Tärnidega võileib
Street Gastro pakub suurepäraseid sändvitše kõrgköögi kokkadelt.
Street Gastrot peetakse üheks Helsingi gastronoomilisteks vaatamisväärsuseks. Enne omaenda väikese tänavatoiduketi avamist töötasid kokad Pertti ja Pasi kõrgkööki viljelevates restoranides, mille seas olid ka Michelini tärnidega pärjatud Olo ja Chez Dominique. Street Gastro avamise otsuse taga oli soov viia läbi revolutsioon tänavatoidu valdkonnas ja ühtlasi pakkuda võileibu gurmaanidele.
Hommikud algavad siin saiakeste küpsetamisega ning see järel tehakse neist tellija soovil kaksikvõileibu. Tooraineks on kõige värskem roheline kraam ning kokkade endaloodud retseptide järgi marineeritud mitut sorti liha ja kastmed. Aga neist asjust teavad Pertti ja Pasi nii mõndagi.
Mina astun Street Gastrosse Albertinkatul: meeldiv moodne ruum, igal laual, mõistagi tasuta, pudel vett – vee pealt saab Helsingis kõvasti kokku hoida. Peale selle pakutakse siin väikest valikut karastusjooke ja mitut sorti kohvi. Näiteks võib proovida mahelimonaadi ja minu greibimahl meenutas vägagi ise kodus pressitud mahla.
Mis puutub kaksikvõileibadesse (9 eurot), siis võib valida seavõi loomaliha, kana või taimetoidu vahel. Ja peale selle lisatakse võileivale niikuinii veel ohtralt köögivilju, mida täiendavad suurepärased kastmed.
Niisiis, valin kanasändvitši ja see sisaldab veel marineeritud tomateid, värsket kurki, salatit, koriandrit, köömnetega jogurtit ning majoneesi karamellitud sibulaga. Kaksikvõileib on hiiglaslik, täidis kerge ja väga värske.
KUIDAS LEIDA?
Street Gastro
Katariinankatu 4/Sofiankatu 3, Helsingi
Lue lisää samasta aiheesta