Tuoretta tietoa Virosta
23.9.2021 | Viro

Syyskuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Kuva CreatorsClub / Visit Pärnu

Syyskuun kolmas Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

 

1. Mikä puolue on tällä hetkellä mielipidemittausten mukaan Viron suosituin puolue?

A. Keskustapuolue

B. Reformipuolue

C. Ekre

 

2. Kuinka monta kilometriä on Tallinnasta Pärnuun?

A. Noin 130

B. Noin 150

C. Noin 180

 

3. Missä kaupungissa toimii Ilmarine-teatteri?

A. Pärnussa

B. Tartossa

C. Narvassa

 

4.  Kuinka monta virolaista pakeni neuvostomiehitystä länteen vuonna 1944?

A. Noin 30 000

B. Noin 80 000

C. Noin 140 000

 

5. Minkä maan kanssa Virolla ei ole maarajaa?

A. Liettua

B. Latvia

C. Venäjä

 

8. Milloin Virossa alkavat koulut?

A. 1. elokuuta

B. 15. elokuuta

C. 1. syyskuuta

 

7. Millä vuosisadalla virolaiset käännytettiin kristinuskoon?

A. 1000-luvulla

B. 1200-luvulla

C. 1400-luvulla

 

8. Mikä Viron kunta koostuu noin kolmestakymmenestä saaresta ja luodosta?

A. Kihnu

B. Ruhnu

C. Muhu

 

9. Mikä kuva on Viron valtion vaakunassa?

A. Kolme leijonaa

B. Kolme kotkaa

C. Kolme villisikaa

 

10. Kuinka pitkä on Saarenmaan rantaviivan kokonaispituus?

A. 254 km

B. 554 km

C. 854 km

 

11. Minä vuonna kuoli Viron pitkäaikainen johtaja Konstantin Päts?

A. 1940

B. 1956

C. 1972

 

12. Kuinka suuri oli työttömyysprosentti Virossa vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä?

A. 6,9

B. 8,9

C. 10,9

 

Vastaukset: 1. B, 2. A, 3. C, 4. B, 5. C, 6. C, 7. B, 8. B, 9. A, 10. C, 11. B, 12. A

 

The Baltic Guiden tuoreita uutisia

Lue lisää samasta aiheesta

17.10.2021 | Viro

Helsingin Sataman pysäköinnin ennakkovarauspalvelu palkittiin – pysäköintipaikan voi nyt varata ja maksaa netissä

Helsingin Sataman pysäköinnin ennakkovarauspalvelu palkittiin – pysäköintipaikan voi nyt varata ja maksaa netissä

Customer Experience Professionals Association Finland (CXPA) jakaa vuosittain palkinnot Suomen parhaista asiakasteoista. Tänä vuonna järjestö myönsi tunnustuspalkinnon Asiakkaan ääni-kategoriassa … Lue lisää

16.10.2021 | Viro

Muodin suurtapahtuma Tallinn Fashion Week alkaa ensi viikolla

Muodin suurtapahtuma Tallinn Fashion Week alkaa ensi viikolla

Virolaisen muodin tärkein tapahtuma Tallinn Fashion Week järjestetään tänä vuonna 19.–22. lokakuuta Tallinnan keskustassa sijaitsevassa kulttuurikeskus Kultuurikatlassa. Neljän päivän … Lue lisää

15.10.2021 | Henkilö

Petri Saraste The Baltic Guiden uudeksi päätoimittajaksi 

Petri Saraste The Baltic Guiden uudeksi päätoimittajaksi 

Toimittaja Petri Saraste on valittu matkailulehti The Baltic Guiden päätoimittajaksi 1.11.2021 alkaen. Suomenkielinen The Baltic Guide -matkailulehti aloitti ilmestymisensä … Lue lisää

13.10.2021 | Viro

100-vuotias Viron arkkitehtiliitto valitsi kymmenen merkittävää virolaista rakennusta

100-vuotias Viron arkkitehtiliitto valitsi kymmenen merkittävää virolaista rakennusta

Viron arkkitehtiliitto (EAL) vietti perjantaina 8. lokakuuta 100-vuotissyntymäpäiväänsä. Juhlan kunniaksi liitto valitsi vuosisadan ajalta kymmenen arkkitehtuuriltaan tärkeää virolaista rakennusta. … Lue lisää

12.10.2021 | Viro

Viron koronatilanne 12.10.2021: 289 ihmistä on sairaalahoidossa – 32 koronapotilasta on tehohoidossa

Viron koronatilanne 12.10.2021: 289 ihmistä on sairaalahoidossa – 32 koronapotilasta on tehohoidossa

Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 1 260 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 7 364, … Lue lisää

10.10.2021 | Vapaa-aika

Lokakuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

Lokakuun toinen Virovisa. Testaa tietosi Virosta!

1. Mikä on Riianlahden suurin saari? A. Kihnu B. Ruhnu C. Abruka 2. Mikä on Tallinnan korkein kirkko? … Lue lisää

9.10.2021 | Viro

Tallinnan satamaan avattiin valvottu ja katettu autoparkki – ”Tervetuloa kaikki suomalaisautoilijat!”

Tallinnan satamaan avattiin valvottu ja katettu autoparkki – ”Tervetuloa kaikki suomalaisautoilijat!”

GoParking avasi eilen uuden autoparkin Tallinnaan. Pysäköintialue sijaitseen vain 300 metrin päässä Tallinnan sataman A-terminaalista. Laivamatkustajille sekä sataman ja … Lue lisää

5.10.2021 | Viro

Viron koronatilanne 5.10.2021: 233 ihmistä on sairaalahoidossa – 711 088 on saanut täyden rokotesarjan

Viron koronatilanne 5.10.2021: 233 ihmistä on sairaalahoidossa – 711 088 on saanut täyden rokotesarjan

Virossa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 896 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Viron terveysvirasto eli Terviseamet. Koronavirustestejä tehtiin 6 219, joista … Lue lisää