Tuoretta tietoa Virosta
30.5.2021 | Vapaa-aika

Toukokuun neljäs ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Maarika Toomel

Toukokuun neljäs ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mitkä kaksi virolaista kaupunkia ovat kaikkein kauimpana toisistaan?

A. Narva–Kuressaare

B. Narva–Tartto

C. Tallinna–Valga

 

2. Milloin perunankasvatus yleistyi virolaisten talonpoikien pelloilla?

A. Noin vuonna 1650

B. Noin vuonna 1750

C. Noin vuonna 1850

 

3. Mikä valtio tunnusti ensimmäisenä Viron itsenäisyyden vuonna 1991?

A. Ruotsi

B. Islanti

C. Norja

 

4. Kuinka monta vokaalia on vironkielessä?

A. Seitsemän

B. Kahdeksan

C. Yhdeksän

 

5. Mikä on kesäkuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Jaanikuu

B. Soekuu

C. Suvekuu

 

6. Mikä on päämisteri Kaja Kallaksen koulutus?

A. Insinööri

B. Juristi

C. Ekonomi

 

7. Kuinka monta erilaista orkideaa kasvaa Viron luonnossa?

A. 16

B. 26

C. 36

 

8. Kuka oli Viron ensimmäinen presidentti?

A. Johan Laidoner

B. Konstantin Päts

C. Lennart Meri

 

9. Kuinka suuri on Viron väkiluku?

A. 1 130 000

B. 1 330 000

C. 1 530 000

 

10. Minä vuonna ristiritarit valloittivat Saarenmaan?

A. 1227

B. 1427

C. 1627

 

11. Mikä on Viron kansallislintu?

A. Haarapääsky

B. Suokurki

C. Merikotka

 

12. Minä vuonna jäi kiinni Viron viimeinen neuvostomiehitystä vastustava ”metsäveli” August Sabbe?

A. 1958

B. 1968

C. 1978

 

Vastaukset: 1. A, 2. C, 3. B, 4. C, 5. A, 6. B, 7. C, 8. B, 9. B, 10. A, 11. A, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

28.11.2022 | Mainos | Ravintolat

OlyBet Bar & Grill nousi Tallinnan toiseksi parhaaksi ravintolaksi

Mainos OlyBet Bar & Grill nousi Tallinnan toiseksi parhaaksi ravintolaksi

OlyBet Bar & Grill avattiin viime vuoden joulukuussa Tallinnan Vapaudenaukion lähettyville Harju-kadulle. Tämän vuoden huhtikuussa ravintola pääsi huikealle kakkossijalle … Lue lisää

18.11.2022 | Ostokset

Sunnuntaina järjestetään Tallinnassa Viron juomafestivaali

Sunnuntaina järjestetään Tallinnassa Viron juomafestivaali

Sunnuntaina 20. marraskuuta Tallinnan sataman lähellä sijaitsevassa Kultuurikatelissa on kahden vuoden koronatauon jälkeen jälleen Eesti Joogifestivaleli Viron juomafestivaali. Tapahtuman … Lue lisää

17.11.2022 | Ravintolat

Juhlien ja nautiskellen kohti joulua

Juhlien ja nautiskellen kohti joulua

Tallinnasta löytyy lukuisia karaokepaikkoja. Tähtikaraoke on uusin tulokas Tallinnan karaoketaivaalla, mutta paikan pitäjä Tiit Lõhmus on vanha ravintola-alan konkari, … Lue lisää

16.11.2022 | Vapaa-aika

Piparkakkunäyttely Piparkoogimaanian teemana on tänä jouluna arkkitehtuuri

Piparkakkunäyttely Piparkoogimaanian teemana on tänä jouluna arkkitehtuuri

Tallinnan keskustassa, Muotoilu- ja arkkitehtuurigalleriassa on Piparkakkumaanianiminen taidenäyttely. Näyttelyn töillä on vain yksi ehto: kaiken pitää olla valmistettu piparkakkutaikinasta. … Lue lisää

14.11.2022 | Ostokset

Martin markkinat esittelee Viron itäiset maakunnat

Martin markkinat esittelee Viron itäiset maakunnat

Kahden koronavuoden aiheuttaman tauon jälkeen järjestetään Helsingissä taas Martin markkinat. Aina ei tarvitse matkustaa lahden yli Viroon tutustumaan.Viro-kaipuuta helpottaa … Lue lisää

14.11.2022 | Mainos | Vapaa-aika

camera icon5
Virumaa on kuin minikokoinen Viro

Mainos Virumaa on kuin minikokoinen Viro

Historiallisen merkityksensä myötä Virumaa-sanasta on johdettu kutsumanimi koko valtiolle ja kansalle. Mitä kiehtovaa seudulla nykyisin on? He, jotka ovat … Lue lisää

14.11.2022 | Mainos | Vapaa-aika

Sipulitie‭ ‬‮!‬–‭ ‬yksi alue‭, ‬kaksi kansakuntaa‭, ‬kolme kulttuuria

Mainos Sipulitie‭ ‬‮!‬–‭ ‬yksi alue‭, ‬kaksi kansakuntaa‭, ‬kolme kulttuuria

Suuren Peipsijärven rannalla olevalla Sipulitiellä tekeminen jatkuu myös syksyllä ja talvella. Tietysti kesäaikana vaihtoehtoja on enemmän, mutta kylmä sää … Lue lisää

10.11.2022 | Vapaa-aika

Loppuvuosi on Virossa täynnä (joulu)tapahtumia

Loppuvuosi on Virossa täynnä (joulu)tapahtumia

11.–27.11. Pimeiden öiden elokuvafestivaali PÖFF Tapahtuma ei ole ainoastaan suurin elokuvajuhla Baltian maiden ja Pohjolan alueella, vaan myös ehdoton … Lue lisää