Tuoretta tietoa Virosta
15.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Minä vuonna on perustettu Viron valtiollinen venäläinen teatteri (Eesti Riiklik Vene Draamateater)?

A. 1928

B. 1948

C. 1968

 

2. Mitkä ovat Viron liput värit ylhäältä alaspäin?

A. Sininen, musta, valkoinen

B. Musta, valkoinen, sininen

C. Sininen, valkoinen, musta

 

3. Mikä on suurin koskaan Virossa pyydetty makean veden kala?

A. Hauki

B. Monni

C. Sampi

 

4. Kuinka paljon vähemmän yöpyi Viron majoituspaikoissa ulkomaalaisia matkailijoita kesäkuussa 2021 kuin kesäkuussa 2019?

A. 48 %

B. 68 %

C. 88 %

 

5. Mikä puolue on mielipidemittausten mukaan 30,4 prosentin kannatuksellaan Viron suurin puolue elokuussa 2021?

A. Reformipuolue

B. Ekre

C. Keskustapuolue

 

6. Missä Viron kaupungissa ovat kadut nimeltä Bensiini, Nafta ja Petrooliumi

A. Narvassa

B. Kundassa

C. Tallinnassa

 

7. Kuinka pitkä oli keskiajalla Tallinnaa ympäröinyt muuri?

A. Noin 2 kilometriä

B. Noin 5 kilometriä

C. Noin 8 kilometriä

 

8. Kenen kuuluisan kirjailijan isä oli kotoisin Virosta?

A. Hermann Hessen

B. Günter Grassin

C. Heinrich Böllin

 

9. Mikä on Virossa tavallisin riistalintu?

A. Teeri

B. Pyy

C. Sinisorsa

 

10. Monta mitalia Viro sai Tokion olympiakisoista?

A. 1

B. 2

C. 3

 

11. Minkä kaupungin nimi oli keskiajalla Arensburg?

A. Kärdlan

B. Pärnun

C. Kuressaaren

 

12. Minkä niminen on arvostettu Virossa valmistettu flyygeli?

A. Kalev

B. Estonia

C. Tallinn

 

Vastaukset: 1. B, 2. A, 3. C, 4. C, 5. A, 6. C, 7. A, 8. A, 9. C, 10. B, 11. C, 12. B

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

12.5.2022 | Ravintolat

Ensi viikonloppuna on Kalamaja-päivät – tapahtumassa on runsaasti monipuolista ohjelmaa koko perheelle

Ensi viikonloppuna on Kalamaja-päivät – tapahtumassa on runsaasti monipuolista ohjelmaa koko perheelle

Tallinna-päivä on 15. toukokuuta, jolloin vietetään kaupungin virallisia syntymäpäiviä. Samaan aikaan myös monet Tallinnan kaupunginosat järjestävät omia tapahtumiaan. 14.–15. … Lue lisää

27.4.2022 | Mainos | Ostokset

camera icon9
Virolaisen, venäläisen ja eurooppalaisen keittiön herkulliset maut odottavat Narvassa

Mainos Virolaisen, venäläisen ja eurooppalaisen keittiön herkulliset maut odottavat Narvassa

Ruokamarkkinat ”Narvan maut” Kevään viimeisenä lauantaina 28.5.2022, kello 12.00–15.00 järjestetään Narvanjoen rannalla, viehättävällä Joaorgin virkistysalueellajo kahdeksatta kertaa vuoden herkullisimmat … Lue lisää

24.4.2022 | Vapaa-aika

Tallinnan Kalatorilla järjestetään kalafestivaali 30. huhtikuuta

Tallinnan Kalatorilla järjestetään kalafestivaali 30. huhtikuuta

Tallinnan Kalatorilla järjestetään lauantaina 30. huhtikuuta ohjelmallinen kalafestivaali. Kalatori sijaitsee lähellä Linnahallia, osoitteessa Kalasadama 5. Kaikille avoin ja ilmainen … Lue lisää

23.4.2022 | Vapaa-aika

Kolme uutta teemareittiä tutustuttavat vierailijat Tallinnan eläintarhan asukkaisiin

Kolme uutta teemareittiä tutustuttavat vierailijat Tallinnan eläintarhan asukkaisiin

Tallinnan eläintarha on laatinut vierailijoilleen kolmekahdesta neljään kilometriä pitkää teemareittiä, jotka tekevät eläintarhakokemuksesta entistä mielenkiintoisemman. Keltainen iltahämärän reitti, oranssi … Lue lisää

13.4.2022 | Vapaa-aika

Liikenne Tallinnan ja Aegnan saaren välillä alkaa toukokuun alussa – laivamatka kestää vain puoli tuntia

Liikenne Tallinnan ja Aegnan saaren välillä alkaa toukokuun alussa – laivamatka kestää vain puoli tuntia

Tallinnan ja kaupungin lähisaarten väliä operoiva Spinnaker OÜ on hankkinut laivastoonsa Vegtind nimeä kantavan katamaraamialuksen. Nopean aluksen ansiosta yhdensuuntainen … Lue lisää

11.4.2022 | Vapaa-aika

Ensi viikonloppuna Virossa ajetaan supercrossin EM-kilpailu

Ensi viikonloppuna Virossa ajetaan supercrossin EM-kilpailu

Supercrossin EM-kilpailu ajetaan 15.–17. huhtikuuta 2022 Etelä-Virossa, Võrun kaupungin lähellä sijaitsevalla Adrenalin Arenalla. Kilpailussa on neljä luokkaa: naiset SX250 … Lue lisää

6.4.2022 | Vapaa-aika

camera icon12
Tarton Ahhaa-tiedekeskus esittelee nyt urheilua

Tarton Ahhaa-tiedekeskus esittelee nyt urheilua

Huhtikuun alussa aukesi Tartossa sijaitsevassa koko perheen Ahhaa-tiedekeskuksessa näyttely ”Ahhaa, liikunta!”. Näyttelyssä on sekä perinteisiä että epätavallisia urheiluun liittyviä … Lue lisää

1.4.2022 | Ostokset

Tallinnassa alkaa huomenna leipäfestivaali

Tallinnassa alkaa huomenna leipäfestivaali

Tallinnan matkustajasataman lähellä sijaitsevassa Kultuurikatlassa on 2.–3. huhtikuuta leipäfestivaali. Festivaali on suunnattu kaikille hyvän ruoan ystäville, jotka ovat kiinnostuneita … Lue lisää