Tuoretta tietoa Virosta
5.12.2021 | Vapaa-aika

Joulukuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Joulukuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mikä on joulupukki Viroksi?

A. Jõulupukk

B. Jõuluvana

C. Näärivana

 

2. Kuka on Tallinnan kaupunginjohtaja?

A. Taavi Aas

B. Edgar Savisaar

C. Mihhail Kõlvart

 

3. Kuinka monta metriä on Viron maaperän keskimääräinen korkeus merenpinnasta?

A. Noin 50

B. Noin 100

C. Noin 150

 

4. Mikä maa hallitsi Etelä-Viroa vuosina 1561–1629?

A. Ruotsi

B. Preussi

C. Puola

 

5. Mikä on joulukuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Näärikuu

B. Jõulukuu

C. Kuusekuu

 

6. Minkä vuoden joulukuussa kommunistit yrittivät vallankaappausta Virossa?

A. 1924

B. 1931

C. 1938

 

7. Kuinka monta jokea ja puroa laskee Peipsijärveen?

A. 37

B. 137

C. 237

 

8. Kuinka suuri oli työttömyysprosentti Virossa vuoden 2021 kolmannella vuosineljänneksellä?

A. 5,7

B. 7,7

C. 9,7

 

9. Kuka on ralliautoilija Ott Tänakin manageri?

A. Timo Jouhki

B. Markko Märtin

C. Juha Kankkunen

 

10. Mihin sotaan joutuivat monet virolaismiehet vuosina 1904–1905?

A. Venäjän-Japanin sotaan

B. Krimin sotaan

C. Ensimmäiseen maailmansotaan

 

11. Mikä on Läänemaan maakuntakeskus?

A. Pärnu

B. Haapsalu

C. Vormsi

 

12. Mikä maa tunnusti ensimmäisenä Viron uudelleen itsenäistymisen elokuussa 1991?

A. Suomi

B. Ruotsi

C. Islanti

 

Vastaukset: 1. B, 2. C, 3. A, 4. C, 5. B, 6. A, 7. C, 8. A, 9. B, 10. A, 11. B, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta
Haapsalu Islanti joulupukki jõuluvana Markko Märtin Mihhail Kõlvart Peipsijärvi Pärnu

13.5.2026 | Kulttuuri

Karlovan päivät Tartossa

Karlovan päivät Tartossa

Karlova on kaupunginosa aivan Tarton keskustan eteläpuolella, ja se on ainutlaatuinen koko Euroopassa. Alueella on vahva yhteisöhenki, jota juhlistetaan … Lue lisää

12.5.2026 | Ravintolat

Suuri Tallinnan Ruokakatu 2026

Suuri Tallinnan Ruokakatu 2026

Suuri Tallinnan Ruokakatu eli Tallinn Street Food Festival on kolmipäiväinen ulkoilmatapahtuma, joka järjestetään 22.–24.5. jo kuudennetta kertaa Tallinnan Laululavalla. … Lue lisää

9.5.2026 | Vapaa-aika

camera icon5
Pidä lapset liikkeellä lomalla – viihdyttäviä kohteita koko perheelle

Pidä lapset liikkeellä lomalla – viihdyttäviä kohteita koko perheelle

Loma Virossa on erinomainen valinta lapsiperheelle, mutta vaikka maasta löytyy satoja laadukkaita leikkipuistoja, koko lomaa ei ehkä kannata viettää … Lue lisää

5.5.2026 | Vapaa-aika

Romurallia yläilmoissa

Romurallia yläilmoissa

Itä-Virumaalla, Jõhvistä Tarttoon vievän maantien varrella Väike-Pungerjassa järjestetään lauantaina 9.5. romuralli paikassa, joka on hieman sivussa kaupungeista mutta ainutlaatuinen … Lue lisää

23.4.2026 | Vapaa-aika

Kromin kiiltoa ja V8:n murinaa Laululavalla

Kromin kiiltoa ja V8:n murinaa Laululavalla

Vapunpäivä eli 1.5. on Virossa muodostunut jo perinteikkääksi amerikkalaisten autojen harrastajien kaudenavajaispäiväksi. Tänä vuonna avajaisia vietetään aiempaa näyttävämmin, koko … Lue lisää

22.4.2026 | Vapaa-aika

Rattafest 2026 -pyöräilyfestivaali

Rattafest 2026 -pyöräilyfestivaali

Rattafest 2026 on monipäiväinen festivaalihenkinen retkipyöräily- ja ulkoilmatapahtuma, joka järjestetään luonnonkauniilla Setomaan alueella Kaakkois-Virossa. Tapahtuma on suunniteltu olemaan enemmän … Lue lisää

3.4.2026 | Luonto

Kevättapahtumia viherpeukaloille

Kevättapahtumia viherpeukaloille

Kevään ja alkukesän aikana Virossa järjestetään lukuisia inspiroivia tapahtumia puutarhan ja viherrakentamisen ystäville. Ne, jotka ovat tottuneet pitämään Türin … Lue lisää

27.3.2026 | Vapaa-aika

Pyörämatkalle Viroon Komootin ja tv-sarjan opastuksella

Pyörämatkalle Viroon Komootin ja tv-sarjan opastuksella

Maastoltaan pääosin tasainen ja välimatkoiltaan lyhyt Viro on hyvä pyörämatkailukohde. Monet maahan esimerkiksi Suomesta ja Ruotsista saapujat ottavat oman … Lue lisää