Tuoretta tietoa Virosta
15.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Minä vuonna on perustettu Viron valtiollinen venäläinen teatteri (Eesti Riiklik Vene Draamateater)?

A. 1928

B. 1948

C. 1968

 

2. Mitkä ovat Viron liput värit ylhäältä alaspäin?

A. Sininen, musta, valkoinen

B. Musta, valkoinen, sininen

C. Sininen, valkoinen, musta

 

3. Mikä on suurin koskaan Virossa pyydetty makean veden kala?

A. Hauki

B. Monni

C. Sampi

 

4. Kuinka paljon vähemmän yöpyi Viron majoituspaikoissa ulkomaalaisia matkailijoita kesäkuussa 2021 kuin kesäkuussa 2019?

A. 48 %

B. 68 %

C. 88 %

 

5. Mikä puolue on mielipidemittausten mukaan 30,4 prosentin kannatuksellaan Viron suurin puolue elokuussa 2021?

A. Reformipuolue

B. Ekre

C. Keskustapuolue

 

6. Missä Viron kaupungissa ovat kadut nimeltä Bensiini, Nafta ja Petrooliumi

A. Narvassa

B. Kundassa

C. Tallinnassa

 

7. Kuinka pitkä oli keskiajalla Tallinnaa ympäröinyt muuri?

A. Noin 2 kilometriä

B. Noin 5 kilometriä

C. Noin 8 kilometriä

 

8. Kenen kuuluisan kirjailijan isä oli kotoisin Virosta?

A. Hermann Hessen

B. Günter Grassin

C. Heinrich Böllin

 

9. Mikä on Virossa tavallisin riistalintu?

A. Teeri

B. Pyy

C. Sinisorsa

 

10. Monta mitalia Viro sai Tokion olympiakisoista?

A. 1

B. 2

C. 3

 

11. Minkä kaupungin nimi oli keskiajalla Arensburg?

A. Kärdlan

B. Pärnun

C. Kuressaaren

 

12. Minkä niminen on arvostettu Virossa valmistettu flyygeli?

A. Kalev

B. Estonia

C. Tallinn

 

Vastaukset: 1. B, 2. A, 3. C, 4. C, 5. A, 6. C, 7. A, 8. A, 9. C, 10. B, 11. C, 12. B

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

5.9.2021 | Vapaa-aika

Syyskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Syyskuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Mikä on Viron uuden presidentin nimi? A. Siim Kallas B. Jyri Ratas C. Alar Karis 2. Mikä … Lue lisää

2.9.2021 | Ostokset

Tallinna rajoittaa syyskuusta alkaen alkoholin myyntiä yöllä

Tallinna rajoittaa syyskuusta alkaen alkoholin myyntiä yöllä

Tallinna rajoittaa öistä alkoholimyyntiä syyskuusta alkaen. Arkipäivinä ei alkoholia saa Tallinnassa myydä aamukahdesta kuuteen ja viikonloppuisin aamukolmesta seitsemään. ”Tallinnan … Lue lisää

29.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Elokuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Kuinka monta vuotta on Viron presidentin toimikausi? A. Neljä B. Viisi C. Kuusi 2. Minä vuonna ristiritarit … Lue lisää

27.8.2021 | Ravintolat

Kahdesti rokotetut suomalaiset pääsevät Virossa helposti tapahtumiin ja ravintoloihin, koska Omakannan rokotustodistus oikeuttaa sisäänpääsyyn – Ilman koronatodistusta sisään ei pääse

Kahdesti rokotetut suomalaiset pääsevät Virossa helposti tapahtumiin ja ravintoloihin, koska Omakannan rokotustodistus oikeuttaa sisäänpääsyyn – Ilman koronatodistusta sisään ei pääse

26. elokuuta alkaen on Virossa jokaisen esitettävä koronatodistus urheilutapahtumissa ja -kilpailuissa, harrastustapahtumissa, yleisissä saunoissa, kylpylöissä ja uimahalleissa sekä kaikissa … Lue lisää

8.8.2021 | Vapaa-aika

Elokuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Elokuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Kuka on Viron pääministeri? A. Mailis Reps B. Kadri Simson C. Kaja Kallas 2. Kuka kirjoittanut kirjan … Lue lisää

29.7.2021 | Ravintolat

camera icon17
Kesäillan konsertteja ja terassielämää Tallinnan Rotermannin korttelissa ja Telliskivessä – katso kuvat!

Kesäillan konsertteja ja terassielämää Tallinnan Rotermannin korttelissa ja Telliskivessä – katso kuvat!

Rotermannin kortteli  Telliskivi

25.7.2021 | Vapaa-aika

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Heinäkuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Mistä Viron kaupungissa on paikka nimeltä Afrikan ranta (Aafrika rand)? A. Haapsalusta B. Pärnusta C. Kuressaaresta 2. … Lue lisää

14.7.2021 | Ravintolat

camera icon18
Katso kuvat: Tallinnan vanhakaupunki herää, kun matkailu elpyy

Katso kuvat: Tallinnan vanhakaupunki herää, kun matkailu elpyy

Tallinnan vanhaankaupunkiin on heinäkuussa tullut matkailijoita ympäri maailmaa. Normaali elämä palaa pikku hiljaa kaupunkiin. Terassit ovat avoinna ja ihmiset … Lue lisää