Tuoretta tietoa Virosta
10.5.2022 | Viro

Toukokuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva Andrei Chertkov

Toukokuun ensimmäinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Kuka on Viron pääministeri?

A. Liina Kersna

B. Kaja Kallas

C. Kersti Kaljulaid

 

2. Kuka on Viron koripallomaajoukkueen valmentaja?

A. Jukka Toijala

B. Lassi Tuovi

C. Gordon Herbert

 

3. Mikä maa hallitsi Etelä-Viroa vuosina 1561–1629?

A. Ruotsi

B. Venäjä

C. Puola

 

4. Kuinka suuri on Viron keskimääräinen korkeus merenpinnasta mitattuna?

A. Noin 20 metriä

B. Noin 50 metriä

C. Noin 150 metriä

 

5. Mikä on toukokuun vanha kansanomainen nimi viroksi?

A. Taimekuu

B. Kevadkuu

C. Lehekuu

 

6. Milloin ”Amerikan ääni” -radiokanava aloitti Vironkieliset lähetykset?

A. 1945

B. 1951

C. 1964

 

7. Mikä on Viron kansalliskukka?

A. Päivänkakkara

B. Unikko

C. Ruiskukka

 

8. Mikä on alhaisin Virossa mitattu ilman lämpötila?

A. –23,5°

B. –33,5°

C. –43,5°

 

9. Kuinka suuri oli Viron bruttokansantuote vuonna 2021?

A. Noin 19,6 miljardia euroa

B. Noin 25,6 miljardia euroa

C. Noin 31,6 miljardia euroa

 

10. Minä vuonna Virossa järjestettiin ensimmäiset vapaat vaalit?

A. 1919

B. 1938

C. 1991

 

11. Kuinka suuri osa Tarton keskikaupungista tuhoutui toisessa maailmansodassa?

A. Noin 25 prosenttia

B. Noin 50 prosenttia

C. Noin 75 prosenttia

 

12. Kuinka suuri oli työttömyysprosentti Virossa vuoden 2021 neljännellä vuosineljänneksellä?

A. 5,2

B. 7,2

C. 9,2

 

Vastaukset: 1. B, 2. A, 3. C, 4. B, 5. C, 6. B, 7. C, 8. C, 9. B, 10. A, 11. B, 12. A

 

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

29.6.2022 | Vapaa-aika

Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.

Asuntoautolla matkaaville on Virossa tarjolla jopa 136 leirintäaluetta. Esittelemme 20 suurempaa ja pienempää kohdetta ympäri maata.

Pohjois-Viro Vanamõisa Caravanpark 1Jos ei halua lähteä kovin pitkälle Tallinnasta, niin silloin hyvä leiriytymispaikka on Vanamõisan karavaanaripuisto vain kuuden … Lue lisää

27.6.2022 | Vapaa-aika

Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen” 

Karavaanari neuvoo: ”Älä tyydy Virossa vain yhteen leirikohteeseen” 

Karavaanariaika on pian taas vilkkaimmillaan ja tästäkesästä odotetaan kahden koronavuoden jälkeen jopa ennätyksellistä. Markku Lehtonen on Viron leirintäalueyhdistyksen hallituksen … Lue lisää

24.6.2022 | Viro

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

The Baltic Guide toivottaa kaikille hyvää juhannusta!

20.6.2022 | Vapaa-aika

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannusta voi viettää myös Tallinnan kaupungissa tai naapurikunnassa Viimsissä

Juhannus on Virossa vanhalla paikallaan, eli juhannuspäivä on perjantai 24. kesäkuuta.Juhannus eli Jaanipäev on yksi vuoden tärkeimpiä juhlia Virossa. … Lue lisää

19.6.2022 | Viro

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnan Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan

Tallinnassa sijaitseva Ülemiste City lopettaa kertakäyttöpakkausten käytön alueellaan ja aloittaa yhteistyön Ringo Eco -yhtiön kanssa vähentääkseen noutoruuan aiheuttamaa pakkausjätteen … Lue lisää

15.6.2022 | Viro

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Tarton yliopisto on maailman 300 parhaan yliopiston joukossa

Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 18 000–23 000 yliopistoa. Euroopassa on noin 4 000 yliopistoa. QS World University Rankings … Lue lisää

13.6.2022 | Vapaa-aika

camera icon10
Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna

Patarein merilinnoitus kunnostetaan – työt on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna

Patarein merilinnoituksen haltija US Real Estate kertoi kunnostavansa rakennuskompleksin. Yhtiö aikoo aloittaa työt myöhemmin tänä vuonna. Rakennuttaja haluaa kunnostaa … Lue lisää

10.6.2022 | Viro

Virossa on nyt yli 40 000 ukrainalaista pakolaista

Virossa on nyt yli 40 000 ukrainalaista pakolaista

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen (PPA) mukaan 41 379 ukrainalaista pakolaista on saapunut sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuun … Lue lisää