Como
Lõuna paiku Comosse sattudes ning isuäratavate suupistetega buffee’d ja interjööri uurides võib rahuldustundega lauda istuda ja Itaalia köögikunsti austamisele pühenduda.
Selles restoran-vinoteegis on äärmiselt meeldiv ja heas mõttes konservatiivselt itaaliapärane sisekujundus. Ruumile annavad õdusa ilme ruudulise kattega diivanid ja toolid ning ehtsate nugade-kahvlitega lambivarjud. Osa laudu asub stiliseeritud verandal.
Lõunasöögi ajal kuulub Comos iga toidu juurde vaba juurdepääs buffee’le, mis sisaldab rikkalikult hõrgutisi alates artišokkidest ja päikesekuivatatud tomatitest kuni mitmete oliivisortideni. Peale selle veel salaami, tuunikala, grissini’d ning suur valik oliiviõlisid ja kastmeid. Ja kõige lõpuks muidugi vesi, kohv ja magustoidud.
Lõunaks pakutakse raguud, risotot, pitsat ja liha. Hinnad ulatuvad 9.70–15 euroni. Mina jõuan kohale pärast kella kolme päeval ja seega tuleb toidud valida à la carte menüüst. See on üsna napp ja klassikalise sisuga: antipasti, pitsad, pasta, risoto, soojad toidud ja desserdid. Veinikaart meelitab kaunikõlaliste Itaalia nimetustega.
Valin pastaroa – traditsioonilised Piemonte ravioolid ja Como restorani vorstikesed (16 eurot). Väiksemõõdulised hakklihatäidisega ravioolid tuuakse lauda koos koduste, veidi maksamaitseliste vorstikestega. Lisaks maitsetaimed ja Parmesani juust. Maitsed on väga pehmed, mis peaks meeldima koduste toitude austajatele, kuid võivad pisikese pettumuse valmistada neile, kes eelistavad väljendusrikkamat toitu.
Kõige populaarsem magustoit, nagu kinnitab kelner, on šokolaadikook (9 eurot), millel on igati aušokolaadimaitse. Jäätisepallile on aga lisatud maitseaineid, muu hulgas kaneeli. Ja kuigi idee on igati arusaadav, oleks tavaline vanilje-šokolaad siiski rohkem omal kohal olnud. See-eest on suurepärane lisand hõõrutud maasikad sarapuupähklitega.
KUIDAS LEIDA?
Como Ristorante & Vinoteca
Simonkatu 8, kaubanduskeskus Forum, Helsingi
Pühapäeviti suletud.
TEKST JA FOTOD JEVGENIA GORSKI
Lue lisää samasta aiheesta