Tuoretta tietoa Virosta
20.5.2021 | Viro

Toukokuun kolmas ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Toukokuun kolmas ViroVisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Reformipuolue on mielipidemittausten mukaan Viron suosituin puolue. Mikä puolue on Viron toiseksi suosituin?

A. Keskustapuolue

B. Ekre

C. Sosiaalidemokraatit

 

2. Kuinka monta kilometriä on Tallinnasta Pärnuun?

A. Noin 130

B. Noin 150

C. Noin 180

 

3. Missä kaupungissa toimii Ilmarine-teatteri?

A. Pärnussa

B. Tartossa

C. Narvassa

 

4. Kuka on Viron pääministeri?

A. Taavi Rõivas

B. Kaja Kallas

C. Andrus Ansip

 

5. Viron väkiluku on noin 1 330 000. Kuinka moni heistä oli saanut ensimmäisen koronaroketeannoksen 18. toukokuuta mennessä?

A. Noin 207 000

B. Noin 407 000

C. Noin 607 000

 

6. Mikä kaupunki on Viron ”kesäpääkaupunki”?

A. Narva-Jõesuu 

B. Kuressaare

C. Pärnu

 

7. Milloin virolaiset saivat sukunimet?

A. 1600-luvulla

B. 1700-luvulla

C. 1800-luvulla

 

8. Mikä Viron kunta koostuu noin kolmestakymmenestä saaresta ja luodosta?

A. Kihnu

B. Ruhnu

C. Muhu

 

9. Missä kaupungissa on Viron kansallismuseo?

A. Tartossa

B. Tallinnssa

C. Pärnussa

 

10. Kuinka pitkä on Saarenmaan rantaviivan kokonaispituus?

A. 454 km

B. 654 km

C. 854 km

 

11. Minkä saaren vanha nimi on ”Dagö”?

A. Hiidenmaan

B. Saarenmaan

C. Muhun

 

12. Kuinka suuri oli keskimääräinen bruttokuukausipalkka Virossa vuoden 2020 viimeisellä vuosineljänneksellä?

A. 1 215 euroa

B. 1 515 euroa

C. 1 815 euroa

 

Vastaukset: 1. B, 2. A, 3. C, 4. B, 5. B, 6. C, 7. C, 8. B, 9. A, 10. C, 11. A, 12. B

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

24.6.2022 | Viro

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

20.6.2022 | Vapaa-aika

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannus on Virossa vanhalla paikallaan, eli juhannuspäivä on perjantai 24. kesäkuuta.Juhannus eli Jaanipäev on yksi vuoden tärkeimpiä juhlia Virossa. … Lue lisää

19.6.2022 | Viro

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnassa sijaitseva Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan ja aloittaa yhteistyön Ringo Eco -yhtiön kanssa vähentääkseen noutoruuan aiheuttamaa pakkausjätteen … Lue lisää

15.6.2022 | Viro

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 18 000–23 000 yliopistoa. Euroopassa on noin 4 000 yliopistoa. QS World University Rankings … Lue lisää

13.6.2022 | Vapaa-aika

camera icon10
Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna

Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna

Patarein merilinnoituksen haltija US Real Estate kertoi kunnostavansa rakennuskompleksin. Yhtiö aikoo aloittaa työt myöhemmin tänä vuonna. Rakennuttaja haluaa kunnostaa … Lue lisää

10.6.2022 | Viro

Virossa on nyt yli 40 000 ukrainalaista pakolaista

Virossa on nyt yli 40 000 ukrainalaista pakolaista

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen (PPA) mukaan 41 379 ukrainalaista pakolaista on saapunut sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuun … Lue lisää

9.6.2022 | Vapaa-aika

Tallinnan Piritan ja Pikakarin uimarannat muuttuivat pyörätuolilla liikkuville esteettömiksi

Tallinnan Piritan ja Pikakarin uimarannat muuttuivat pyörätuolilla liikkuville esteettömiksi

Pyörätuolilla liikkumisen esteettömyys on Piritan ja Pikakarin uimarannoilla parantunut merkittävästi, kun rannoilla otettiin käyttöön kelluvat rantapyörätuolit, patio, puinen ramppi … Lue lisää

8.6.2022 | Viro

Kesäkuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kesäkuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Mikä puolue on tällä hetkellä mielipidemittausten mukaan Viron suosituin puolue? A. Keskustapuolue B. Reformipuolue C. Ekre 2. … Lue lisää