Soome stiilis
OOME SEADUSTE KOHASELT EI TOHI BAARIDES JA RESTO RANIDES KANGET ALKOHOLI 22% VOL MÜÜA KORRAGA ROHKEM KUI 40 CL.
Eino on kohaliku köögi hõrgutisi pakkuv pubi-restoran, kus toit valmib lähiümbruskonnast saadud hooajalisest toorainest. Näiteks on pakutav kala välja tõmmatud Saimaast.Restoran asub päris Mikkeli südames turuplatsil, kaubanduskeskuse Stella kõrval. Eino sisustus viitab pigem pubile, igal juhul ei ole tegemist mingi toretseva restoraniga. Pilku püüab väikeste riiulivahedega seinasuurune kapp, mille klaasi taga ridamisi pudeleid ja õllekruuse. Asi on nimelt nii, et siin võib osta terve pudeli alkoholi ja panna see omanimelisse sahtlisse. Järgmine kord kõrtsi tulles tehakse kapp lahti ja valatakse kliendile uus klaasitäis alkoholi tema isiklikust pudelist. Arusaadavalt kujuneb kõrtsikülastus niimoodi palju soodsamaks.
Muide, Einos pakutakse kohaliku pruulikoja õlut. Elegantsetes õllepudelites (disain on patenditud!) peitub nelja sorti õlut – nii tumedat kui heledat. Mulle meeldis orgaaniline ale, mis oli maheda maitse ja vaevuaimatava lillearoomiga. Kolleeg kiitis jõulisema iseloomuga tumedat õlut.
Menüü on üsna lühike, kuid mitmekülgne ja rahuldustpakkuv. Võileivad on täisteraleivast, pakutakse ka gluteenivaba leiba. Kokkuvõttes on valik suur: kala, steigid, talleliha, kana, maks, forschmack, tavapärane grill-liha, eraldi lastemenüü. Portsjonid on soomepäraselt suured.
Minu grillitud lõhe (21.90 eurot) oli meeldivalt vürtsikas, selle kõrvale serveeriti orsotto’t (risotolaadne toit odrakruupidest) tillukeste seente ja ahjupeediga. Kolleeg valis traditsioonilise lõhe- supi (suur portsjon 12.80 eurot). Meeldiva kreemja konsistentsiga supis ujusid pisikesed kartulid ja suured lõhetükid – umbes nagu supp ja praad korraga.
Lõunaajal pakutakse päevapraadi, mille hind jääb vahemikku 10−14 eurot. Sel päeval, kui meie Einosse sattusime, oli päevapraeks soomelik kartulipuder grillvorstitükkidega.
KUIDAS LEIDA?
TEKST JEVGENIA GORSKI, FOTO ANDREI CHERTKOV
Lue lisää samasta aiheesta