Tuoretta tietoa Virosta
14.2.2021 | Viro

ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Minä vuonna Tarton yliopisto muutettiin vironkieliseksi?

A. 1809

B. 1919

C. 1991

 

2. Mistä kirjailija Juhan Smuul oli kotoisin?

A. Hiidenmaalta

B. Kihnun saarelta

C. Muhun saarelta

 

3. Mikä on vuoden eläin Virossa vuonna 2021?

A. Hiiri

B. Rotta

C. Päästäinen

 

4. Mikä seuraavista Viron puolueista ei ole maan hallituksessa?

A. Sosiaalidemokraatit

B. Keskustapuolue

C. Reformipuolue

 

5. Mikä on helmikuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Talvekuu

B. Lumekuu

C. Küünlakuu

 

6. Kuinka leveä on Viro (idästä länteen)?

A. Noin 125 kilometriä

B. Noin 250 kilometriä

C. Noin 350 kilometriä

 

7. Kuinka suuri oli työttömyys Virossa vuoden 2020 kolmannella vuosineljänneksellä?

A. 3,7 prosenttia

B. 7,7 prosenttia

C. 11,7 prosenttia

 

8. Kuka oli vuosina 1990–1992 Edgar Savisaaren hallituksen ulkoministeri?

A. Lennart Meri

B. Arnold Rüütel

C. Siim Kallas

 

9. Mitä kaupunkia kutsutaan Viron sydämekseksi?

A. Pärnua

B. Paidea

C. Narvaa

 

10. Kuinka paljon merenpinnan yläpuolelle kohoaa Viron korkein paikka, Suur Munamägi?

A. 318 metriä

B. 818 metriä

C. 1 318 metriä

 

11. Kuka on Viron pääministeri?

A. Jüri Ratas

B. Mailis Reps

C. Kaja Kallas

 

12. Milloin on Tallinna ensimmäisen kerran mainittu kirjallisesti?

A. Vuonna 1154

B. Vuonna 1354

C. Vuonna 1654

 

 

Vastaukset: 1. B, 2. C, 3. B, 4. A, 5. C, 6. C, 7. B, 8. A, 9. B, 10. A, 11. C, 12. A

 

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

24.2.2021 | Viro

Paljon onnea 103-vuotias Viro!

Paljon onnea 103-vuotias Viro!

  Viro julistautui itsenäiseksi Venäjästä 24. helmikuuta 1918. Tämä oli mahdollista, koska Venäjän armeija ja koko imperiumin valtakoneisto romahtivat ensimmäisen … Lue lisää

23.2.2021 | Viro

Viron koronatilanne 23.2.2021: 962 uutta tartuntaa, rokotteen on saanut 64 508 ihmistä

Viron koronatilanne 23.2.2021: 962 uutta tartuntaa, rokotteen on saanut 64 508 ihmistä

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 962 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Eniten uusia tartuntoja todettiin Harjun … Lue lisää

22.2.2021 | Viro

ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

  1. Kuka nimitettiin Viron vapaussodan alussa 1918 Viron sotaväen ylipäälliköksi? A. Jaan Poska B. Johan Laidoner C. Aleksander Einseln … Lue lisää

21.2.2021 | Viro

Helmikuussa kasvoi Reformipuolueen ja Ekren kannatus

Helmikuussa kasvoi Reformipuolueen ja Ekren kannatus

  Tutkimuslaitos Kantar Emorin 11.2.–15.2.2021 välisenä aikana tekemän mielipidemittauksen mukaan helmikuussa kasvoi Reformipuolueen ja Viron konservatiivisen kansanpuolueen Ekren kannatus. Keskustapuolueen, … Lue lisää

19.2.2021 | Viro

Viron koronatilanne 19.2.2021: 952 uutta tartuntaa, rokotteen on saanut 57 543 ihmistä

Viron koronatilanne 19.2.2021: 952 uutta tartuntaa, rokotteen on saanut 57 543 ihmistä

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 952 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Viron koronatilanne on huonontunut nopeasti. … Lue lisää

17.2.2021 | Viro

Majoittujien määrä laski rajusti vuonna 2020 – Myös hinnat laskivat

Majoittujien määrä laski rajusti vuonna 2020 – Myös hinnat laskivat

  Koronaepidemia ja -rajoitukset laskivat viime vuonna rajusti Viron majoituspaikkojen vierasmääriä. Vuonna 2020 yöpyi Viron majoituspaikoissa noin 2 miljoonaa vierasta. … Lue lisää

16.2.2021 | Viro

Tiukemmat koronarajoitukset voimaan Saarenmaalle – Harrastustoiminta kielletään vähintään kahden viikon ajaksi

Tiukemmat koronarajoitukset voimaan Saarenmaalle – Harrastustoiminta kielletään vähintään kahden viikon ajaksi

  Sunnuntaina 14.2. teki Saarenmaan koronakriisiryhmä päätöksen kieltää harrastustoiminta sisätiloissa Saarenmaan kunnassa. Kielto koskee sekä nuorten että aikuisten harrastuksia, kertoi … Lue lisää

15.2.2021 | Viro

Viron koronatilanne 15.2.2021: 412 uutta tartuntaa, rokotteen on saanut 46 154 ihmistä

Viron koronatilanne 15.2.2021: 412 uutta tartuntaa, rokotteen on saanut 46 154 ihmistä

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 412 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Eniten uusia tartuntoja todettiin Tallinnassa … Lue lisää

Suunnittele tulevia matkoja valtavan juttuarkistomme avulla.

Pidä Viro mielessä!

Mene juttuarkistoon PDF
Sulge