Tuoretta tietoa Virosta
30.5.2021 | Vapaa-aika

Toukokuun neljäs ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Maarika Toomel

Toukokuun neljäs ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mitkä kaksi virolaista kaupunkia ovat kaikkein kauimpana toisistaan?

A. Narva–Kuressaare

B. Narva–Tartto

C. Tallinna–Valga

 

2. Milloin perunankasvatus yleistyi virolaisten talonpoikien pelloilla?

A. Noin vuonna 1650

B. Noin vuonna 1750

C. Noin vuonna 1850

 

3. Mikä valtio tunnusti ensimmäisenä Viron itsenäisyyden vuonna 1991?

A. Ruotsi

B. Islanti

C. Norja

 

4. Kuinka monta vokaalia on vironkielessä?

A. Seitsemän

B. Kahdeksan

C. Yhdeksän

 

5. Mikä on kesäkuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Jaanikuu

B. Soekuu

C. Suvekuu

 

6. Mikä on päämisteri Kaja Kallaksen koulutus?

A. Insinööri

B. Juristi

C. Ekonomi

 

7. Kuinka monta erilaista orkideaa kasvaa Viron luonnossa?

A. 16

B. 26

C. 36

 

8. Kuka oli Viron ensimmäinen presidentti?

A. Johan Laidoner

B. Konstantin Päts

C. Lennart Meri

 

9. Kuinka suuri on Viron väkiluku?

A. 1 130 000

B. 1 330 000

C. 1 530 000

 

10. Minä vuonna ristiritarit valloittivat Saarenmaan?

A. 1227

B. 1427

C. 1627

 

11. Mikä on Viron kansallislintu?

A. Haarapääsky

B. Suokurki

C. Merikotka

 

12. Minä vuonna jäi kiinni Viron viimeinen neuvostomiehitystä vastustava ”metsäveli” August Sabbe?

A. 1958

B. 1968

C. 1978

 

Vastaukset: 1. A, 2. C, 3. B, 4. C, 5. A, 6. B, 7. C, 8. B, 9. B, 10. A, 11. A, 12. C

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

17.6.2021 | Ravintolat

Liiva on Muhun saaren elävä keskus

Liiva on Muhun saaren elävä keskus

Mantereelta Saarenmaalle seilaava autolautta rantautuu Muhun saarelle. Noin neljännestunnin ajomatkan päässä Kuivastun satamasta on Muhun keskus, Liiva. Pienestä kylästä löytyy … Lue lisää

14.6.2021 | Vapaa-aika

Kesän festivaalit ja ulkoilmakonsertit alkoivat

Kesän festivaalit ja ulkoilmakonsertit alkoivat

Kesäkuun aikana on Käsmussa jäjestetty jo useana viikonloppuna ulkoilmakonsertteja, joissa esiintyjinä on ollut virolaisia laulajia ja yhtyeitä. Käsmu sijaitsee meren … Lue lisää

11.6.2021 | Mainos | Vapaa-aika

Omalla paatilla Hiidenmaalla – Saarelta löytyy hyvin varusteltuja satamia

Mainos Omalla paatilla Hiidenmaalla – Saarelta löytyy hyvin varusteltuja satamia

  Hiidenmaalla voi vierailla turvallisesti myös omalla veneellä. Nukkumapaikoilla varustetulla aluksella matkustettaessa ei tarvitse huolehtia majoituspaikasta. Kesäaikaan Hiidenmaan majoituskapasiteetti on … Lue lisää

29.5.2021 | Vapaa-aika

Kesäkuun puolivälistä alkaen pääsee koronatodistuksella suurempiin yleisötapahtumiin

Kesäkuun puolivälistä alkaen pääsee koronatodistuksella suurempiin yleisötapahtumiin

Viron hallitus päätti, että ihmisillä on 14. kesäkuuta alkaen mahdollisuus osallistua suuriinkin yleisötapahtumiin näyttämällä negatiivista koronatestitodistusta, todistusta sairastetusta koronataudista tai … Lue lisää

23.5.2021 | Vapaa-aika

Open House Tallinn 2021 päästää vierailijat paikkoihin, joihin ei tavallisesti pääse

Open House Tallinn 2021 päästää vierailijat paikkoihin, joihin ei tavallisesti pääse

  10.–11. heinäkuuta järjestetään Tallinnassa kolmannen kerran arkkitehtitapahtuma Open House Tallinn. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden päästä taloihin, rakennuksiin, tiloihin ja paikkoihin, … Lue lisää

27.3.2021 | Vapaa-aika

Katso kaunis video Tallinnan vanhastakaupungista

Katso kaunis video Tallinnan vanhastakaupungista

  ”Uinuv kaunitar” eli “Uinuva kaunotar” -videon Tallinnan vanhastakaupungista voi katsoa Facebookin kautta täältä. Keskiaikainen kaupungin sydän on hiljainen mutta … Lue lisää

24.3.2021 | Vapaa-aika

Tallinnan kaupunki haluaa tehdä yhteistyötä Helsingin kanssa suomalaismatkailijoiden saamiseksi kaupunkiin ensi kesäna

Tallinnan kaupunki haluaa tehdä yhteistyötä Helsingin kanssa suomalaismatkailijoiden saamiseksi kaupunkiin ensi kesäna

  Tallinnan kaupunki suunnittelee ensi kesän matkailua ja toivoo, että yhteistyössä Helsingin kanssa suomalaisia ​​turisteja saadaan houkutelluksi Tallinnaan kesällä. Nyt … Lue lisää

18.3.2021 | Vapaa-aika

Jazzkaar 2021 -festivaali siirtyy elokuuhun

Jazzkaar 2021 -festivaali siirtyy elokuuhun

  Koronaviruspandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi Jazzkaar 2021 siirtyy huhtikuusta elokuuhun. Tapahtuma järjestetään 23.–31. elokuuta Tallinnan Telliskiven luovassa keskuksessa. Jazzkaar-festivaali järjestetään … Lue lisää

Suunnittele tulevia matkoja valtavan juttuarkistomme avulla.

Pidä Viro mielessä!

Mene juttuarkistoon PDF
Sulge