Kuulsa kondiitri juures
Karl Fazeri kohviku külastus on alati väike kulinaarne seiklus.
Esiteks juba selle pärast, et sisenejat võtab vastu 120 aasta tagune autentne interjöör, mis on imekombel edukalt meie päevini jõudnud. Täiesti õige, kuulus kondiiter Karl Fazer asutas oma kohviku juba 1891. aastal! Ja teiseks, nagu neil ammustel aegadel, nii on ka täna selle Helsingi kuulsaima kohviku põhimõte jäänud samaks: pakkuda külastajale midagi nii head, et sellest jääks mällu unustamatu maitseelamus.
Mis maksab juba ainuüksi selle kohviku firmakakao! Isegi selle valmistamine jätab kustumatu mulje:teile pruulitakse ehtne tihe vedel šokolaad, serveeritakse suures kruusis, millega käivad eraldi nõudes kaasas veel kuum piim, vahukoor ja šokolaadikommid. Külastajale jääb lõbu valada piim kuuma šokolaadi sisse, segada, lisada vahukoor ja asuda jooki nautima. Maksab selline kakaoelamus 6.90 €.
Loomulikult ei ole see veel kõik, sest saadaval on suur valik magusaid ja soolaseid küpsetisi, erinevaid kohvisorte ja teesid. Saiakesed, koogid või torditükk maksavad 3.50–7 eurot. Kitsejuustu-, lõhe- või krevetivõileibu pakutakse hinnaga 5–9.30 eurot tükk. Võrratud värsked ja kerged salatid – lõhega, kanaga, krevettidega, kitsejuustuga – maksavad umbes 10 eurot. Lõuna ajal võib tellida erinevaid suppe, mille juurde pakutakse suurt valikut mitmesuguseid küpsetisi. Ka hommikueinetele on mõeldud ja nädalavahetustel oodatakse rahvast brantšile.
Enesestki mõista tegutseb kohviku juures ka pood, kust saab kaasa osta mitte ainult komme, vaid ka mitut sorti leiba. Siinsamas klaasvitriini taga valmistab aga šokolaadimeister käsitsi kulinaarseid šedöövreid.
KUIDAS LEIDA?
Karl Fazer Cafe. Kluuvikatu 3, Helsingi
TEKST JEVGENIA GORSKI, FOTO ANDREI CHERTKOV
Lue lisää samasta aiheesta