Tuoretta tietoa Virosta
22.2.2021 | Viro

ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Külli Kittus / Unsplash

ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuka nimitettiin Viron vapaussodan alussa 1918 Viron sotaväen ylipäälliköksi?

A. Jaan Poska

B. Johan Laidoner

C. Aleksander Einseln

 

2. Mikä seuraavista saarista on pinta-alaltaan pienin?

A. Muhu

B. Saaremaa

C. Hiidenmaa

 

3. Kuinka monta kaupunkia on Virossa?

A. 15

B. 18

C. 23

 

4. Mikä yhtye esiintyy 21.07.2021 Tallinnan laululavalla?

A. Eppu Normaali

B. Rammstein

C. Kiss

 

5. Mikä on Virossa vuoden keskimääräinen lämpötila?

A. -2

B. +2

C. +5

 

6. Mikä on Viron asukasluku?

A. 1 029 460

B. 1 329 460

C. 1 529 460

 

7. Minkä niminen on kuuluisa virolainen hiihtokilpailu?

A. Tarton maraton

B. Narvaloppet

C. Otepään suurhiihto

 

8. Kenelle pyhimykselle ristiritarit pyhittivät 1200-luvun alussa valloittamansa Viron?

A. Tuomas Akvinolaiselle

B. Neitsyt Maarialle

C. Pyhälle Yrjänälle

 

9. Mikä oli neuvostoaikaisen nuorten pioneerijärjestön tunnus?

A. Sininen paita

B. Suikka

C. Punainen kaulaliina

 

10. Mikä on Viron pääministeripuolue eli johtava hallituspuolue?

A. Keskustapuolue

B. Reformipuolue

C. Sosiaalidemokraattinen puolue

 

11. Mikä on Viron läntisin kaupunki?

A. Kärdla

B. Kuressaare

C. Pärnu

 

12. Milloin Viron nykyinen perustuslaki astui voimaan?

A. 1918

B. 1945

C. 1992

 

Vastaukset: 1. B, 2. A, 3. A, 4. B, 5. C, 6. B, 7. A, 8. B, 9. C, 10. B, 11. B, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

10.4.2021 | Viro

Tallinkin laivoilla voi tehdä perjantaisin koronaviruspikatestin

Tallinkin laivoilla voi tehdä perjantaisin koronaviruspikatestin

  Tallink tarjoaa yhteistyökumppaninsa Farmatarin kanssa laivamatkustajille perjantaisin maksullisia koronaviruspikatestejä Helsinki–Tallinna -reitillä kulkevilla aluksillaan Megastar ja Star. Antigeeni- ja vasta-ainetestit … Lue lisää

9.4.2021 | Viro

Viron koronatilanne 9.4.2021: tartuntojen määrä vähenee – Koronavirukseen on kuollut jo yli tuhat ihmistä

Viron koronatilanne 9.4.2021: tartuntojen määrä vähenee – Koronavirukseen on kuollut jo yli tuhat ihmistä

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 677 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 5 519, joista … Lue lisää

7.4.2021 | Viro

Tallinnan satama jatkoi investointeja myös koronakriisin aikana

Tallinnan satama jatkoi investointeja myös koronakriisin aikana

  Tallinnan sataman vuoden 2020 tulos oli 28,5 miljoonaa euroa, mikä on 35,8 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Tallinnan sataman … Lue lisää

6.4.2021 | Viro

Viron koronatilanne 6.4.2021: tartuntojen määrän kasvu taittunut – Ilmaantuvuusluku on jo alle tuhat

Viron koronatilanne 6.4.2021: tartuntojen määrän kasvu taittunut – Ilmaantuvuusluku on jo alle tuhat

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 899 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Tallinna on edelleen pahin tautipesäke. … Lue lisää

4.4.2021 | Viro

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää pääsiäistä!

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää pääsiäistä!

   

3.4.2021 | Viro

Huhtikuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Huhtikuun ensimmäinen ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

  1. Kuinka suuri on Viron pinta-ala? A. Noin 45 000 km2 B. Noin 85 000 km2 C. Noin 155 … Lue lisää

1.4.2021 | Viro

Viron koronatilanne 1.4.2021: tartuntojen määrä laskussa – Yli 200 000 ihmistä rokotettu

Viron koronatilanne 1.4.2021: tartuntojen määrä laskussa – Yli 200 000 ihmistä rokotettu

  Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 832 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Tallinna on edelleen pahin tautipesäke. … Lue lisää

31.3.2021 | Viro

Erityisjärjestely Suomesta Viroon matkustaessa päättyy – 5. huhtikuuta alkaen joutuvat kaikki kymmenen päivän karanteeniin

Erityisjärjestely Suomesta Viroon matkustaessa päättyy – 5. huhtikuuta alkaen joutuvat kaikki kymmenen päivän karanteeniin

  Viro alkaa soveltaa 5. huhtikuuta alkaen Suomesta, Latviasta ja Liettuasta Viroon tuleviin henkilöihin samoja rajoituksia kuin muista Euroopan maista … Lue lisää

Suunnittele tulevia matkoja valtavan juttuarkistomme avulla.

Pidä Viro mielessä!

Mene juttuarkistoon PDF
Sulge