5.12.2021 | Vapaa-aika
Joulukuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!
Kuva Andrei Chertkov

1. Mikä on joulupukki Viroksi?
A. Jõulupukk
B. Jõuluvana
C. Näärivana
2. Kuka on Tallinnan kaupunginjohtaja?
A. Taavi Aas
B. Edgar Savisaar
C. Mihhail Kõlvart
3. Kuinka monta metriä on Viron maaperän keskimääräinen korkeus merenpinnasta?
A. Noin 50
B. Noin 100
C. Noin 150
4. Mikä maa hallitsi Etelä-Viroa vuosina 1561–1629?
A. Ruotsi
B. Preussi
C. Puola
5. Mikä on joulukuun vanha kansanomainen nimi viroksi?
A. Näärikuu
B. Jõulukuu
C. Kuusekuu
6. Minkä vuoden joulukuussa kommunistit yrittivät vallankaappausta Virossa?
A. 1924
B. 1931
C. 1938
7. Kuinka monta jokea ja puroa laskee Peipsijärveen?
A. 37
B. 137
C. 237
8. Kuinka suuri oli työttömyysprosentti Virossa vuoden 2021 kolmannella vuosineljänneksellä?
A. 5,7
B. 7,7
C. 9,7
9. Kuka on ralliautoilija Ott Tänakin manageri?
A. Timo Jouhki
B. Markko Märtin
C. Juha Kankkunen
10. Mihin sotaan joutuivat monet virolaismiehet vuosina 1904–1905?
A. Venäjän-Japanin sotaan
B. Krimin sotaan
C. Ensimmäiseen maailmansotaan
11. Mikä on Läänemaan maakuntakeskus?
A. Pärnu
B. Haapsalu
C. Vormsi
12. Mikä maa tunnusti ensimmäisenä Viron uudelleen itsenäistymisen elokuussa 1991?
A. Suomi
B. Ruotsi
C. Islanti
Vastaukset: 1. B, 2. C, 3. A, 4. C, 5. B, 6. A, 7. C, 8. A, 9. B, 10. A, 11. B, 12. C
The Baltic Guiden tuoreita uutisia
Lue lisää samasta aiheestaHaapsalu
Islanti
joulupukki
jõuluvana
Markko Märtin
Mihhail Kõlvart
Peipsijärvi
Pärnu
4.2.2026 | Vapaa-aika
Yksi, kaksi, kolme – Euroopan saunamaraton!
Perjantaina vietetään Etelä-Viron Otepäällä 15. Euroopan saunamaratonin avajaisriehaa, tosin tiettävästi ilman vöyriläisen saunatrion osanottoa. Maratonin osaltahan kyse on lauantaina … Lue lisää
31.1.2026 | Vapaa-aika
Sateenkaarielämää Tallinnan yössä
Yksi läheisimmistä ystävistäni jo neljännesvuosisadan ajalta on suomalainen nainen nimeltään Pirkko. Hän vierailee Virossa noin kahdesti vuodessa, ja yhteinen … Lue lisää
23.1.2026 | Vapaa-aika
Tarton hiihtomaraton on hyvin aikataulussaan
Lähes ikoninen Tarton hiihtomaraton järjestetään odotusten mukaisesti 14.–15.2., kiitos viime viikkojen erinomaisten talvisten sääolojen. Tämän maailmanlaajuisesti tunnetun hiihtotapahtuman päämatka … Lue lisää
11.1.2026 | Vapaa-aika
Riemuitse Viron talvesta
Viro on talvisin todellinen matkailijan ihmemaa. Lumeen kietoutuneet mäntymetsät, jäätyneet suot, maastohiihto ja laskettelu… mistä kannattaisikaan aloittaa, jos haluaa … Lue lisää
4.1.2026 | Vapaa-aika
Yhdistetyn MC-osakisat Otepäällä
Talviurheilun ystävät tietävät, missä Otepää sijaitsee ja mistä paikkakunta on tunnettu: maastohiihdosta! Ensi viikonvaihteessa, 9.-11.1. yhdistetyn maailmancup-osakilpailu järjestetään juurikin … Lue lisää
23.12.2025 | Vapaa-aika
Anna lahjaksi ratsastuslahjakortti
Jos mietit mitä antaa lahjaksi ystävällesi tai perheenjäsenellesi, se voisi olla tänä vuonna ratsastuslahjakortti. Jõgevamaalla sijaitsee viehättävä hevostila Metsapiiga … Lue lisää
21.12.2025 | Vapaa-aika
Tarvitsetko taukoa lapsista?
Lomat voivat olla stressaavia etenkin silloin, kun matkustetaan koko perheen voimin. Koululäksyjä ei ole ja lapset saattavat pitkästyä. Sinäkin … Lue lisää
10.12.2025 | Vapaa-aika
Alpakkatila joulun tunnelmissa
Pärnun lähistöllä sijaitseva Viron suurin alpakkafarmi järjestää 13.–14.12. viikonloppuna koko perheen joulutapahtuman. Suloisen pörröiset alpakat ja tilan muut eläimet … Lue lisää