Värsked uudised Soomest

„The Best Guide for visiting Finland“

Como


18. detsember 2013

Como

Lõuna paiku Comosse sattudes ning isuäratavate suupistetega buffee’d ja interjööri uurides võib rahuldustundega lauda istuda ja Itaalia köögikunsti austamisele pühenduda.

Selles restoran-vinoteegis on äärmiselt meeldiv ja heas mõttes konservatiivselt itaaliapärane sisekujundus. Ruumile annavad õdusa ilme ruudulise kattega diivanid ja toolid ning ehtsate nugade-kahvlitega lambivarjud. Osa laudu asub stiliseeritud verandal.

Lõunasöögi ajal kuulub Comos iga toidu juurde vaba juurdepääs buffee’le, mis sisaldab rikkalikult hõrgutisi alates artišokkidest ja päikesekuivatatud tomatitest kuni mitmete oliivisortideni. Peale selle veel salaami, tuunikala, grissini’d ning suur valik oliiviõlisid ja kastmeid. Ja kõige lõpuks muidugi vesi, kohv ja magustoidud.

Lõunaks pakutakse raguud, risotot, pitsat ja liha. Hinnad ulatuvad 9.70–15 euroni. Mina jõuan kohale pärast kella kolme päeval ja seega tuleb toidud valida à la carte menüüst. See on üsna napp ja klassikalise sisuga: antipasti, pitsad, pasta, risoto, soojad toidud ja desserdid. Veinikaart meelitab kaunikõlaliste Itaalia nimetustega.

Valin pastaroa – traditsioonilised Piemonte ravioolid ja Como restorani vorstikesed (16 eurot). Väiksemõõdulised hakklihatäidisega ravioolid tuuakse lauda koos koduste, veidi maksamaitseliste vorstikestega. Lisaks maitsetaimed ja Parmesani juust. Maitsed on väga pehmed, mis peaks meeldima koduste toitude austajatele, kuid võivad pisikese pettumuse valmistada neile, kes eelistavad väljendusrikkamat toitu.

Kõige populaarsem magustoit, nagu kinnitab kelner, on šokolaadikook (9 eurot), millel on igati aušokolaadimaitse. Jäätisepallile on aga lisatud maitseaineid, muu hulgas kaneeli. Ja kuigi idee on igati arusaadav, oleks tavaline vanilje-šokolaad siiski rohkem omal kohal olnud. See-eest on suurepärane lisand hõõrutud maasikad sarapuupähklitega.

KUIDAS LEIDA?

Como Ristorante & Vinoteca

Simonkatu 8, kaubanduskeskus Forum, Helsingi

Vaata kaardilt

 

Pühapäeviti suletud.

TEKST JA FOTOD JEVGENIA GORSKI

Vahemere saareke

Vahemere saareke

Hiljuti avatud bistroo Krog Madame on laheda sisekujunduse ja vaheldusrikka menüüga Vahemeremaade stiilis söögikoht.    Esimene mulje kutsub sisenema: bistroo […]

14. jaanuar 2016

Sušibuum Helsingis

Sušibuum Helsingis

Jah, suširestorane on Soome pealinnas palju ja need on pea alati rahvast tulvil. Kõikjal pakutakse tõeliselt head sušit ning mitmel […]

13. jaanuar 2016

Tšehhipäraselt

Tšehhipäraselt

Tšehhi restoran Vltava hiilgab väga hea õllevaliku ja õllekõrvasega.   Muide, peale õlle pakutakse Vltavas tõeliselt laia valikut muidki alkohoolseid […]

08. juuli 2015

Muusika saatel

Muusika saatel

Vaatamata sellele, et soomlased on põhjarahvas (aga võib-olla just selle tõttu), avavad kõik endast lugupidavad söögikohad oma terrassid juba varakevadel. […]

16. juuni 2015

Tärnidega võileib

Tärnidega võileib

Street Gastro pakub suurepäraseid sändvitše kõrgköögi kokkadelt.   Street Gastrot peetakse üheks Helsingi gastronoomilisteks vaatamisväärsuseks. Enne omaenda väikese tänavatoiduketi avamist töötasid […]

08. oktoober 2014

Päikeseline pool

Päikeseline pool

Gastro NOM on särav näide sellest, kuidas on võimalik nautida ülimaitsvat tänavatoitu stiilse restorani katuse all.   Ehkki ühest küljest […]

22. september 2014

Soome stiilis

Soome stiilis

Eino on kohaliku köögi hõrgutisi pakkuv pubi-restoran, kus toit valmib lähiümbruskonnast saadud hooajalisest toorainest. Näiteks on pakutav kala välja tõmmatud […]

20. juuni 2014

Kasulik kiirsöögikoht

Kasulik kiirsöögikoht

Kui just kindlalt ei tea, et siin asub restoran nimega Beefy Queen Jambo, võib sellest lihtsalt mööda kõndida. Samas on […]

17. juuni 2014