailmaa. Normaali elämä palaa pikku hiljaa kaupunkiin. Terassit ovat avoinna ja ihmiset … Lue lisää