Skandinaavia stiilis
Passio on suurepärase köögi ja kohalikust pruulikojast tuleva õllega uus söögikoht.
Sissepääsu juures teadustab reklaam, et siin pakutakse päevarooga, Passio enda väikse pruulikoja õlut ja väga head veini. Ruumid on sisustatud läbinisti skandinaavialikus stiilis: kõrged aknad, tumedad seinad ja suuri rohelisi veinipudeleid meenutavad lambid. Radiaatorid ja veel mõned detailid on värvitud hõbedaseks ning kõige selle juurde kuuluvad tärgeldatud laudlinad ja klassikaliselt kaetud lauad.Menüü ei ole pikk, kuid roogade nimetused kõlavad nii isuäratavalt, et tahaks kõiki proovida. Eriti arvestades kelnerite paljutõotavat tervituslauset: „Meil pakutakse väga head nüüdisaegset Skandinaavia kööki!“. Näiteks võib tellida lillkapsasalatit, sibulasuppi, Brie juustu täidisega ravioolisid, metssealiha artišokkidega tumeda õlle kastmes, lambaliha punase kapsa ja küüslauguga või päevapraadi samal päeval püütud kalast.
Mina jõin lihtsalt kohvi ja sõin magustoitu. Late (3.50 eurot) osutus tõesti suurepäraseks. Nagu ka šokolaadidessert porteri ja piparmündiga (10 eurot). Tegemist oli kondiitrikunsti tõelise suursaavutusega: ameerikapärane pähklišokolaadikook porterilisandiga, šokolaadipuru, piparmündijäätis, vaarikavaht, vaarikad, pisut beseed ja kirsikaste… „Järgmine kord proovige kohvi asemel porterit, tume õlu täiendab koogi maitset ideaalselt,“soovitabkelnervandenõulase toonil. Personal on vägagi suhtlusaldis ning räägib meeleldi restorani köögipoolest.
Kokkuvõtteks võib öelda, et kõik on lihtne ning samas tänapäevane ja stiilne – seda nii interjööri kui toidu poolest.
KUIDAS LEIDA?
Passio, Kalevankatu 13, Helsingi
Avatud T–N 16–24, R 16–01, L 13–01, P 13–21
TEKST JA FOTO JEVGENIA GORSKI
Lue lisää samasta aiheesta